13.5.2013

Hälsans Kök -kasvisruoat

Pääsin Buzzadorin kautta kokeilemaan myös näitä Hälsans Kökin tuotteita. Buzzadorit saavat kokeiluunsa tuotenäytteitä joista sitten kertovat sosiaalisessa mediassa ja oikeassa elämässä ystävilleen rehellisen mielipiteensä. Buzzadorin sivut löytyvät täältä ja Hälsans Kökin sivut täältä.

Sain kampanjan alussa postissa 20 euron lahjakortin, jolla sitten kävin läheisestä Prismasta ostamassa näitä Hälsans Kökin kasvisruokia!

Ensimmäisenä kokeilin kasvisfalafelia

En ole kasvissyöjä, enkä normaalisti käytä eineksiä ollenkaan enkä puolivalmiita tuotteita juurikaan. Leon syntymän jälkeen oon alkanut käyttää toisinaan pakasteita ja puolivalmiita tuotteita, esimerkiksi kastikkeita. Kasvistuotteet on kuitenkin sellaisia joita en itse osaa tehdä alusta asti, eli jos haluan syödä kasvisruokaa niin joudun turvautumaan kaupan tuotteisiin.


En myöskään ole aiemmin syönyt falafelia, joten en tiedä miltä nämä maistuvat normaaleihin verrattuna, mutta olivat kyllä tosi hyviä. Koostumus oli mukavan kiinteä ja maku oli mausteisen herkullinen. Tein näistä ensin pitaleipiä, joista tuli ihan huippuja.

Sisälle laitoin Hälsans Kökin sivujen ohjeen mukaan falafelin lisäksi salaattia jossa oli jäävuorisalaattia, kurkkua ja porkkanaraastetta, ja lisäksi tein myös jogurttikastikkeen. Kastikkeen tein hieman eri tavalla kuin tuo Hälsans Kökin sivuilta löytyvä resepti.

Jogurttikastike (1 hengelle)
1-2 rkl turkkilaista jogurttia
Mustapippuria
Valkosipulia tai valkosipulimurskaa
Suolaa
(1-2 rkl Habanerokastiketta)

Habanerokastike on suluissa siksi, että se on tottumattomaan suuhun voimakkaan tulista eikä siis välttämättä jokaiselle maistu. Itse rakastan tulista ruokaa ja tuo linkittämäni habanerokastike on niin mahtavan makuista, että ehdottomasti suosittelen kokeilemaan jos pidät tulisuudesta (aloita varovasti pienemmällä määrällä jos et ole syönyt paljoa tulista ruokaa). :)

Tuo jogurttikastike toimii kuitenkin loistavasti ilman habanerokastikettakin, joten kannattaa kokeilla. Habanerokastikkeen sijaan siihen voi lisätä makua vaikkapa sitruunamehulla. Hälsans Kökin falafelit ovat kuitenkin sen verran voimakkaan makuisia, etteivät ne välttämättä edes kaipaa mitään erityisen vahvan makuista kastiketta, vaan ihan simppeli jogurttikastike toimii myös (kokeilin!).


Seuraavana päivänä tein yli jääneistä falafelpyöryköistä ison salaatin. Laitoin alle jäävuorisalaattia, pilkoin päälle kurkkua, tomaattia ja tuota falafelia, ja tein samanlaisen jogurttikastikkeen kuin pitaleipiin. Falafelit olivat herkullinen lisä myös salaatissa! Tykkään että salaatissa on esim. kanaa tai muuta lihaa, ja nämä falafelit toimivat kyllä ihan samanlaisena lisänä, mutta ovat tietysti lihattomia.


Seuraavaksi teinkin sitten ruokaa kasvispihveistä. Kuten kuvasta näkyy, päädyin ihan perinteiseen hampurilaiseen. Suosittelen vaihtamaan hampurilaisleivän vaikka kokojyväsämpylään ja jättämään sen pannulla paistamisen pois jos haluat hieman terveellisemmän version tästä ruuasta. ;)

Mutta tämä hieman epäterveellisempi versio... Ai että, tää oli NIIN HYVÄÄ. Kuvasta ei näe kunnolla mutta tuolla välissä on toki sellainen kasvispihvi, lisäksi cheddarjuustoa ja tuoretta tomaattia. Leipää on paistettu pikaisesti voissa; nuo kaupan hampurilaisleivät olivat hieman kuivia mutta pikainen paistaminen auttoi asiaan. Mutta en oo kyllä missään pikaruokalassa syönyt yhtä hyvää hampurilaista, ja lisukkeena oli ranskalaisten sijaan raikasta salaattia - ja taas sitä jogurttikastiketta, mutta minkäs teet kun se on niin hyvää. :)  Toisella kertaa jätin leivän pois kokonaan ja pelkkä salaatti + kasvispihvi cheddarilla toimi myös loistavasti!


Falafelin ja kasvispihvien lisäksi kaupasta löytyi myös kasvispyöryköitä, joita oon käyttänyt ihan tavallisten lihapullien tapaan, niistä ei valitettavasti ole kuvaa. Kasvispyörykät oli koostumukseltaan sellaisia mehukkaan lihapullan tuntuisia ja makukin oli herkullinen, voittaa monet lihapullat mennen tullen. Tein yhtenä päivänä suuressa laiskuudenpuuskassa ihan vaan ranskalaisia ja kasvispullia ja söin ne ketsupin kanssa, ja hyvältä maistui. Niitä ei siis tarvitse karttaa sillä ajatuksella että maistuvat kuitenkin erilaiselta kuin lihapullat.


Näistä kaikista parhaita oli kyllä silti kasvispihvit. Niitä ostan ihan varmasti jatkossakin jos jotain tällaisia pakasteita ostan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...