30.10.2012

3kk neuvola ja rokotukset

Huh, on ollut sellaista hulinaa nyt tän muuton kanssa että ei oo jaksanut tätä blogia päivitellä ollenkaan! Mutta asustellaan nyt täällä uudella kämpällä ihan virallisesti. Kalusteista puuttuu vielä muutama iso ostos (tv-taso, sohva, tietokonepöytä) mutta niitä on aikaa hankkia sitten myöhemmin. Nyt mulla on tälläinen väliaikainen pöytä tietokoneen alla, tällä pärjää. Ruokapöytä löytyy ja sänkykin on, ja eilen löydettiin Leolle pinnasänky reilulla alennuksella Maskun poistomyynnistä. Olohuoneen pöytä löytyi myös tosi edulliseen hintaan, huutokauppalaitos kun oli ostanut sen konkkaan menneeltä sisustusliikkeeltä. Tehtiin siis kivoja löytöjä eilen. :)

Laitan kuvia sitten jossain vaiheessa, jos viitsin kun täällä on vielä niin hassun näköstä eri paria olevien huonekalujen kanssa ;) Tosin tuskinpa siitä nyt kukaan välittäis.

Tänään oli Leolla 3kk neuvola, ja oli kivaa kun päästiin sinne kävellen vähän reilussa 5 minuutissa. :) Lähdin kotiovesta 9:17 ja oltiin neuvolalla jo 9:26, ja siinä välissä sentään myös kaivoin vaunut esiin lastenvaunuvarastosta ja pistin Leon sinne ja pakkasin hoitolaukun kyytiin.

Aamu oli muutenkin kiva, kun Leo jäi nukkumaan vielä tunniksi sen jälkeen kun itse heräsin. Heräsin jo 7:30, ja nyt kun makuuhuone on samassa tasossa kuin muut huoneet eikä yläkerrassa erittäin narisevien portaiden päässä, niin Leo on helppo jättää nukkumaan eikä tuo herää heti kun lähden pois huoneesta. Oli jo toinen kerta kun sain tehdä aamujutut ihan rauhassa itsekseni :)

Tälläinen näky odotti makuuhuoneessa kun menin katsomaan kuultuani Leon heräilevän (itkemättä! ♥)
(Ennen kuin joku ihmettelee, niin Leolla ei normaalisti ole mitään peittoa päällä yöllä, nukutaan suurin osa yöstä vierekkäin mutta peitto on vain mun päällä, tai Leolla sen sisässä korkeintaan jalat :) Nyt se vaan jäi tuolla lailla kun itse nousin pois sängystä.)

Jännitin kovasti neuvolaa kun tiesin että tulisi 2 piikkirokotusta, joiden laittamista en ollut aiemmin päässyt todistamaan. Leolle laitettiin synnytysvuodeosastolla tuberkuloosirokote (isäni on tuberkuloosin kantaja), mutta se laitettiin vauvalassa sillä välin kun itse odottelin huoneessa, ja silloin huoneeseen tuotiin kapaloitu ja tutilla varustettu tyytyväinen poika.

Nyt kuitenkin arvelin rokotusten aiheuttavan melkoisen itkun, ja puolentoista viikon takaisesta verikokeesta jäi tosiaan niin paha mieli mulle, että jännitin rokotteita kovasti. Pysyttelin kuitenkin rauhallisena ettei jännitykseni tarttuisi Leoon, ja Leo olikin tosi hyväntuulinen koko neuvolareissun :)

Ensin katsottiin mitat ja tältä näytti, suluissa 2kk mitat:

Pituus: 62,5cm (60,5cm)
Paino: 6990g (6250g)
Pipo: 43,3cm (41,6cm)

"Terhakka poika. Kasvaa hienosti. Hyvä iho, aukile ok. Varhaisheijasteet jäämässä pois. Omaa jutustelua on. Lelua seuraa ↔ ↕."

Painokäyrä on edelleen nousussa, mutta nousu on hieman tasaantunut. Keskiarvon yläpuolella mennään kuitenkin. Pituuskäyrä oli lähtenyt lievään laskuun, mutta sekin on edelleen keskiarvon yläpuolella, eli ei mitään huolestuttavaa.

