18.12.2012

Jouluostoksilla

Nukahdin eilen illalla sohvalle ja nukuin siinä seitsemästä kymmeneen, enkä sen jälkeen sänkyyn siirryttyäni saanut enää unta, joten valvoskelin lopulta johonkin 1-2 asti. Haaveilin päiväunista siitä hetkestä lähtien, kun Leo alkoi herätellä 7:30 aikaan! Laitoin Leon vielä pinnasänkyyn hetkeks ja makoilin sängyssä Leon jutellessa omiaan, mutta vähän ennen kahdeksaa juttelu muuttui äkäisen kuuloiseksi, joten pakko oli nousta. Yhdeksän aikaan olin jo ihan onnessani, että kohta pääsen päiväunille Leon kanssa :D

Mutta sitten isoäitini soittikin ja sanoi tuovansa kakkuvuoan jota olin pyytänyt lainaan. Isovanhemmat kävivät hakemassa serkkuni mukaan matkalla ja tulivat käymään, jolloin tajusin että nythän olis hyvä käydä verikokeissa joihin oli tullut kutsu aiemmin. Jätin siis Leon mummun ja serkun hoitoon ja isoisä heitti autolla käymään tuossa terveyskeskuksessa.


Jonoa ei ollut nimeksikään ja olin kotona jossain 15-20 minuutissa matkat mukaanlukien. Sen jälkeen tuli sitten puheeksi, että serkku ja isovanhemmat olivat aikeissa lähteä vähän jouluostoksille. Hetken asiaa mietiskeltyäni päätin lähteä mukaan, vaikka alkoikin olla jo Leon päiväuniaika ja sänky houkutteli edelleen itseänikin.

Jouluostoksia

Oli kuitenkin hyvä päätös lähteä mukaan, sillä sain melkein kaikki lahjaostot tehtyä. :) Tarkoitukseni ei ollut ostaa Leolle kummempia lahjoja, Leo kun ei vielä joulusta ymmärrä hölkäsen pöläystä, mutta loppujen lopuksi kulutinkin eniten rahaa juuri Leon lahjoihin.. :D

(Turvavyöt näyttävät kuin ne olisivat huonosti, mutta lupaan etteivät
ole, olenhan suorastaan ärsyttävän tarkka turvaistuimen oikeaoppisen
käytön suhteen. :D)

Ostin kuitenkin ihan tarpeellisia juttuja, joten ei haittaa. Vielä olisi parille ihmiselle lahjat haussa, mutta perheen pienimmille on pääosin lahjat hommattu, aikuisten kohdalla nyt ei niin tarkkaa ole ;)

Serkkuni sylissä
Kaupoilla meni kolmisen tuntia, ja Leo nukkui vain pienet puolen tunnin tirsat koko aikana! Ostosten jälkeen mentiin isovanhempieni luokse kylään, missä tulikin sitten vietettyä koko päivä yli viiteen asti illalla. Isovanhempieni luona Leo nukkui puolisen tuntia isoäitini sylissä, mutta ei sen enempää. Päiväunet jäi siis merkittävästi vähemmiksi kuin normaalisti!

Ihan ison pojan näköinen farkkuineen <3


Isoäitinikin pääsi pitkästä aikaa syötteleen

Tuima mies

Kotiinpaluun jälkeen vaihdoin Leolle heti vaipat ja yöpuvun päälle ja aloin syöttöpuuhiin, sen sijaan että oltaisiin tehty normaalit iltahommat eli kylpy ja iltasatu ennen syömistä. Syliteltiin ja hengailtiin tunnin verran sängyllä ja välillä sohvalla, kunnes Leo rauhoittui ja nukahti pinnasänkyyn.

Sen jälkeen laitoin itselleni pikaista ruokaa, en edes jaksanut kokkailla mitään sen kummemmin. Nyt kello on puoli kahdeksan ja väsyttää ihan hirmuisen paljon, ja on myös hieman huono olo liian vähistä unista ja epäsäännöllisestä syömisestä.


Taidan lämmittää saunan ja painella saunomisen jälkeen ajoissa nukkumaan. :) Huomenna on taas uusi päivä!

2 kommenttia:

  1. Heippa, muistaakseni lueskelin sun blogista tai jostain kommentista jostain sivustosta missä oli vauvan unirytmistä ja esim. siitä kuinka kauan tietyn ikäinen jaksaa olla hereillä ennen päikkäreitä. Saisinko sen sivuston linkin? :)
    Ihanaa joulua sinulle ja Leolle!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oonpas kovasti myöhässä :( Tässä kuitenkin on linkki siihen blogiin!

      http://www.troublesometots.com/

      Sieltä löytyy :) Tässä suora linkki tuohon kuinka pitkään tietyn ikäinen jaksaa olla hereillä: http://www.troublesometots.com/are-you-keeping-baby-awake-too-long/

      Hyvää uutta vuotta vaikka sekin on jo vähän myöhässä! :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...