5.2.2013

Uusia tuulia meillekin...

Tulin bloggeriin aikomuksena vain lukaista muiden blogeja läpi ja olla vielä puhumatta omasta tilanteesta mitään, mutta sitten huomasin että More Memories -blogin Jenni oli kirjoittanut omaan blogiinsa aivan samasta asiasta kuin mitä mäkin oon päässäni pyöritellyt. Olisin voinut aloittaa tän postauksen melkein samalla tavalla, kertoen miten asiaa on toivottu monta vuotta ja jo pidempään harkittu vakavammin, ja kuinka sen takia on vietetty viime päivät unettomia öitä vielä asiaa miettien.

Kyse on siis niin Jennillä kuin meilläkin uudesta perheenjäsenestä, mutta hieman ihmisvauvaa karvaisemmasta sellaisesta. Käykää kurkkimassa Jennin blogista heidän 6 viikon päästä saapuvaa uutta tulokasta, tässä on kuvia meidän 8 viikon päästä saapuvasta uudesta perheenjäsenestä! (Hauskaa tässä on myös se, että Jennin nuorempi tytär on syntynyt ihan melkein samaan aikaan kuin Leo, muutaman päivän erotuksella. Miten satuttiinkin tekemään samanlainen päätös samaan aikaan!)


4 päivän vanhasta rääpäleestä oli mahdotonta saada naamakuvaa

Niin pieni pallero vielä

Valkoisesta oli kuulemma kyselty kaikista nopeiten

Pennut olivat niin pieniä että lähinnä lyllersivät ja söivät,
mutta voi miten äiti valloitti sydämeni <3
Äiti oli uskomattoman rauhallinen ja antoi minunkin heti koskea pentuihin,
mutta piti myös pienistään erinomaisen hyvää huolta

Vasemmalla meidän tuleva pieni (joka esiintyi 2 ekassa kuvassakin siis)

Rotuhan on siis ranskanbulldoggi, yksi niistä roduista joita olin jo pitkään harkinnut. Henkilökohtaista kokemusta mulla on vain bostonterrieristä (Leon isän koira on bostonterrieri), joka näyttää ranskikselta mutta on pienempi, sirompi ja vilkkaampi. Muista koirista on toki myös kokemusta, meillä on ollut kaksikin eri koiraa kun olin nuorempi. Itselläni on ollut tähän asti vain kissoja, mutta koirat ovat lähempänä sydäntä, aiemmin vaan matkustelin niin paljon että en voinut ottaa koiraa vaikka se on aina ollut haaveissa.

Ranskanbulldogit on bulldoggi-nimityksestä huolimatta erinomaisen lempeitä ja rauhallisia koiria, joskin saattavat olla hieman itsepäisiä. Olen lukenut rodusta hirmuisen paljon tietoa niin suomen- kuin englanninkielisiltäkin sivuilta, ja hetki hetkeltä olen varmempi, että juuri tämä on se meidän rotu. Ranskis oli jo aiemmin ykkösvaihtoehtoni, ja voi mikä onni potkaisi kun pari päivää sitten selailin Apulaa taas kerran, etsien sitä täydellistä koiraa, ja heti ensimmäinen ilmoitus oli tästä pentueesta. Kaiken kukkuraksi matkaa koirien luokse on vain noin 60 kilometriä täältä.

Sovin omistajan kanssa tapaamisen heti, vaikka tiesinkin että pennuista ei vielä osaisi tarkkaan sanoa, minkälaisia tulevat olemaan luonteeltaan, kun ovat 1.2.2013 syntyneitä. Ranskanbulldogit kuitenkin menevät kuin kuumille kiville, joten tiesin että tilaisuuteen on tartuttava. En ole nukkunut kuin muutaman tunnin yössä viime päivät, kun joka yö pyörin sängyssä ja mietin aamun pikkutunneille asti tätä asiaa. Kaikki koneella vietetty aika on käytetty etsimään tietoa ranskanbulldogeista - siksi blogissakin on ollut hiljaista, en vain ole malttanut tehdä yhtään mitään muuta. Myös koiran koulutuksesta, ruokinnasta, välineistä ja kaikesta muusta mahdollisesta on tullut etsittyä paljon tietoa.

