2.4.2013

8kk neuvola

Ensin Leo oli kipeä ja sitten Aino tuli meille, joten tää on nyt jo 1,5 viikkoa myöhässä, mutta ei se mitään :)

21.3. oli Leolla 8kk neuvola ja neuvolalääkäri. Leo oli juuri kahta päivää aiemmin käynyt lääkärissä, joten tuli nyt tuplatarkastukset joidenkin juttujen osalta, mutta ei se mitään.

Ensimmäistä kertaa (kuorittua ja murskattua) viinirypälettä maistettuaan Leo näytti tältä

Paino: 9925g (+545g)
Pituus: 72,5cm (+2,5cm)
Päänymp.: 47,5cm (+0,7cm)

"Hienosti kasvanut ja kehittynyt. Ryömii ja konttaa, nousee seisomaan. Kuumetta ollut 39. Korvat ok. Nielunäyte otettu. Eksanteemaa."

Edellinen neuvolahan oli 6kk iässä, joten Leolla tuli painoa tällä kertaa "vain" puolisen kiloa. Ennen on tullut 500-900g per kuukausi, joten painonkasvu on selvästi vähän hidastunut nyt kun Leo oppi tässä välissä ryömimään, konttaamaan ja nousemaan seisoon. Pituutta taasen on tullut normaaliin tahtiin, joten ei ihme että tuntuu että Leo on vähän hoikistunut viimeaikoina. Käyrillä pituuskasvu oli lievässä nousussa ja painokasvu lievässä laskussa, molemmat hieman keskikäyrän yläpuolella. :)

Kauheasti ei kyllä ole kerrottavaa tämänkertaisesta neuvolasta, kun tosiaan neuvolatädin kanssa käynti oli niin lyhyt, ja lääkäri oli aiemmin tuntematon lääkäri joka vaan tarkisti Leon ja sillä selvä. Kävi tosin vähän ikävästi sen puolesta, että jostain kumman syystä tieto meidän lääkärintarkastuksesta ei ollut mennyt lääkärille asti.

Meillä oli aika neuvolaan klo 12.30, ja sen jälkeen piti olla lääkäriaika. Neuvolassa meni kymmenisen minuuttia jonka jälkeen siirryttiin odottamaan lääkäriä. Kello 13.30 menin kysäisemään lääkäriltä että millonkohan meidän aika on, kun klo 13 aikaan tullut vauva pääsi meitä ennen lääkärille, vaikka meidän neuvola-aika oli puoli tuntia aiemmin. Lääkäri vilkaisi aikataulujaan ja sanoi, ettei hänellä ole kenellekään Leolle aikaa!

No, asiaa selviteltiin ja ilmeisesti paikan ylilääkäri oli kirjoittanut klo 12.40 ajan "jollekulle" (ei mitään nimeä tms.), jonka lääkäri oli sitten jonkun esimiehensä kanssa päättänyt poistaa (!). Mielenkiintoista... No, onneks lopulta päästiin lääkärille kuitenkin, lääkäri otti meidät ylimääräisenä johonkin rakoon. Kokonaisuudessaan neuvolareissussa meni 1,5 tuntia, vaikka muuten sieltä olisi selvitty alle puolessa tunnissa.

Leo oli tosiaan lääkärireissun aikaan kipeänä, mutta edelleen ei löytynyt mitään korvista, ja nielunäytteen tuloskin oli negatiivinen. Eksanteema viittaa ihottumaan jota Leolla oli, ja on muuten vieläkin. Leo on vielä hieman nuhainen ja yskäinen, mutta jos nuhan ja yskän väistyttyä ihottuma ei lähde niin pitänee taas mennä lääkäriin käymään. Ihottuma ei oo mitään vaippaihottumaa eikä rajoitu vain vaippa-alueelle, vaan sitä on ollut kaikkialla kasvoja ja korvia myöten, tällä hetkellä tosin vaan jaloissa ja vyötäröllä. Se ei oo mitään kuivaa tai ärtyisää ihottumaa, vaan sellaisia punaisia turvonneita pilkkuja vaan nousee ympäriinsä, näyttää ihan hyttysenpuremilta.

Nyt ei kyllä tuu oikein mitään muuta mieleen tuosta neuvolareissusta :) 6kk ja 8kk neuvoloiden välissä Leo kehittyi hurjasti, mutta neuvolakäynti jäi lyhyeksi. Tuntuu hassulta kun ei käydäkään enää joka kuukausi, ja nytkin lähinnä katsottiin että kaikki on ok ja sillä selvä.

Ens neuvola onkin sitten ryhmäneuvola ja hammastarkastus 10kk iässä! Oikeastaan kiva päästä näkemään kellä täällä päin on saman ikäisiä lapsia. En oo neuvolassa ollenkaan nähnyt Leon ikäisiä, yleensä on pieniä vauvoja tai taaperoita vaan ollut. Yhden tytön tiedän joka synnytti pari päivää mun jälkeen, mutta muuten ei hajuakaan Leon ikäisistä lapsista tällä paikkakunnalla! 

3 kommenttia:

  1. Ryhmäneuvola?! Miks meidän tuppukylässä ei oo tommosia. Ja meillä taitaa hammastarkastuksetkin olla vuoden ikäisillä, tosin Idakin sai ajan vasta lähempänä kahta vuotta. ;/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mä luulin kans aluks että kaikkialla Suomessa olis tommonen 10kk iässä mutta sit joku kirjoittikin blogiinsa 8kk neuvolan jälkeen että seuraava neuvola on vasta vuoden iässä! :o Sais kyllä olla joka paikassa samanlainen, varsinkin toi hammastarkastus! Neuvolantäti tosin naureskeli että joillain on siinä vaiheessa vasta ikenet :D Mut siellä kuitenkin jutellaan hammashoitajan kanssa lapsen hampaiden hoidosta, niin uskon että se on kyllä hyödyllinen käynti niillekin joiden lapsilla ei vielä oo hampaita!

      Poista
  2. Viinirypäleiden maistelusta tuli mieleeni, että kuinka teidän ruokailut nykyään sujuu? Olisi mukava kuulla teidän sormiruokailukuulumisia :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...