Odotin vähän että menis ainakin 7kg rikki mutta ei sitten ;)

Lelua Leo tosiaan seurasi hienosti, 2kk neuvolassa se vaati hieman maanittelua eikä lelu juuri kiinnostanut. Nyt Leo seurasi lelua joka suuntaan. Sitten mentiin taas mahalleen katsomaan miten pää nousee, ja Leo esitteli heti uuden taitonsa jonka oppi reilu viikko sitten, eli poika kierähti saman tien mahalta selälleen :) Neuvolantäti laittoi Leon takaisin mahalleen ja Leo piti hienosti päätä ylhäällä koko sen ajan kun siinä sitä tarkkailtiin, ja nojaili rennosti kyynärpäihinsä. Viimeksi neuvolassa pää ei juuri noussut muuta kuin pieneksi hetkeksi ja neuvolantäti sanoi että vähän enemmän saisi pidätellä päätä ylhäällä, eli hienoa kehitystä tullut sillä saralla :)

Varhaisheijasteista askellusta ei tullut enää ollenkaan (morotus oli ihan lievä), mutta Leo veti itseään taas ihan seisoma-asentoon ja otti kamalasti vastaan jaloilla. Neuvolantätiä nauratti, että yleensä vauvat tekee niin vasta noin puolen vuoden iässä. Edelliselläkin kerralla eri neuvolantäti sanoi, että Leolla on tosi paljon voimaa jaloissa. Saas nähdä mikä pieni vipeltäjä Leosta mahtaa tulla :D Itse ainakin aloin sekä kävellä että puhua tosi aikaisin, saa nähdä seuraako poika äitinsä jalanjäljissä niiden suhteen.

Sitten olikin niiden rokotteiden aika, ja rota meni niin kuin viimeksikin eli täysin mukisematta, pisaraakaan ei päässyt suusta ulos. Rotan jälkeen laitettiin ne pelkäämäni piikkirokotteet... Ja eihän se ollutkaan lainkaan niin kamalaa kuin oletin :)

Leo alkoi heti rissaamaan kun otin syliin ja tiukan otteen jalasta, mutta päästin hetkeksi irti ja piristin hassuttelemalla, jonka jälkeen sain paremmin otettua tiukan otteen eikä Leo pannut niin paljoa vastaan. Neuvolantäti laittoi rokotteen ja aika kova itku siitä kyllä tuli, mutta itku hiljeni valitukseksi melkein samoin tein. Sitten vaihdettiin puolta, sain heti hyvän otteen ja neuvolantäti pääsi ripeästi laittamaan seuraavan rokotteen. Taas kova parku... Mutta nostin Leon heti laastarin laiton jälkeen olkapäätäni vasten sellaiseen halausotteeseen, ja itku lakkasi heti :)

Leo ei itkenyt enää ollenkaan sen jälkeen, mutta oli ehkä vähän riippuvaisempi sylistä kuin aiemmin, sillä pieni itkun tirahdus tuli heti kun laskin pöydälle pukemista varten. Normaalisti itku tulee pukiessa vasta sitten kun laitetaan jalkoja ja käsiä vaatteeseen, mutta nyt itku tuli selvästi siitä kun joutui sylistä pois. Nekin itkut lakkasi kuitenkin heti kun pukeminen oli ohi ja poika pääsi takaisin syliin.

Neuvolantäti ihasteli Leon itkemättömyyttä ja kysyi, että itkeekö Leo muutenkaan paljoa esim. loukkaantuessaan jostain. Ei se kyllä itke, oikeastaan ainoat itkut tulee nykyään pukiessa ja sitten jos on kova nälkä (mikä välillä yllättää kun taiteillaan riittämättömän maitoni ja pullojen kanssa, imetys jättää joskus nälkäiseksi ja pulloa odottaessa itkustuttaa).

Puhuttiin vielä vähän kiinteiden aloittamisesta, mutta sillähän ei ole vielä kiire kun ikää on vasta 3kk. Katsellaan sitten yli 4kk ikäisenä uudestaan.

