19.10.2013

15kk neuvola

Apua, miten tässä meni melkein kuukausi kirjoittamatta?! Ei muka koskaan ole mitään järkevää kirjoitettavaa. No, nyt ainakin on! Leolla oli 15. päivä tuo 15kk neuvola, olikin kiva taas päästä näkemään miten pikkumies on kasvanut. :)


Pituus: 80,5cm (+2cm)
Paino: 12 600g (+1 180g)

"Ihana hymypoika. Kovasti juttuaa omaa puhetta. Tapailee sanoja. Liikkuminen ketterää. Kyykkää, juoksee. Heittää palloa. Kasvaa hyvin. Syö isoja annoksia, ruoka maistuu. Nukkuu loistavasti unensa. Hb 110"

Tällä kertaa katsottiin hemoglobiinikin ensimmäistä kertaa, ja se oli oikein hyvä eli tuo 110. Leo ei edelleenkään puhu juuri mitään, muutaman sanan vain osaa - "namnam," "kotkotkot" (= kopotikopoti) ja "tuu," yrittää myös sanoa "kiitos" mutta se kuulostaa lähinnä joltain sellaiselta kuin "tuutu" tai "tooto" :)

Muuten Leo on kyllä taas kehittynyt valtavasti. Leo on oikea pieni hovinarri tässä meidän suvussa, Leo kun suorastaan rakastaa ihmisten naurattamista. Leo keksii jatkuvasti kaikkia hassuja ilmeitä, liikkeitä ja ääniä joilla naurattaa muita. Ja jos joku juttu saa muut nauramaan niin Leo vetää sen ihan yli ja toistaa monta kertaa onnellisena siitä että hänen kanssaan nauretaan :)

Liikkuminen on tosiaan ketterää, Leo kiipeilee edelleen hirveästi, juoksee, osaa kävellä kyykyssäkin. (Se on yksi Leon naurattamistavoista. Kyllä se aika hauskalta näyttää kun tuo menee ihan matalaksi ja lyllertää eteenpäin kyyryssä :D)

Leo on ihan tosissaan kaikkiruokainen, ei tule oikein mitään mieleen mitä Leo ei suostuisi syömään. Voimakkaammatkin maut kuten suolakurkut, punajuuri, salaattijuusto jne. maistuvat oikein hyvin (eivät toki ole mitään jokapäiväisiä ruokia Leon lautasella, vaan sillon tällön nautittavia maistiaisia!).  Olen antanut Leon kokeilla tulistakin ruokaa, ja sekin maistui. Syön itse jatkuvasti tulista ruokaa, ja Leo usein käy ruinaamassa maistiaisia mun lautaseltani, joten kerran annoin sitten pienen palan tulisempaa ruokaa. Leo puhalteli hetken hämmästyneen näköisenä ja sitten tuli hakemaan lisää :D Kaikki menee siis.

Ja Leo nukkuu öisin 19-7.30 ja päivällä n. 2 tunnin päiväunet, eli tosiaan loistavasti. Yöunet sujuu nykyään entistä paremmin, kun jätin yöpullon ja tutin kokonaan pois vähän aikaa sitten. Tutti on vielä päivällä leikeissä mukana ja pullosta Leo juo maitoa aamulla ja päiväunilla, mutta muuten juomat (vesi ja maito) menevät nokkamukista tai tavallisesta lasista.

Leo on kaiken kaikkiaan ihan hirmuisen helppo lapsi. Nukkuu ja syö hyvin, on melkein aina hyväntuulinen, leikkii paljon itsekseen niin että saan kotityöt tehtyä päivällä ja saan illat rentoutua. Pientä eroahdistusta on alkanut tulla nyt, isovanhemmillani käydessä en sais käydä edes vessassa tai tulee itku. Leo on silti ollut hoidossa pariin otteeseen viimeaikoina ja se on sujunut ihan hyvin, eroahdistus siis menee ohi hyvin nopeasti pienten itkujen jälkeen.

Sellaista täällä! Seuraava neuvola onkin sitten tammikuussa, 1,5v lääkärineuvola. :)

2 kommenttia:

  1. Leo on niiin hurjan soma ja taivata!
    Laita joskus videota tuosta kyykyssä kävelystä! Kuulostaa hauskalle! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hän on <3 Hahah pitää laittaa, mulla onkin siitä jo videoo jossain mutta katsotaan löytyykö sitä enää mistään kun jouduin resetoimaan puhelimeni! :/

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...