Tänään sitten kävin katsomassa koiria, ja voi että, miten ihana tuo äitikoira oli. Pennut olivat toki söpöjä, mutta pikkuiset vaan lyllersivät ja tipahtelivat pehmusteelta lattialle, josta sitten nostelin niitä takaisin äidin hoiviin samalla kun paijasin ihanaa äitiä ja juttelin omistajan kanssa.

Äitikoira siis on erinomaisen lempeä tapaus, ja antoi minun vieraan ihmisenkin heti koskea pentuihin ja tuli myös tervehtimään minua itsekin, hyvin rentoutuneen oloisena. Äitikoira oli varsin virkeän oloinen, ja huolehti pennuista suurella innolla, vaikka pentue on koiralle vasta ensimmäinen. Omistajalla on pieni lapsi, ja sekä pentujen äiti että isä ovat tulleet lapsen kanssa aivan mainiosti toimeen. Isä on jalostukseen käytettävä, näyttelyissäkin kiertänyt ja tarkkaan eläinlääkärin tutkima yksilö. Molemmat vanhemmat ovat siis erinomaisen terveitä, lempeitä ja lapsiystävällisiä, joten uskalsin tänään tehdä päätöksen ja varasin pennun. Olin tuota kyseistä pentua katsellut jo ihan ensimmäisistä kuvista asti, että tuo vois olla kiva, ja suuresta kysynnästä huolimatta sain ihan vapaasti valita pennun, sillä olin ensimmäisten kyselijöiden joukossa.

Vielä on kuitenkin kaksi kuukautta aikaa miettiä asiaa, ja aion mennä katsomaan pentuja uudelleen vähintään kerran, sitten kun ovat isompia ja näyttävät luonnettansa. En halua tehdä hätäistä päätöstä, joten vaikka varaus on tehty ja varausmaksu menee huomenissa omistajalle, niin haluan varmistua siitä, että valitsemani pentu tuntuu omalta myös sitten kun on vähän isompi.

Välillä mietin, että onko musta huolehtimaan koiranpennusta ja vauvasta, ja olenkin miettinyt asiaa todella perinpohjaisesti (jo pitkään, mutta etenkin viimepäivinä). Aion käyttää nämä 2 kuukautta miettien asiaa vielä lisää, mutta tällä hetkellä olen varma, että tätä haluan. Leo on helppo lapsi, ja jos koira käyttäytyy rodulleen tyypillisesti ja vanhempiensa kaltaisesti, ei senkään pitäisi tuottaa elämää suurempia haasteita - mutta tähän ryhdytään silti sillä varauksella, että sekä lapsesta että koirasta tulee täystuhoja riiviöitä, ja olenkin jo alkanut miettiä keinoja joilla pitää molemmat aisoissa. Onneksi asutaan kaksiossa, jolloin vauvan ja koiran voi ainakin pitää turvallisesti toisistaan erillään sulkematta kumpaakaan pois minun näköpiiristäni. :)

En aikonut vielä kirjoittaa tänne aiheesta mitään, koska olen varma että moni miettii, että en kuitenkaan jaksa tai pysty ja olen hölmö kun edes harkitsen koiran hankkimista puolivuotiaan lapsen yksinhuoltajana. Mutta uskokaa pois, olen miettinyt ihan samoja asioita, mutta kuitenkin tunnen itseni paremmin kuin kukaan muu ja tiedän siihen pystyväni niin päättäessäni! Vastoinkäymisiä tulee aivan 100% varmasti ja joskus ihan takuulla tulee ottamaan päähän, mutta silloin on hyvä muistaa, että itsepä olen soppani keittänyt, ja aion kantaa vastuun loppuun asti.

