6.11.2012

Todistusaineistoa...


Siinä ne nyt on, Leon ihka ekat hampaat. :D Kaks kerralla vallan! Toistaseks ollaan selvitty hyvin vähällä ränäämisellä. Leo on nukkunut aavistuksen verran huonommin, ja syödessä tulee joskus kova parku, varsinkin tuttipullolla syödessä. En keksi muutakaan syytä siihen kuin hampaat, ehkä ne aristavat niin että syödessä sattuu joskus? Kun ei sellaista syödessä parkumista ole ennen ollut, niin en osaa muuten selittää.

Omassa kämpässä asuminen on ollut kivaa ja rankkaa. Oon silti pitänyt itselläni tiukan kurin, ja siivonnut kiltisti aina kaiken niin että kämppä on aina jossain määrin järjestyksessä. Ei sillä muuten niin ole väliä, mutta oma mielialani pysyy parempana, kun ympäristö on siisti ja kiva. Saa nähdä miten kauan siivousenergiaa riittää, hah. Katsotaan viimeistään sitten uudestaan, kun Leo lähtee liikkeelle ja alkaa nukkua vähemmän.

Illat on olleet rankkoja, Leolla vaivaa flunssa edelleen ja kai nuo hampaatkin kutittaa tai kivistää, ja uusi koti on tietysti vauvallekin muutos. Oon nyt kuitenkin pitänyt säännöllistä rytmiä, aamuisin herätään suht samaan aikaan ja iltarutiini (ruoka, kylpy, pyjama, iltasatu, lisää ruokaa tai sylissä köllöttelyä, unta) alkaa viimeistään kuudelta illalla, niin että Leo yleensä nukahtaa seitsemään mennessä. Välillä menee paremmin, välillä huonommin. Yleensä huonommin. Leo heräilee paljon ja vaatii edelleen äitiä ja sylissä nukuttamista. Tänään hypin ja pompin 1,5 tuntia putkeen olohuoneen ja makuuhuoneen väliä, kun Leo heräsi heti kun laitoin pinnasänkyyn, eikä rauhottunut sinne itsekseen.

Tarkoitus olisi puolen vuoden ikään mennessä opettaa Leo nukahtamaan yksin, sillä olen moneen otteeseen lukenut, että 4-6kk on parasta aikaa sen oppimiselle. Vielä ei onnistu, mutta onhan meillä vielä aikaa, Leo on vasta 3,5kk vanha.

Otin tuossa yhtenä päivänä paljon ihania kuvia Leosta, laitan niitä tänne joku kerta. Tässä yksi näytekappale:

Pahoittelen vesileimaa, mutta niitä tulette valitettavasti ainakin parempilaatuisissa kuvissa näkemään!
Nyt taidan poistua koneelta ja mennä unten maille. Yritin jo äsken saada unta, mutta ei onnistunut. Nukuttiinkin tänään niin hurjan pitkään eli yhdeksään!

11 kommenttia:

  1. Voi ku tuloo poitsulle nuorena ekat hampaat♥ :D
    Meillä Nealla vasta nyt pukkaa hiukan hampaita ja huvittavinta on, kun ensimäisenä vaikuttaisivat tulevan ylös KULMAHAMPAAT!! :D
    Taisinkin synnyttää vampyyrin... x)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HAHA! Vampyyrivauva! :D Aika jännä, just luin jostain että kulmahampaat normaalisti tulee vikana! Leo aloitti aikaisin mutta sentään näyttää noudattavan järjestystä eli alaetuhampaat tulee ekana :D

      Poista
    2. Niimpä! :D Pienet naurut kyllä saatiin, kun alettiin tutkimaan, että näkyykö hampaita :D Neuvolassakin hiukan ihmettelivät, mutta tulee noita ilmeisesti joskus vastaan :)

      Poista
  2. Onnea hampaista :) Hän sai ne kovin aikaisin! Mitä Leo tykkää hampaiden pesusta? :D

    Ps. Täälä on muutettu ja ihan hirveesti kaikkea hommaa kokoajan!
    Niin ja mukavaa jos korvikset olivat mieluiset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :D En oo vielä päässy shoppaileen vauvahammasharjaa mutta ainakin se jokeltaa onnellisena kun hieron sormella pieniä hampaita, toivotaan että hampaiden pesu alkaa sujua yhtä hyvin. :D

      Muutossa on kyllä NIIN paljon hommaa, mullakin oli kaikenlaista tekemistä vaikka kuinka paljon vaikka tavaraa oli tosi vähän! Tsemppiä muuttohulinaan :D Ja korvikset on tosi mieluiset, kyllä! ♥

      Poista
  3. Voi kun sulla onkin suloinen poika!! <3 aivan vallaton :) Hirmu aikasin hän sai ekat hampaat! mutta pakkohan niiden on joskus alkaa tulemaan! :D Meillä poitsulle tuli kans ekat hampaat kaks kappaletta kerrallaan 5kk iässä. Nyt vauva on pian 6kk ja uusia hampuja tekee kovin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aw, kiitos! :) On se kyllä aika nätti poika vaikka itse sanonkin! :D Hah, toivoin että hampaat odottelis sen verran että saatais unirytmi paremmin kuntoon, mutta en ollut niin onnekas! :D

      Poista
  4. Hei arvaa, Leo ja Eemi on samiksia! Mä huomasin eilen toisen alahampaan Eemillä :-) Kai se kauhea kiukku johtui siitä, että toinenkin oli tulossa samoihin aikoihin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, nonni! Ilmankos. :D Toivottavasti kiukkua ei tuu enempää! Vaan eiköhän sitä kohta taas kun niitä hampaita tulee lisää...

      Poista
  5. Onnea Leolle hampaista! Meillä ei oo vielä tietookaan hampaista, oon ite ollut reilun 7kk kun oon saanu ekat hampaat. Mutta kyllä ne vielä ajallaan tulee..

    Voi iiiks miten yli ihana tuo kuva on, nuo silmät kattoo niin söpösti, että tekis mieli tulla paijaamaan. :)

    VastaaPoista
  6. Kannattaa oikeasti kohta harkita yksin nukahtamisen opettelua. Itse erehdyin poikani nukuttamaan sylissä n. 6 kk:n ikään asti. 3-6kk iässä hän heräili yöllä n. 10 kertaa yössä ihan vaan sitä itkemään, että heräsi yksin. Sitten siinä 6kk tienoilla päätin, että kokeillaan miten yksin nukahtaminen sujuu ja sujuihan se alun jälkeen hyvin ja siihen päättyi ylimääräset yöheräilyt :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...