23.11.2012

Leo 4kk

Leolla tuli 21. päivä 4kk täyteen, joten tässä taas kuukausipäivitystä :) Teinköhän tämmöistä sillon kun tuli 3kk täyteen? Mun mielestä unohdin! Ei sovi unohtaa toiste :)


Leo 4kk...

★ On alkanut kiljahtelemaan ja huutamaan ja päästeleen kaiken maailman ihme ääniä leikkiessään itsekseen.

☆ On myös kova nauramaan, aamut alkaa aina ensin ihme ulinalla (uuuuuu-uuuuu-yyyyyy-ääääää-uuuuuuuu) kunnes herään, ja sitten naurun räkätyksellä kun avaan silmät ja katson Leon suuntaan.

★ Osaa käyttää ääntä myös komentamaan, jos en heti syöksy seuraksi kun mies tylsistyy sitterissä ja yritän tehdä jotain muuta vähän!

☆ On alkanut nukkumaan huonommin kuin aiemmin. Päiväunet on lyhentyneet 1-2 tunnista 0,5-1 tuntiin, ja päiväunille menon kanssa on kamalaa tappelua. Kuitenkin jos niitä ei ole riittävän usein, Leosta tulee kauhea känkkäränkkä!

★ On oikeastaan muutenkin kamala känkkäränkkä nykyään. :D En tiedä vaivaako hampaat vai mikä, mutta Leo on kauhean pahalla päällä usein! Mutta uskon sen olevan vain vaihe, joten ei haittaa :) On sitä itselläkin känkkäränkkävaiheita välillä!

☆ Repii kauheasti sekä omia että mun vaatteita, hiuksia jne. Onneksi leikkasin hiuksista n. 2/3 pituutta pois, muuten Leo varmaan repisi niitä koko ajan. Vaipanvaihto on välillä haasteellista, kun Leo repii vaippaa jatkuvasti!

★ Tuntuu nauttivan kovasti lelujen repimisestä ja paiskomisesta. Tarraa siis jo hyvin kiinni myös leluihin!

☆ Yrittää ihan kamalasti ryömiä! Voimat ja käsi-jalka-koordinaatio ei vaan vielä riitä, joten yleensä Leo päätyy lähinnä pyörimään napansa ympäri lattialla. :)

★ Sai kaksi hammasta viikkoa 3kk neuvolan jälkeen. Nyt hampaat ovat jo aika hyvin esillä, ja Leo on jo monesti purrut mua ties mihin :D Rintaraivarit on nykyään mulle paljon epämiellyttävämpiä!

☆ Pistää KAIKEN suuhunsa. Leo yrittää jopa mussuttaa mun leukaa/naamaa usein jos pidän juuri sopivalla korkeudella sylissä. Nykyään pitää olla jo vähän varovaisempi sen kanssa mitä pitää Leon käsien ulottuvilla kun kaikki menee käsien kautta suuhun!

★ Osaa jo imeä peukaloa tai etusormea ja/tai keskisormea, sen sijaan että koittaisi tunkea koko nyrkkiä suuhun.

☆ Nauttii edelleen kylvystä hyvin paljon, ja kylvyssä käydäänkin joka ilta ennen nukkumaanmenoa. Pesuainetta tosin käytetään vain noin kerran viikossa, ettei liikaa kuivata. Leolla tosin on aina ollut tosi hyvä iho!

★ Kääntyy edelleen sujuvasti vatsalta selälleen, mutta selältä vatsalleen ei ole vielä kertaakaan kääntynyt, eikä tunnu olevan juuri kiinnostunut yrittämäänkään. Pari kertaa on mennyt kyljeltä selälleen, mutta vatsalle asti ei edes yritä!

☆ Katselee kauhean tarkkaan kun muut ihmiset syö, ja alkaa maiskutella suutaan kamalasti :D Ihan vielä ei kuitenkaan olla aloittamassa kiinteitä.

★ Tykkää "seisomisesta" ihan mahdottoman paljon, änkee puoliväkisin sylissä seisomaan jos itse antaa käsillä tukea. Jos Leo on huonolla tuulella, niin sylissä seisottaminen saa usein nauramaan.

☆ Tykkää kutittamisesta ja peek-a-boo leikeistä :) Ja värikäs matolelu on lemppari!

★ Tykkää vähän liikaa television ja tietokoneen ruuduista... Mm. tuossa yhtenä päivänä syötin Leoo tuttipullolla tietokonetuolilla istuen, ja Leo suuttui kun en antanut katsella tietokoneen ruutua samalla kun herra söi :D Alkoi huutaa ja sätkiä kamalasti aina kun koitin kääntää päätä pois tietokoneesta.. Pistin suosiolla tietokoneen pois päältä!

☆ Nauttii ja hymyilee kovasti kun laulan tätä kehtolaulua japaniksi. En tiedä onko sävel erityisen mieleinen vai johtuuko se japanin kielestä, jota Leo pääasiassa kuunteli masussaoloaikanaan, mutta mikään muu kehtolaulu ei kelpaa yhtä hyvin kuin tuo. :)

★ Tuntuu kasvavan ihan silmissä, mutta ei haittaa, odotan innolla sitä kun Leo alkaa liikkua ja myöhemmin puhua jne.! Oon kai joku kummajainen kun en erityisemmin kaipaa vastasyntynyt-aikoja enkä mieti että aika kuluu liian nopeasti tms. :)

Bumbossa on kiva istuskella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...