Tästä ei siis tule mitään "kokeilua", että koitetaan koiran ottamista ja sitten palautetaan kun ei se ollutkaan sellainen pieni suurisilmäinen söpöliini joka ei koskaan tee pahojaan. Kuten sanottua, lähden hommaan sillä asenteella, että sekä lapsesta että koirasta tulee täystuhoja, joten valmistautuminen aloitetaan ajoissa - koira koulutetaan oikeasti kunnolla, ja lapselle opetetaan koiran oikeaoppista käsittelyä heti ensimmäisestä päivästä asti, huolimatta siitä, että puolivuotias ei siitä välttämättä mitään vielä ymmärräkään.

Tulen siis tarvitsemaan sinnikkyyttä ja harmaita hiuksia tulee varmasti kertymään roppakaupalla, mutta ei se mitään. Niinhän se on vauvankin kanssa - välillä ottaa päähän ja lujaa, mutta ne hyvät hetket kyllä saa kaiken ikävän poistumaan mielestä. Samalla asenteella suhtaudutaan hauvavauvaan hänen tänne saapuessaan. :)

22 kommenttia:

  1. Oi, ihania ruttuja!
    Kyllähän nuo koirat lisähommia teettää, ja välillä nyt Eelin syntymän jälkeen oon hetken miettinyt, että voi kun en ois koskaan noita koiria hommannut.. Mutta äkkiä se tunne menee ohi, enkä osais mitenkään olla ilman koiria! On ne vaan niin rakkaita! Aina niin innoissaan kun tuut kotiin.. Nukkuu sängyssä peiton alla ihossa kiinni.. Tulee tökkimään tassulla jos tarvis saada vähän rapsutuksia..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisähommaa tulee kyllä varmasti! Mutta pidän kaikki sormet ja varpaat ristissä että Leo on yhtä helppo taapero kuin on ollut vauvana, ja että pentu tulee äitiinsä! ;D Mutta vaikka niin ei käviskään niin ei se mitään. Varmasti molempien kohdalla ne hyvät hetket todellakin kuittaa kaikki huonot ja negatiiviset fiilikset menee hetkessä ohi. :) Mulla on myös iso ja toimiva tukiverkosto täällä, eli jos joskus tuntuu siltä, että tarvin tauon, niin saan varmasti apua!

      Poista
  2. voi ei, oon ihan rakastunu noihin ruttukuonoihin! Mä luulen, että sä tuut pärjämään tosi hyvin, koska ranskikset on helppoja koiria kasvattaa ja kouluttaa :)

    Meille tuli koira kun Oliver oli puolivuotias ja menihän siinä hetki tottua siihen rytmiin mikä koiran kanssa on, mutta en vaihtais tota hurttaa enään mihinkään! Ainut vaikea asia siinä oli se lapsen jatkuva pukeminen talvella että pääsee koiran kanssa ulos ja pennun kanssa se on varmaan vielä vaikeampaa, koska ne tarvitsevat ulos menemistä useammin ennen kuin ovat sisäsiistejä. Oikean asenteen kanssa pärjää pitkälle, silloinkin kun tuntuu ettei jaksa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ranskanbulldogit on ruttukuonoista ihanimpia, mutta mulla oli myös mm. mopsi ja bostoninterrieri harkinnassa! :) En tosin ihan mitään ruttuisinta ruttukuonoa haluais, koska sääliksi käy koiraparat joilla on jatkuvasti ongelmia liian ruttuisen kuonon takia!

      Kiitos kivasta kommentista <3

      Joo, totuttelua se varmasti vaatii paljon! Onneks pennun tullessa on jo huhtikuu ja toivon mukaan sen verran lämmintä, että riittää että laitan Leolle jonkun kevyen nopean jutun päälle ja otan sen kantoreppuun. Manduca tulee varmasti oleen kovassa käytössä alun pissareissuilla! :)

      Poista
  3. Paljon onnea uudesta perheenjäsenestä!!! Aivan mielettömän suloisia! :) Meillä oli enkkubulli, mutta monien kommellusten ja haavereitten kautta Rambo joutui lähtemään koirien taivaaseen. Jäihän meille sitten tuo toinen ruttu ja kyllä pitää hyvää huolta tuosta meidän pienestä. :) Leo saa nyt oivan kamun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Ne oli kyllä ihania. :) Tuolla omistajalla oli myös ollut enkku aiemmin, mutta sanoi että ehdottomasti tykkää ranskiksesta enemmän!

