21.10.2013

Äitä, kukka, vvva...


Juuri kun pääsin edellisessä tekstissä mainitsemasta että Leo ei edelleenkään juuri sano mitään sanoja, niin eilen herra päättikin sitten alkaa toistamaan sanoja oikein urakalla. Eilen opitut sanat: äiti (äiti tai äitä), kukka (täydellisesti lausuttuna), vauva (uvva tai vvva), aijaijai (aeaeae) ja heihei (eiei).

Vauvan merkityksen Leo oppi samalla kun veljen ja tämän tyttöystävän 2-viikkoinen oli myös kylässä, ja äidinkin Leo taitaa ymmärtää vaikkei sitä kauheasti näytä. Kukasta ei ole hajuakaan, heihei sanotaan samalla kun heilutetaan ja aijai sanotaan kun silitetään :) Eli kukka on ainoa jonka merkitys on ihan hukassa, muut Leo ymmärtää ainakin jollain tasolla.

Lisäksi Leo on nyt ihan viimeaikoina oppinut ymmärtämään kun sanon että "mennään ulos," (kävelee ulko-ovelle), ja jos joku sanoo "haloo" niin Leo laittaa käden korvalleen ja muka puhuu puhelimeen.

Kukka tuntuu olevan Leon lempisana, se on tänäänkin pitkin päivää kulkenut ympäri kämppää hokien kukka, kukka, kukka, kukka... :D Vielä kun saatais merkitys liitettyä sanaan niin hyvä olis.

Jännä miten yhtäkkiä Leo päätti alkaa toistella sanoja! Aiemmin Leoo ei oo kiinnostanut matkiminen yhtään, mutta nyt sitten pitääkin matkia ihan kaikkea mahdollista. Jännittävää, oon odotellut innolla millon Leo alkaa opetella puhumista!! :)


5 kommenttia:

  1. Ompa kiva kuulla että Leolta rupee löytymään sanoja! Meillä poitsu on nyt pian 14kk ja ainut tietoinen sana häneltä on "isi". Äitiä eli "ätä, äti" sanoo harvoin itekseen. Kukka sanan poika sanoi omilla 1v synttäreillään, kun pöydässä oli kukka jota osoitti. Sen jälkeen kukkaa ei oo sanottu kertaakaan!:-D jännä juttu. Mutta eiköhän niitä sanoja tule pikkuhiljaa. Ymmärrystä kuitenkin on paljon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, ihana tuo että kerran osoitti ja sanoi kukka eikä sen jälkeen oo sanonut kertaakaan. :D Leolla on ymmärryskin aika hakoteillä, tai sitten poika vaan esittää ettei ymmärrä ;) Mutta varmaan osittain vaikuttaa se, että asutaan Leon kanssa kaksisteen, eikä siis oo kahta aikuista juttelemassa keskenään ja Leolle :)

      Poista
  2. Liity tänne, Äiti bloggaajat ryhmään :) https://www.facebook.com/groups/509931609098429/

    VastaaPoista
  3. Meidän pojalla aukes" puhe vasta kesällä ja ikää oli jo 2,5v.nyt toistaa lähes kaiken.olin jo huolissani ja käytin neuvolassakin mutta niin vaan kielen kannat aukes:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun veljentytöllä kesti myös tosi pitkään ennen kuin alkoi puhua enemmän! Toisilla se vaan tuntuu kestävän kauemmin ja toiset puhua pulputtaa täyttä vauhtia jo 1,5 vuoden iässä. Tässä iässä ne erot tuntuu niin suurilta, mutta kyllähän ne yleensä ajan myötä tasaantuu! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...