26.6.2013

Emma BMX -matkarattaat

Lähdettiin tänään Leon ja mun isovanhempien kanssa kaupungille käymään, aikomuksena ostaa Leolle ensimmäiset kunnon kengät. Käytiin myös pankissa avaamassa Leolle säästötili. Kengät löytyi (Superfitin tukevat sandaalit koossa 21) ja tili saatiin avattua, mutta 12-kiloista Leoo kanniskellessa tuli mieleen, että olis kiva jos olis jotkut helpot ja kevyet rattaat, jotka vois ottaa kaupunkireissuille mukaan. Tähän asti oon käyttänyt yhdistelmävaunuja rattaina, mutta ne on hankalat laittaa kasaan ja renkaat pitää irrottaa että vaunut mahtuu isovanhempien auton takaronkkiin, joten en oo niitä kuljettanut mukana oikeastaan koskaan.

Kävin sitten samalla kaupunkireissulla Vauvatalo Johannassa, ensin ajatuksena ostaa pelkät pienet sievät sateenvarjorattaat, mutta päädyinkin sitten ostamaan Emman BMX-matkarattaat. Sateenvarjorattaat olis maksaneet 45e, ja nämä maksoi 89e. Sateenvarjorattaisiin verrattuna nää oli mukavammat työntää, työntöaisasta löytyy mukin/pullon pidike, selkänojan saa makuuasentoon, alta löytyy (iso!) tavarakori ja tietenkin näissä on myös pieni kuomu - mitään näistä ei olis sateenvarjorattaissa ollut. Matkarattaat vievät toki tilaa vähän enemmän kuin sateenvarjorattaat, mutta nää on kuitenkin tosi helpot laittaa kasaan ja mahtuvat pieneenkin takaronkkiin. :)

89 euron hintaan en toki odota mitään superhyvää laatua, mutta tänään kauppareissulla testatessa rattaat tuntui kyllä hyviltä! Helpot ja kevyet työntää, kääntyvien etupyörien ja pienen koon ansiosta kätevät nimenomaan kaupungissa ja Leokin viihtyi rattaissa hyvin.

Väriksi valitsin beigen - ensinnäkin siksi että se nyt vaan on paljon kivempi väri kuin tummansininen tai musta joita oli myös tarjolla, ja toisekseen siksi, että kun mittari näytti varjossa 30 astetta niin halusin ostaa rattaat, joiden kangas ei aurinkoisella säällä kuumenis ihan kauheasti. Likahan näissä varmasti näkyy paremmin kuin tummemmissa väreissä, mutta toivotaan että säännöllisellä puhdistuksella pysyvät siedettävän näköisinä. :)

Nyt vähän harmittaa kun googlettaessa sain tietää että näistä on olemassa myös ihanan limenvihreä versio, mutta sitä ei ollut tänään Vauvatalo Johannassa. Halusin rattaat heti mukaan eli vaikka olisin tiennyt etukäteen niin en olis kyllä silti alkanut erikseen tilailemaan!

Jossain vaiheessa sitten kun Leo ei enää nuku päiväunia vaunuissa (nyt nukkuu vielä viileinä päivinä), niin myyn sekä yhdistelmät että nämä pois, ja hommaan ns. kunnolliset rattaat, joilla saa hintaakin olla hieman enemmän ja joilla sitten pärjätään pitkään. Nyt halusin vaan ostaa edulliset nopeasti - ei tietenkään aina mikään järkevin päätös, mutta mun pitäis myös ostaa Leolle uusi turvaistuin lähitulevaisuudessa, enkä yksinhuoltajana yksinkertaisesti kykene ostamaan kalliita rattaita turvaistuimen lisäksi!

Onkos teillä kokemusta näistä rattaista, vai kenties joistain muista? :)

6 kommenttia:

  1. Meillä on gracon rattaat missä on myös mukin pidikkeet sekä työntäjälle, että lapselle mutta ollaan otettu pois Vilin mukinpidike, koska eipä sillä vielä ainakaan mitään tee. :) Oon ite tykänny, ne on pitkälti aika saman malliset kuin nuokin, tosin käytettynä ostetut eikä selkänojaa saa makuuasentoon (mä en ainakaan saa:D). Mutta paljon mukavammat kaupungilla kuin yhdistelmävaunut. Meillä on aina nuo rattaat valmiiksi autossa, ettei tarvi yhdistelmiä alkaa roudaamaan edes takaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Leokaan ei omaa mukin pidikettä tarvi niin ei haittaa vaikkei noissa oo semmosta! :D Noi Gracot on kyllä myös kivan oloiset ja jos Leo olis yhtään pienempi niin olisin varmaan harkinnut niitä, kun Leon turvakaukalon sais niihin kiinni, mut nykyään en kuljeta Leoo turvakaukalossa ollenkaan eli sitä ominaisuutta en erityisemmin kaipaa :) Nyt kuumalla kelillä turvakaukalo on muutekin ihan liian kuuma!

      Poista
  2. Meillä myös gracon miraclet, mutta niissä on just samanlainen tuo kohta, missä lapsi pitää isompana jalkojaan ja se on musta jotenkin tosi hankalassa paikassa. Lapsen jalat eivät meinanneet millään pysyä siinä ja roikkuivat sitten vaan suorana :/ Me vaihdettiin yhdistelmät kuomurattaisiin, jossa saa myös selkänojan alas asti ja ne oli niin näppärän kokoiset, että matkiksille ei jäänyt käyttöä ollenkaan, kun samalla vaivalla sai peräkonttiin nuo oikeat rattaat :) Pitäisi laittaa myyntiin nuo kun saisi aikaiseksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa :o Saako sitä jalkatukea vaakatasoon? Noista Emmoista saa ja se olikin yks sellanen kriteeri mulle kun Leo on vielä kuitenkin sen verran pieni, että se valahtaa ihan hassuun asentoon jos jalkatuki on alaspäin suunnattu :D Eli pidän sen vaakatasossa vielä toistaiseks. Ehkä sit isompana noissa Emmoissakin jalkatuki voi olla ongelma, mutta toivottavasti siihen mennessä oon saanut aikaiseksi myydä yhdistelmät ja nää Emmat ja hommattua paremmat rattaat! :)

      Poista
  3. Mul samat rattaat ,samas värissä.

    VastaaPoista
  4. Juuri katselin Vauvatalo Johannan nettisivulta tarjous-osiosta samoja rattaita ja mietin olisiko ne hyvät.
    Tuo hinta (89€) siis on tarjoushinta ja oikealta hinnaltaan nuo rattaat ovat kalliimmat (parilta muulta sivustolta katsottuna niiden myyntihinta oli n. 117 €) eli ei ne ihan mitkään halvimmat ole kuitenkaan.
    Noissa vaan ei taida olla pienennin osaa istuimeen? Meillä kun on vasta 5 viikkoinen vauva, niin tarvisi olla matkarattaissakin pienenninosa. Edellisellä lapsella oli aikanaan Gracot ja ne oli kyllä tosi hyvät (ja niissä myöskin oli pienenin).

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...