      Leolle ei varmaan tuu sisaruksia vielä pitkiin aikoihin (jos ikinä), niin kivaa että on sitten edes koirakaveri kotona! :)

      Poista
  4. Hienoa! Eiköhän se hyvin mene, elo sekä lapsen että koiran kanssa. Itse olen sitä mieltä, että muiden on turha kauhistella etukäteen, eritoten, kun tunnut olevan järkevä ihminen. Oma äitini hankki meille koiran, kun olin 3 vuotias ja ihan hyvin sai minutkin kasvatettua (tosin heti synnäriltä päästyäni oli minuakin tutkimassa saksanpaimenkoira. Se tosin oli isän eikä eron jälkeen rakasta karvaturria voinut nähdä niin usein). Tottakai Leo on paljon pienempi, mutta ainakin hänellä on aikaa tottua koiran kanssa olemiseen. Ongelmat omassa perheessä ja vanhempien jaksamisessa on tulleet jostain aivan muualta, kuin lemmikeistä. Ne ovat niin hyvää seuraa ettei paremmasta väliä. Ja no, itse olen niin eläinrakas, että liputan aina sen puolesta, että kaikista maailman lapsista saataisiin kasvatettua mahdollisimman eläinrakkaita mahdollisimman nuoresta. En voi kuvitella, että kenellekään lemmikistä voisi olla haittaa, jos vain hankkii itselle, omaan elämäntyyliin sopivan yksilön.

    Pääsemmekö lukemaan tulevan koirulin edesottamuksista täällä, edes sivulauseessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista! :)

      Joo, sitä mäkin mietin että pääsempähän heti alusta asti opettamaan Leolle, miten koiran kanssa ollaan. Enemmän ehkä mietityttäis ottaa koira jos kotona on kovinkin vilkas taapero, joka ei tiedä eläinten käsittelystä mitään!

      Koira tulee varmasti pentuaikana tuomaan paljon haasteita, mutta halusin ottaa pentuna siksi, että tottuu sitten varmasti myös Leoon alusta asti. Pitkäjänteisyyttä varmasti vaaditaan koulutuksen ja sisäsiisteyden opettelun kanssa. Mutta sitten kun se vilkkain pentuaika on ohi, niin varmasti saadaan koirasta ihana kumppani sekä mulle että Leolle! :)

      Joo, kyllä mä tuun myös koirasta kirjottelemaan tänne! Varmasti paljonkin :)

      Poista
  5. Itse olen välillä viikon tai kaksi yksin lapsen ja koiran kanssa isän ollessa työreissussa. Meidän arkea helpottaa se, että asutaan omakotitalossa ja koira uskaltaa laskea yksin aamu/iltapissalle. Aamusin pystyy rauhassa tekemää aamutoimet ja lähtemään sitten lenkille lapsen kanssa. Tai iltaisin käyttämään iltapissalle ennen nukkumaan menoa. Lenkillä käydään n. klo 10 ja 18, jotka ovat väh. tunnin mittaisia. Myös omalla pihalla ollaan lapsen ja koiran kanssa. Ainoastaan hankalaksi olen kokenut sen, kun pakkasta on yli 15 astetta, en ole vienyt lasta niin kylmällä ilmalla ulos. Silloin jää koiran ulkoilut pihalla oloon tai äkkiä käydään tien toisella puolella mettässä tarpeet tekemässä.

    Itse kokisin pennun kanssa olon haastavaksi, jos on pieni lapsi. Pennun kun pitää päästä heti herättyä tai syönnin jälkeen ulos, jotta oppivat nopeasti sisäsiistiksi. Alussa käytettiiin pentua 1-2 tunnin välein ulkona. Itse en uskaltaisi jättää vauvaa yksin sisälle pissatuksen ajaksi ja pukemisen aikana ne pissat tulevat aivan varmasti sisälle. Meidän koira oli 7 vuotias vauvan tullessa taloon. Ja tosi hyvin on mennyt koiran ja vauvan kanssa eläminen. Vauva on koiralle tosi tärkeä ja vauva tykkää todella paljon koirasta.

