5.5.2013

BuzzadorBLOG: Maxim Sports Nutrition

Liityin reilu kuukausi sitten Buzzadoriin. Buzzadorin jäsenet saavat ilmaisnäytteitä erilaisista tuotteista kokeiluunsa sillä ehdolla, että kertovat oman rehellisen mielipiteensä tuotteista eteenpäin.

En hyödy tästä mitään sen kummempaa kuin että pääsen kokeilemaan tuotteita, siis mitään rahallista korvausta tai muuta tästä ei saa. Buzzador myös korostaa nimenomaan rehellisyyttä, eli risut ja ruusut on ihan mun omia rehellisiä mielipiteitäni. :) Eli en hyödy tuotteiden kehumisesta mitenkään, ja negatiiviset asiat voi sanoa ihan rehellisesti kun niistä ei mitään seurauksia tule!

Muutama viikko sitten sain Buzzadorin kautta kokeiluun Maxim Sportsin tuotteita, joita oon nyt tässä testaillut juoksulenkkien yhteydessä.

Löydät Buzzadorin sivut täältä (ei toimi tätä kirjoittaessa mutta linkki on oikea, joten vilkaise myöhemmin uudestaan) ja Maximin sivut täältä!

Valmiina juoksulenkille

Paketin koko yllätti positiivisesti, sillä en odottanut saavani näin montaa eri tuotetta testattavaksi. Paketista löytyi seuraavat tuotteet:


3 x Recovery Drink (mansikka, suklaa, vanilja)
1 x Hypotonic Sports Drink -urheilujuomajauhetta
1 x Total Hydration -urheilujuomatabletteja
4 x Energy Bar
4 x Recovery Bar
4 x After Training Bar

Lisäksi paketissa tuli mukana myös 0,75l juomapullo! Se onkin kätevä, koska mulla ei ennestään ollut minkäänlaista juomapulloa.

Ihan ensimmäisenä mainittakoon, että oon kokeillut melkein jokaista meidän lähimarketeista löytyvää energiapatukkaa, eli siis tosi montaa merkkiä. Yleensä energiapatukat on olleet maultaan lähinnä "ihan jees," mutta ei mitään herkkua - ei sillä, että niiden pitäisi olla herkkua, kun niiden tavoite on jokin ihan muu kuin hyvä maku, mutta onhan se herkullisuus aina plussaa.

Näistä Maximin energiapatukoista ja palautuspatukoista voin rehellisesti sanoa, että ovat kevyesti parhaimman makusia mitä oon maistanut. Ainoa mikä tökki hieman ensimmäisellä kerralla oli Sweet & Salty, joka ensin muistutti hieman erästä tunnettua suklaapatukkaa - suolapähkinöitä ja suklaata - mutta siinä oli jokin kummallinen sivumaku joka alkoi ellottaa loppua kohden. Toisella syöntikerralla tuo "sivumaku" taasen ei haitannut lainkaan ja patukka maistuikin hyvältä.

Kaikista parhainta oli Dark Chocolate -palautuspatukka, ja myös banaaninmakuinen energiapatukka oli mun mieleen. Makuja on kuitenkin vähän hankala laittaa mihinkään paremmuusjärjestykseen, kun pidin niistä kaikista. :)

Sweet & Salty -patukka, joka ensin ei vakuuttanut, mutta toisella
kerralla maistuikin hyvin.

Välillä teki melkein mieli syödä patukoita ihan vaan kahvin kanssa eikä liikunnan yhteydessä. En tosin tehnyt niin sillä näistä tosiaan löytyy sitä energiaa - eli kaloreita - sellaisen pienehkön välipalan verran, ja kun tarkoituksenani on laihtua muutama kilo niin ei näitä ihan huvikseen viitsi syödä. Ennen juoksulenkkiä on kuitenkin hyvä ottaa jostain vähän energiaa, mutta täydellä vatsalla ei voi juosta, joten energiapatukka toimii silloin mainiosti.

Aina voidaan toki väitellä siitä, onko järkevämpää syödä välipala vai energiapatukka - itse syön mieluummin yleensä välipalan, mutta varsinkin pienen lapsen kanssa ei aina ehdi ja jaksa. Aina välillä huomaan, että kello on jo ties mitä ja pitäis lähteä lenkille mutta vatsa on ihan tyhjä, niin silloin syön mielelläni energiapatukan hieman ennen lähtöä. Vatsa tyhjänä jalka ei totisesti nouse läheskään yhtä hyvin kuin energiapatukan tai välipalan jälkeen, eli näistä on ihan oikeata hyötyä.

Energia- ja palautuspatukoiden lisäksi paketissa tuli myös tosiaan noita urheilujuomia. Tableteista tehty juoma muistutti maultaan vähän sellaista kaupan C-vitamiinia, mutta ei se pahaa ollut. Jauheesta tehty oli hieman miedomman makusta ja enemmän mun mieleeni. Molemmille antaisin hieman miinusta siitä, että eivät tahdo sekottua veteen oikein kunnolla; jauhe meinasi jäädä kokkareiseksi ja noiden tablettien sulamisessa tuntui kestävän pieni ikuisuus. Tämä ongelma tosin lienee helppo ratkaista sillä, että laittaa juoman tekeytymään jo ennen lähtöä, että jauheella tai tabletilla on enemmän aikaa sulaa.

Total Hydration -tabletit sulavat kovin hitaasti, eli kannattaa laittaa
hyvissä ajoin tekeytymään.

Nää urheilujuomat tulee kesällä varmasti tämänhetkistä enemmän käyttöön kun ilmat lämpenee ja juoksulenkit pitenee. Kuumalla ilmalla urheillessa on erityisen tärkeää juoda jotain muuta kuin vettä, joten nämä ovat siihen tarkoitukseen varmasti tosi hyviä. Näissähän on toki myös hiilihydraatteja, josta saa lisäenergiaa pitkälle lenkille. Mun pitkän ajan tavoite on joskus vielä juosta puolimaraton, eli urheilujuomatkin tulee varmasti jossain vaiheessa nykyistä oleellisemmiksi.

Sitten oli vielä noita valmiita palautusjuomia, joita ei tarvinut itse sekoitella mitenkään. Nää oli kyllä energiapatukoiden lisäksi ihan mun suosikkeja, etenkin suklaan ja vaniljan makuiset. ;) Oli suorastaan tosi mukavaa juoksulenkin jälkeen viettää hetki parvekkeella viilentymässä herkullista palautusjuomaa juoden.


Näidenkin kohdalla kannattaa toki muistaa, että kaloreitahan näistä tulee ja on tarkoituskin tulla, eli ihan huvikseen pikku kävelylenkin jälkeen ei kannata palautusjuoman puoleen kääntyä. Rankemman treenin jälkeen ovat kuitenkin aiheellisia, etenkin jos tavoite ei ole painon tiputus. Juomat tuntuvat pitävän pahimman nälänkin poissa vähän aikaa, että ehtii palautua treenin jälkeen eikä heti tarvitse syöksyä keittiöön.

Naama punaisena lenkin jälkeen, mutta pitää sitä vähän
ollakin - tietääpähän liikkuneensa!

Kaiken kaikkiaan olin siis tosi tyytyväinen paketin sisältöön ja itse tuotteisiin. Osa tuleekin varmasti jäämään ihan vakituiseen käyttöön jatkossakin. Jos koet energiapatukat ja palautusjuomat sun muut aiheellisiksi, niin suosittelen kyllä ainakin kokeilemaan näitä Maximin tuotteita. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...