Seuraavaksi onkin neuvolantädillä vain mittaukset ja sen perään päästään lääkärin juttusille 4kk iässä.

Neuvola oli tänään klo 9:30, mikä oli meille hyvä aika, kun Leo herää yleensä 9 mennessä ja menee nukkumaan 10 aikaan. Nyt neuvolassa meni vähän pidempään niin että päiväunet alkoivat vasta 10.30 kun lähdettiin kävelemään neuvolasta pois, mutta ei se mitään, uni tuli samoin tein. Leo nukkuikin kokonaiset 2 tuntia ihan rauhassa. Jätin vaunut varastoon ja otin pelkän kopan tänne ylös asuntoon, ja laitoin sen parvekevaunuihin. Vissiin kerran vaan kävin tuuppailemassa vaunuja kunnes Leo äsken heräsi kokonaan ja torkkuu nyt imetyksellä tässä samalla kun kirjoittelen tätä. :)

Toivotaan nyt, että rokotuksista ei tulisi kamalasti sivuvaikutuksia. Ainakin nyt herätessään Leo oli kovasti hyväntuulinen heti kun pääsi pois ulkovaatteista, naureskeli unisena. Mutta sivuvaikutuksissa voi kestää vielä huomiseen ennen kuin ilmaantuvat.. Onneksi on noita suppoja valmiina ja niitä on jo kertaalleen testailtu sillon kun Leolla oli kuumetta 1,5 viikkoa sitten.

Leo on vielä vähän yskäinen ja nuhainen, mutta kuumetta ei ole ollut enää yli viikkoon, joten neuvolantäti saoni että rokotteet voi kyllä antaa jos itse niin haluan. Meinasi, että jos meillä on muutenkin ollut rankkoja öitä nuhaisuuden takia, niin voidaan kyllä jättää rokotteet toiseen kertaan. Päätin kuitenkin ottaa rokotteet nyt, ovatpahan sitten alta pois ja toivottavasti saadaan edes jotain suojaa nyt kun flunssakaudet sun muut alkavat.

Tulipas taas tarinaa, tarkoitus oli kirjoitella vain ihan lyhyesti neuvolakäynnistä ja rokotuksista :D Mutta onhan se nähty että en mä osaa lyhyesti kirjotella tämmösistä jutuista... No, toivottavasti edes joku kauhuissaan 3kk rokotuksia odottava saa vähän mielenrauhaa tästä kun kuulee että ei se rokottaminen kaikilla ole kauhean kamalaa! :)

Miten teidän vauvat ovat reagoineet rokotuksiin? Onko teillä tullut mitään sivuvaikutuksia rokotteista?

Kirjoittelen sitten taas parin päivän päästä sivuvaikutuksista, että tuliko niitä vai eikö tullut :) Nyt herättelen Leoo syömään vähän ahkerammin että pääsen laittamaan itsellenikin jotain ruokaa jossain vaiheessa!

Sneak peek uuden kodin (vielä kovin tyhjään) olohuoneeseen

14 kommenttia:

  1. Meillä näyttää Sanni olevan vaan väsyneempi, sai siis myös rokotteensa tänään. Suppoja osti varulta jos nostaa kuumetta tai on tosi kipeän oloinen, saa siis nähdä tuleeko sivuvaikutuksia. Ida ei ollut meillä koskaan sen kummempi rokotteiden jälkeen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei loppujen lopuksi tullut mitään kummempaa, muuta kun että rokotusjäljet oli kovin arat ja niitä piti varoa :)

      Poista
  2. Meillä Kristiina oli illalla pikkusen itkunen ja hirveesti halus olla sylissä.. Kuumetta ei onneksi tullut. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin selvittiin kuumeetta! Pikkasen oli rokotepaikat arat mutta muuten ei ollut ongelmia! :)

