29.4.2013

Tampere!

Päätin torstaina yhtäkkiä, että haluan lähteä Tampereelle, joten kysyin parilta siellä asuvalta kaverilta onko heillä sunnuntaina tekemistä, ja kielteisen vastauksen saatuani ilmoitin lähteväni sunnuntaina Tampereelle käymään.

En oo viime vuosina syystä jos toisestakin pitänyt kamalasti yhteyttä täällä Suomessa asuviin kavereihin, mutta oon nyt päättänyt korjata asian. Oli kiva huomata, että vuosien takaiset ystävät olivat valmiita näkemään ihan lyhyellä varoitusajalla, vaikka joidenkin kanssa välit menivät poikki huonommissa merkeissä.

Eilen siis Leo jäi aamupäivällä kotiin siskoni ja mummuni hellään huomaan ja mä suuntasin kohti Tamperetta!




Pyöräilin Royal Republic kuulokkeissa juna-asemalle, ja vaikka sää oli ollut melko huono, tässä vaiheessa aurinko alkoi jo vähän pilkistellä pilvien välistä.


Junassa katselin iPadilla Hobittia, niin paras leffa! Junamatka ei kyllä kestänyt kauhean kauaa eli en ehtinyt katsoa leffasta edes puolia, mutta ei se mitään. :D


Tampereella oli yllättävän kylmä, vaikka aurinko paistoikin. Kävelin Koskikeskukselle asti kylmissäni, kunnes kaveri laittoi viestiä ja kertoi olevansa bussissa. Kävelin takaisin Stockan luokse, johon kaverin bussi tuli. Nähtiin ensimmäistä kertaa varmaan kolmeen vuoteen, ja ensin oli vähän outo olo varmaan molemmilla, mutta juttu luisti pian vanhaan malliin!


Hieman myöhemmin toinen kaveri ja ensimmäisen kaverin kihlattu liittyivät joukkoon, ja istuskeltiin lähinnä kahvilla juttelemassa kaikenlaisista asioista, mitä kenellekin kuuluu ja mitä vanhoille yhteisille kavereille kuuluu. Käytiin myös Clas Ohlsonilla ja jossain muissa kaupoissa pyörähtämässä, ja reilut kolme tuntia meni hujauksessa. Kaverit söi kebabbia, mutta itse en siellä syönyt mitään, kun oli vatsa täys latesta ja daim-kakusta!


Olin pitkään haaveillut käyväni Marusekissä pitkästä aikaa, mutta yksi kavereistani ei välitä japanilaisesta ruuasta. Tämän ja kihlattunsa lähdettyä suuntasimme kuitenkin vielä jäljelle jääneen kaverini kanssa Marusekiin, mutta sinne päästyämme saimme kuulla, että sunnuntaisin siellä on vain sushibuffet joka maksaa 24e. Ei huvittanut maksaa 24e pelkästä sushista, varsinkaan kun suomalainen sushi nyt on aina vähän mitä on (vaikka Marusekissä se onkin paremmasta päästä!), joten otettiin iPhonet käteen ja etsittiin toinen vaihtoehto.

Päädyimme Sweet & Sushi Caféhen, joka ei kyllä ollut mitään Marusekiin verrattuna, mutta ainakin sain sushia edullisempaan hintaan. Sushi oli melko kuivakkaa - ei varmasti mitään juuri mua varten käärittyä - ja tonnikala (tuo punainen kala) oli valitettavasti todella huonoa; sen pitäisi maistua sellaiselle makealle ja miedolle, mutta tuo maistui vanhalle kalalle, hyh. :( Melkoinen pettymys sillä tonnikalasushi on mun suurinta herkkua! Lohi ja katkarapu sen sijaan oli ihan hyviä, ja noista makisusheista ei oo hajuakaan mitä niissä oli sisällä mutta ihan hyviltä maistuivat.


Pitää kyllä mennä taas toistekin Tampereelle, ja jos tällä kertaa menis jonain muuna päivänä kuin sunnuntaina, että pääsisin Marusekiin! Sushi on kaikista parasta japanilaista ruokaa, mutta Marusekista saa kaikkea muutakin ihanaa!

Illalla väsytti ihan mahdottoman paljon, sillä hyvä juttuseura oli kahtena edellisenä iltana valvottanut noin kahteen asti yöllä, enkä siis ollut nukkunut kuin 4-5 tuntia yössä parina päivänä. Eilen meninkin sitten aika ajoissa nukkumaan, ja sain nukkua jopa seitsemään asti tänään, joten päivä alkoi hyvin!

Kivaa alkavaa viikkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Mä yritin myös tehdä viikonlopuks reissua Helsinkiin, mutta mun kaverit ei ollu ihan samaa mieltä :D

    VastaaPoista
  2. Tampere on kyllä tosi kiva kaupunki! Muuttaisin sinne mieluiten, jos pitäisi muuttaa takaisin Suomeen. Ihmiset on kivoja ja meno rento. Tuosta Marusekistä en ollu ennen kuullutkaan, mutta pitää testata seuraavan kerran kun Tampereelle pääsen.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...