16.12.2012

4(½)kk neuvola

Saas nähdä saanko tätä postattua lainkaan kun on monta päivää ollut netti ihan surkean hidas ja pätkii koko ajan. Koitetaan!

Leolla oli siis tiistaina 11.12. 4kk neuvola + neuvolalääkäri, tosin siinä vaiheessa oli enää 10 päivää siihen että Leo on 5kk! Meni siis aika myöhäiseks kun ei ollut lääkärin aikoja sillon kun tuota varailtiin. Mutta ei se oo niin justiinsa.

Edellisestä neuvolakäynnistä oli kulunut tasan 6 viikkoa, siinä ajassa siis lisääntynyt tämän verran mitat. :)

Pituus: 66,5cm (+4cm)
Paino: 7950g (+960g)
Pipo: 44,7cm (+1,4cm)

"Tyytyväinen poika. Juttelee, naureskelee. Seuraa tarkasti. Ei karsastusta. Sydän, keuhkot ja vatsa normaalit. Lonkat OK. Kuulee tiu'un. Kehitys iän mukaista."

Iso jässikkä jo. ♥

Tällä kertaa ei tullut juteltua kamalasti, kun neuvolatäti jota yleensä nähdään otti vaan nuo mitat ja sitten mentiinkin jo lääkäriä tapaamaan, lääkäri oli normaalin puolen lääkäri (ei siis neuvolalääkäri) eli uusi tuttavuus.

Puhuin kyllä lääkärille siitä, miten ruokailu on viimeaikoina ollut kamalan hankalaa, kun Leo lopettaa syömisen ja itkee ja vääntelehtii todella monta kertaa ruokailujen aikana, mutta lääkäri ei sanonut siihen oikein juuta eikä jaata.

Lääkäri päivitti kuitenkin Gaviscon-annostuksen, sillä se oli viimeks laskettu muistaakseni n. 6 kilon painon mukaan. Aiempi annostus oli 1-2ml 3 kertaa päivässä, nyt saisin antaa 2-4ml 4 kertaa päivässä. En oo silti antanut Gavisconia, haluaisin mieluummin päästä tarkempiin refluksitesteihin ennen kuin alan taas lääkitä jatkuvasti... Gaviscon kyllä auttoi ennen, tai siltä se ainakin tuntui, kun Leo rauhoittui aina melkein heti lääkkeen jälkeen. Leo myös edelleen puklailee tosi paljon... Mutta jotenkin pelkkä "no ehkä se on sitä refluksia sitten" ei tunnu riittävältä syyltä pienen vauvan lääkitsemiseen.

Mutta no, saa nähdä. Otan asian esille ensi neuvolassa kun päästään taas tutun neuvolantädin juttusille.

Tuo neuvolakäynti meni muutenkin jotenkin ihan ohi, tuntui ettei katsottu mitään niitä normaaleja juttuja, eikä lääkärin kanssa tullut edes puhutta kiinteiden aloittamisesta, hampaista eikä mistään... Olishan sitä voinut itse oma-aloitteisesti puhua kaikista asioista mutta en mä taas tajunnut :) Muutenkin kun se meni lähinnä niin että lääkäri katsoi että kaikki OK ja sitten oli silleen "ei tässä muuta, heippa!" tyyliin. Ihan ymmärrettävää tosin, sillä lääkäri oli jo 20 minuuttia myöhässä aikataulusta meidän kohdalla, ja tosiaan normaalin puolen lääkäri, ei neuvolan.

Seuraava käynti meillä onkin mukavasti uudenvuoden aattona, ja Leo saa silloin 5kk rokotukset. Ei ollut kyllä muutenkaan suunnitelmissa lähteä mihinkään aattona, eli ei haittaa. :) Eipä sillä, ei Leolle viimeksikään tullut rokotteista juuri mitään. Kovasti arat reidet, mutta ei muuta.

Klo 8:30

Isoäidillä sattui olemaan verikokeet samaan aikaan




Lääkärin tutkittavana
Sellaista tällä kertaa. Leo ei edelleenkään syö kiinteitä, mutta tammikuussa ne pitäisi sitten aloittaa. Maisteltu on kyllä vähän ja voi miten Leo on tykännyt. Ihan tärisee innosta kun saa sosetta :D Mutta siitä sitten enemmän taas joku toinen kerta.

En voi uskoa että Leo on jo puoli vuotias ens kuussa!

2 kommenttia:

  1. Kannattaa varautua että niistä toisista rokotteiesta tulee kipeeksi :/ Meillä ei ensimmäisistä ollu myöskään muuta ku arat pistokohdat, mutta ne tehosteet sitten nosti kuumeen =(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että! Pitää toivoa, ettei Leolle tuu mitään. Omia suunnitelmia ei tosiaan oo että sikäli ei haittaa, mutta ainahan se on ikävää jos toinen on kuumeessa ja kipeänä. :(

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...