    Sitä olen miettinyt myös, kun aika palata takaisin työelämään. Yksin ollessa lapsen joutuu ottamaan mukaan aamulenkille ja työs alkavat klo 6.30. Aikaisia herätyksiä kaikille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkään en uskalla jättää Leoo yksin lainkaan, roskatkin käyn viemässä vain jos Leo nukkuu parvekkeella vaunuissa! Eli siis se pissatus tulee varmasti tuomaan omat haasteensa. Toivotaan kuitenkin, että huhtikuussa on jo niin lämmintä, että voin vaan laittaa Leolle jotain kevyttä päälle ja napata sen kantoreppuun ja kipaista ulos. Manduca tulee siis varmasti olemaan kovassa käytössä, jos ei ole kamalan kylmää niin 1-2 tunnin välein käyntikään ei tuottane suuria ongelmia. :)

      Hyviä juttuja tuot esille, paljon on nuo kaikki pyörineet päässä viime päivät ja sen takia se unikin on jäänyt niin vähälle.

      Oikeastaan suurin syy miksi uskallan ottaa koiran on se, että mulla on täällä hyvä ja toimiva tukiverkosto, jolta voin aina pyytää apua. Vastuun lapsesta ja koirasta kannan aina minä, mutta apua voi silti pyytää. :) Jos olisin ihan 100% yksin, perhe asuisi kaukana tai muuta, niin sitten en kyllä varmaan uskaltais!

      Poista
  6. Oi miten suloisia! Onnea uudesta tulokkaasta :>
    Tutulta löytyy tuommoisia pari kappaletta ja ai että, ovat aina niin terhakkaita, menossa mukana ja hirveästi haluavat rapsutuksia :)
    Ilmeisesti myös kovin halukkaita järsimään kaikkea, mikä eteen sattuu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ranskikset on kyllä valloittavia tapauksia! Ja eiköhän järsimiseenkin keinot keksitä ennen kuin muodostuu ongelmaksi :)

      Poista
  7. Onnea uudeta tulokkaasta!! Hyvin sä lapsen ja koiran kanssa pärjäät, mullahan on kolme alle 4v lasta ja kolme koiraa. Tätä meidän poppoota kyllä jo ohikulkijatkin hämmästelee kun ollaan yhdessä lenkillä. Kyllähän ne koirat teettää työtä mutta päivääkään en vaihtaisi pois. Koirat ja lapset on myös ihan parhaita kavereita keskenään vaikka ei niitä tietenkään voi vahtimatta jättää.

    Silloin kun asuttiin vielä kerrostalossa ja oli pentu talossa niin hoidin pissatukset niin että lapsi eibär toppapussiin, kauluri kaulaan ja pipo päähän, sit vaan pussinsuu tiukasti kiinni ettei kylmä pääse sisään. Hyvin pärjäs näillä pikku pissatus lenkit talvellakin kun laittoi vaan vielä täkin päälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, varmasti herättää huomiota tuollainen poppoo! :D Kiva kuulla positiivisia kokemuksia lasten ja koirien yhteiselosta!

      Ja hei, toi toppapussi on ihan loistava idea! Pitääkin hommata sellainen, ihan jo senkin takia että se helpottais muutenkin lenkille lähtöä valtavasti! Käyn vaunulenkeillä melkein joka päivä, ja kyllä välillä on tympeetä pukea vauvaa joka ei tykkää hommasta yhtään ja yrittää kiemurrella karkuun koko ajan. :D

      Poista
  8. Ohi aiheen, nopeasti.. Laitoin viestiä jo Katariinan Hetkiä-blogiin, koska omaasi ei voinut jättää kommenttia aiemmin, että jos viitsit laittaa blogisi myös blogilistalle, jotta sitä voisi seurata blogilistalla, pliis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blogi löytyy kyllä blogilistalta! :) Tässä linkki: http://www.blogilista.fi/blogi/mirkka-leo/89882

      Poista
  9. Äääää mitä palleroita, en kestä kun ovat niin suloisia ja omaa hauvavauvaakin joutuu NIIN kauan odottamaan! Paitsi että laskettiin viikot väärin, ja tässä oisi enää 5 viikkoa odotettavaa, mikäli pennut luovutetaan 9vkoisina.