      Poista
  3. Meiän Milalle pistettiin myös eilen 3kk rokotukset ja pikku itkut turautti vaan pisto hetkellä. Muita sivuvaikutuksia rokotteista ei tullut kuin väsymyys (meni nukkumaan ilta kuudelta ja noustiin ylös aamu kymmenen jälkeen!) ja tänäänkin ollut ihan normaali iloinen omaitsensä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, tän kommentin luettuani toivoin että Leokin nukkuis kymmeneen seuraavana päivänä.... Mutta en ollut niin onnekas, 7.30 se heräs niin kuin aina :D

      Poista
  4. Meillä 3kk rokotteesta tuli tosi kiukkuinen vauva. Toista jalkaa aristi tosi paljo ja se pisto kohta oli kipeä. Ei onneksi kestänyt kuin yhden päivän ja panadolilla siitäkin selvittiin. Ensi viikolla on 5kk rokotukset ja kiukkuista vauvaa taas odotellaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä aristi molempia jalkoja niin että tuli oikein loukkaantunut parkaisu aina kun vahingossa koskin reisiin vaippoja vaihtaessa tms. :( Mutta onneksi se meni ohi päivässä tai kahdessa :)

      Poista
  5. Meillä on rokotteista tullut kiukkuilua, pientä lämmön nousua ja väsymystä. Ei ole kestänyt kuin päivän-pari, että ei mitään isoja vaivoja.

    ps. Oletko saanut postia? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa kuulla että niin monella rokotuksista on päästy helpolla, kun tuntuu että jos erehtyy googlettaan niin kaikilla on vaan pahaa sanottavaa ja rokotukset on aiheuttaneet kamalia sivuoireita jne.!

      Poista
  6. Oon anonyymisti seurannu sun blogia jo jonkun aikaa, mutta nyt jätän myös kommentin. Lähinnä luin kiinnostuneena teiän neuvolareissusta. Meillä oli maanantaina pojalla kans 3kk neuvola ja samat rokotteet, vaikkaki tosi isoin reaktion. Meille nousi lämpöä, ja poju huusi naama punasena niin lohuttomasti eikä mihinkään rauhottunu. :( Harmittaa ku noin pienille muruille laitetaan niin monta rokotetta yhellä kertaa, varsinki ku viimeksikkin poju reagoi rotaanki jo niin suuresti, nyt sitte sekä massu että pistospaikat kipeenä. Onneksi teillä ei ilmeisesti tullu suurempia kiukkuja. :)

    Hassua, mutta mukavaa lukea blogia, jossa on juuri saman ikänen vauva ku mitä itellä. Sama syntymäpäivä. Tosin teillä vähän isompi pikkumies. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi teidän pikkuista! Ikävää että tuli niin kova harmitus rokotuksista. Mutta ehkä tuossa monta kerralla laittamisessa on se hyvä puoli, ettei tarvi sitten niin usein kiusata! Päästään yksillä harmituksilla. :)

      Hei, jee! Samanikäinen vauva! Kipaisenkin heti rekisteröitymään blogisi lukijaksi, tykkään kans lueskella samanikäisistä vauvoista! :) Meidän pikkumies on aika iso pikkumies, joo! :D

      Poista
  7. Hei, käyttehän ystävällisesti allekirjoittamassa kansalaisaloitteen:
    Rokoteturva 2018

    https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2636

    sillä turvataan 1) sosiaali- ja terveysalojen työntekijöiden itsemääräämisoikeus 2) asiakkaan tiedonsaantioikeus rokotustilanteessa 3) turvallisuusseuranta palauttamalla ammattilaisille velvollisuus ilmoittaa rokotehaitoista

    Kiitos!

    VastaaPoista
  8. Kannattaa lukea rokotteiden tuoteselosteet ja mahdolliset haittavaikutukset etukäteen. Oireista kannattaa aina raportoida eteenpäin. Eikä piikkiä kannata koskaan ottaa flunssaisena!

    Tässä yksi linkki:

    https://www.thl.fi/fi/web/rokottaminen/hyodyt-ja-haitat/haittavaikutukset/haittavaikutuksia-oireittain

    Kannattaa myös huomioida, että useat rokotteet sisältävät elävää virusta, jotka voivat tartuttaa viattomia läheisiä, vielä kuusikin viikkoa rokotuksen jälkeen!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...