22.5.2013

Uusia taitoja ja vaatteita

Leo on tässä oppinut uusia taitoja, juuri sopivasti kun eilen tuli 10kk ikää täyteen. :)

Mulla on näinä päivinä tosi usein parvekkeen ovi auki, ja Leo tykkääkin mennä sinne hääräilemään. Toissapäivänä Leolla ei sattunut kuitenkaan olemaan housuja jalassa, ja tuo parvekkeen lattia on tietysti tollainen karhea.


Leo keksikin sitten, että karhunkävelyllä voi mennä parvekkeella eteenpäin ilman että polviin sattuu. :D Kauhea ähinä ja puhina kävi kyllä mutta ainakin pääsi eteenpäin. (Konttauskypärä ei oo enää melkein koskaan päässä, mutta joskus laitan parvekkeella sen, kun tuo lattia on niin kova ja siinä on tuollaisia kulmia.)

Vähän ajan päästä olin ottamassa lisää kuvia karhunkävelystä, mutta...


...Leo päättikin nousta ihan itse omin voimin seisomaan!! ♥ Mikä tuuri, että Leo nousi ensimmäistä kertaa itse seisomaan juuri kun satuin ottaan kuvia! :) Itse seisomaan nousua onkin tuon jälkeen pitänyt sitten treenata varsin ahkerasti, niin ahkerasti itseasiassa että Leo on nukkunut pari yötä tosi huonosti, ja kun meen katsoon pinnasänkyä niin siellä se on ihmeellisissä kyykkyasennoissa harjoittelemassa seisomaan nousua puoliunissaankin.

Ja sekös se vasta harmittaakin kun kesken unien pitääkin yrittää nousta seisomaan, ja huuto on sen mukaista. Yötuttipulloon on jouduttu taas turvautumaan vaikka Leo oli jo vähän aikaa nukkunut yönsä heräämättä syömään.


Sormiruokailu sujuu myös tosi hyvin nykyään. Tässä Leo kippas ruuat lautaselta pöydälle ja söi siitä... Mutta lautasella oli siis ruisleipää, kurkkua, porkkanaa, omenaa ja tomaattia. :) Leo syö paljon sormiruokia, joka aterialla ainakin 1-2 sormiruokaa ja vähintään yksi ateria päivässä on pelkkää sormiruokaa. Lusikalla syötän sitten hapanmaitotuotteita, hedelmäsoseita ja puuroa, myös päivällinen on yleensä vielä sosetta, mutta oon nyt alkanut mielessäni kehitellä reseptejä niin että voisin tehdä meille molemmille samanlaista päivällistä samaan aikaan ja vaan maustaa omani erikseen.


Eilen Leo sai myös kokeilla maustamatonta kanaa ensimmäistä kertaa ihan suikaleina, eikä vain soseen seassa. Ilmeestä huolimatta Leo tuntui tykkäävän kanasta. Toi ilme on itseasiassa hassuttelua vaan, Leo päästi sellaista ihme "ämmämmämmämmmääää"-ääntä ja irvisteli samalla, ja sitten nauroi perään. :D Leolle on kehittymässä erinomainen huumorintaju, saan usein nauraa ääneen kun Leo mätkii leluja ja huutaa ja sitten nauraa rämäkkää tekonaurua perään. :D


H&M:ltä tilaamani vaatteetkin tuli perille eilen, ja voi miten ihania ne on! Kooltaan juuri sopivia niin että menevät varmaan koko kesän hyvin, mutta ei oo mitään telttoja jotka roikkuis päällä ja olis joskus syksyllä oikeasti sopivia. Olkihattu ei oikein tahdo pysyä päässä, mutta onneksi kalastajanlakissa on nauhat niin saan vihdoinkin edes jonkun hatun pysymään Leolla päässä. Leo siis tosiaan repii kaikki pois ja tiputtaa lattialle tai maahan. Muutenkin esineiden tiputtelu ja myös ruuan sylkeminen suusta pois on lempipuuhaa nykyään.


Vielä aamuinen söpöilykollaasi. Leo on niin ihanan näköinen näissä hihattomissa paidoissa! Tollanen iso poika oikein ♥ Hiuksetkin on kasvaneet niin paljon! :)

11 kommenttia:

  1. Ihana poika!:) http://mylittlebabygirl.vuodatus.net/ tuossa on minun blogi missä kerron kohta 5 kk ikäisestä tyttö vauvastani :) Lukija salasanan saa pyytämällä:)

    VastaaPoista
  2. Ihana pikkanen! :) Ja tosi kiva uus banneri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä! <3 Ja kiitos! :D Pitkästä aikaa jaksoin ottaa kunnon kameran käteen ja uusin banneria kun edellisessä Leo oli 6kk :)

      Poista
    2. Saitko muuten sillon multa sen kutsun josta puhuttin joku aika sitten?

      Poista
    3. Etsin nyt sähköpostistani ja löysin vaan kutsuja muihin blogeihin mut en sun blogiin! :o Voitko laittaa uudestaan? :) mirkka.katou@gmail.com

      Poista
    4. Kiitos, hyväksyin kutsun heti! :) Nyt pitää mennä nukkuun kun Leo herää kuudelta mut kurkin blogias huomenna tarkemmin!! :)

      Poista
  3. Saako huomauttaa? "Melkein koskaan" on erittäin huonoa kieltä, "juuri koskaan" on oikea tapa ja jos käytetään "melkein" -sanaa, se on "melkein aina".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa toki huomauttaa :) Varmaan tuo pitäiskin paikkaansa jos edes yrittäisin kirjoittaa blogia kirjakielellä, mutta kuten tekstistä näkyy niin vahvasti puhekielellä mennään! Tekstistä löytyy varmasti paljon muitakin ilmauksia, jotka ei yleiskieleen sopisi.

      Sisäinen kielinörttini tosin on aina kiinnostunut tämmösistä jutuista! En googlella onnistunut löytään tuosta mitään mainintaa, satutko itse tietämään jotain lähdettä missä asiaa selvitettäisiin perusteellisemmin?

      Poista
  4. Moi, minä syön itse - kirjassa on hyviä reseptejä sormiruokailijalle ja aikuiselle (tyyliin lisää pesto). Ihana poika tuo Leo!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...