    Oonkohan vähän höperö kun mua tällähetkellä huolettaa eniten että miten pidän sannin ja koiran lelut erossa toisistaan, kun kumpikin pyörii lattialla lelujen perässä... :DD

    Onneksi nyt on saanut yöt nukkua paremmin, mutta varmasti unettomat yöt alkaa taas kunhan luovutus lähenee. Oon hiplaillut kaikenmaailman koiravermeitä lemmikkikaupassa, tilannut netistä ihan käsittämättömiä juttuja joita en kuvitellut koiran edes tarvitsevan, (kuten kevythäkki) ja ihan uhallakin ostin vaaleanpunaisen pentupannan, vaikka mies vannoi ettei ikinä vie hauvaa ulos siinä pannassa, kun metsästysuskottavuus kuulemma karisee ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kade, mun pitää odotella vielä 7,5 viikkoa! :D

      Hahaha naurattaa kun ollaan niin samanlaisia näissä jutuissa! Muakin huolettaa miten saan pidettyä koiran ja Leon lelut edes suunnilleen erossa toisistaan :D Ja juuri eilen kävin hiplaamassa kaupassa lemmikkivermeitä, ja oon tehny listan kaikesta mitä pitää ostaa, kevythäkinkin haluaisin että koiralla olis paikka mihin mennä Leoo karkuun, jne. :D

      Ja!! Mäkin tilasin vaaleenpunasen pannan koiralle :DD Kuin myös vaaleenpunasen taluttimen ;) Hah, metsästysuskottavuus, entäs bulldoggiuskottavuus? ;D Meillä tulee oleen pieni ja lihaksekas bulldoggi vaaleenpunaisissa hepenissä... Ranskanbulldogeilla kun on niin ohut turkki että tarvivat talvella myös vaatetusta, niin veikkaan että niissäkin tulee vaaleanpunaista suosittua ;D

      Poista
    2. Aaahhaa :D Minäkin vähän niinkuin haaveilin kaikista koirien takeista ym, mutta ehkä ne meillä kuitenkin jää hankkimatta, kun kuitenkin metsälle mentäessä pitäis kahlata lumessa ja kestää sitä pientä pakkastakin. Toki kukaan nyt ei missään paukkupakkasissa metsästä, mutta taitais takeista sun muista olla enempi haittaa.

      Poista
  10. Voi, kuinka ihania! :)
    Ajattelin tulla kommentoimaan, kun on omakohtaista kokemusta vauvasta ja pennusta samaan aikaan;) Eli siis päätimme hankkia koiran ollessani rv 13 ja meidän poitsun syntyessä pentu oli n. 8kk ikäinen pallero. Mietin paljon ellen enemmänkin että kuinka arki tulee sujumaan, etenkin kun tämä meidän karvakaveri on melko vilkas tapaus ja rodultaan gordoninsetteri, eli isokokoinen, vaikkakin erittäin lempeä ja lapsiystävällinen rotu, mutta jokatapauksessa jännitin että kuinka käy kun vauva syntyy (meillä tietenkin meni eripäin kun sinulla, kun meille koira tuli ennen vauvaa...)Nyt en voi muuta sanoa kuin että en kadu hetkeäkään koiran hankkimista meille. Poikamme on nyt 6kk:n ikäinen ja he ovat jo nyt aivan erottamattomat, eikä kertaakaan ole tullut mitään vaaratilanteita! tietenkin aina täytyy vahtia mutta on kyllä ollut helpotus huomata että koiramme ei ole ollut lainkaan mustasukkainen ja on ottanut vauvan perheenjäsenekseen.
    Tulet varmasti pärjäämään hienosti pennun ja Leon kanssa <3
    -Iida

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...