29.1.2014

Pitkästä aikaa!

Heippa vaan kaikille täällä bloggerin ihmemaailmassa :D Ei oo oikein enää huvittanut kirjoitella tänne, mutta en toki tätä tule koskaan poistamaankaan, hauluan säilyttää Leon ensimmäisen vuoden jutut täällä. :)

En lupaa nyt mitenkään tulevani takaisin tai alkavani kirjoitella useammin, mutta nyt tuli vaan sellainen olo, että vois vaikka jotain kirjoittaa pitkästä aikaa!

Leo on ihan hulvaton pikkumies nykyään. Tälläkin hetkellä tuo juoksee ympäri meidän kämppää ja kälättää ja naureskelee itsekseen. Leo on melkein aina hyväntuulinen ja hirveästi ei oo uhmatuhmat vielä iskeneet, vaikka ikää tuli jo puolitoista vuotta täyteen tässä kuussa. :)


Meidän päivät sujuu aika pitkälti samaan malliin kuin aina ennenkin, nyt talvella tosin ollaan sisällä vähän enemmän kuin lämpimämpään aikaan. Leo ei monien muiden taaperoiden tapaan voi sietää ulkovaatteiden pukemista! Joko koko mies menee ihan veltoksi tai sitten kiemurtelee niin että tulee itselle kuuma pukiessa.


Leo on ihan viime viikkojen aikana alkanut vihdoinkin tapailla sanoja hieman enemmän. Monesti on tullut mietittyä että onkohan tämä nyt ihan normaalia kun pikkumies ei puhu eikä pukahda, mutta taisi vaan odotella aikaansa.

Sanoja jotka Leo tällä hetkellä suurinpiirtein osaa sanoa (ja siis ymmärtää merkityksenkin): Napa (papa), nälkä (kääkä), namnam, nenä (ne), tutti, hauva (vva), vauva (vva), äiti, tule (tu), mennään (nennää), heihei (eiei). Osa näistä kyllä unohtuu aina välillä ja pitää opetella uudestaan :)

Yleensä jos joku sana kuulostaa sellaiselta ettei Leo osaa sitä sanoa niin tuo ei edes yritä vaan sanoo sen tilalla kukka. :D  Eilen yriteltiin opetella sanaa "uuni" samalla kun katseltiin kaurakeksien paistumista uunissa, mutta Leo vaan osotteli uunia ja hoki kukka, kukka! Leo on myös kauhean kiinnostunut kahvinkeitosta ja tulee aina viereen tarkkailemaan kun laitan kahvit tulemaan, joten yritän aina siinä samalla opettaa sanaa kahvi. Yleensä kahvikin on kukka, mutta aina välillä siitä tulee kakka... No, ainakin siinä on samat kaks ekaa kirjainta...? :D


Viime viikonloppuna Leo menikin mun isovanhemmille yöksi ja pääsin itse pitkästä aikaa käymään vähän kavereiden kanssa ulkona! Leolla oli ilmeisesti ollut huippukivaa mummulassa, tuntuu että sen jälkeen ollut erityisen hyvällä tuulella kotonakin :D Tekee kyllä molemmille hyvää päästä välillä pois täältä neljän seinän sisästä, haha!

Mutta sellaista meillä, miten teillä? :)

4 kommenttia:

  1. Kylläpäs Leosta on tullut iso! :) Mitä teille kuuluu muuten?

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla teistä pitkästä aikaa. Mulla on 1v 9kk poika eikä hänkään sano juuri enempää sanoja kuin Leo.. Itsekin välillä mietiskellyt, että onko normaalia.. Mutta jospa ne sanat sieltä alkaa tulla 😊

    VastaaPoista
  3. Hei lueskelin blogistasi Leon kireästä huulijänteestä. Olisin kysynyt miten te toimitte asian kanssa.? Meillä nimittäin on ihan sama tilanne ja etsiskelen ihmisten kokemuksia ja tietoa ennen ensimmäistä hammaslääkäri käyntiämme.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...