3.3.2013

Hampaiden tuloa ei voi estää...

Huh, Leolla on TAAS tuloillaan 2 hammasta. Yläetuhampaat näkyy jo ihan selvästi ikenen läpi, ja ei mee varmaan montaa päivää kun ne tulee läpi jostain kohtaa. Sitten Leolla on jo 6 hammasta, vaikka ikää löytyy vaan 7 kuukautta! Ensimmäiset hampaat eli alaetuhampaat tuli 3,5kk iässä, seuraavat eli yläetuhampaiden viereiset tuli about 6kk ikäisenä muistaakseni.

Jostain syystä neuvolassa ei oo tullu missään vaiheessa kummemmin puhuttua vauvan hampaiden hoidosta, en oo saanut edes hammasharjaa neuvolasta, joten ostin sellaisen itse. Mutta oon kyllä silti ihan pihalla, miten paljon pitää harjata ja millon aletaan käyttää hammastahnaa jne. :D Noh, 10kk iässä tulee sitten hammastarkastus ja "oppitunti", jolloin varmasti opin paljon lisää. Ja tällä välin voin käyttää googlea!

Toivon kyllä, että Leo perii mun hampaat. Ei sillä, että Leon isälläkään olis erityisen huonot hampaat, mutta mulla on paremmat! Haha. Mulla ei oo ikinä ollut reikiä, yks ainoo reiän alku jota jouduttiin vähän paikkaamaan mutta ei muuta - huolimatta siitä että joskus teini-iässä en kyllä pitänyt kauheen tarkasti huolta hampaistani ja söin enemmän kaikkea makeata.

2,5 viikon päästä Leo täyttää 8kk ja samana päivänä on seuraava neuvola. Saa nähdä onko Leon painonnousu hidastunut nyt kun on alkanut liikkua niin paljon. Se tosiaan vetää täällä ympäri kämppää sellasta vauhtia että usein ihan hengästyy. :D Luulis sillä siis jotain vaikutusta olevan.

Viimeyö ei taas ollut mistään helpoimmasta päästä. Leo heräs syömään 1.30 aikaan, ja siitä seuraavat 2h15min harjotteli polvilleen nousemista pinnasängyn reunaa vasten...

klo 3.30
Ongelma vaan on se, että unipussi + kapea pinnasänky tarkoittaa yleensä sitä, että Leo ei pääse tosta takas alas itse, joten jouduin vähän väliä nouseen laittaan Leon takaisin makuulleen... josta se sitten taas toki kääntyi ja nousi reunaa vasten, vaan huudellakseen taas hetken päästä kun ei pääse takaisin alas!

Toivoin hartaasti, että reilu 2 tunnin valvominen keskellä yötä sais Leon nukkuun vähän normaalia pidempään, ja niin kyllä kävikin. Leo heräs kello 6.30 normaalin 6.00 sijaan. Hohhoijaa. :D Olis nyt voinut nukkua sen 2 tuntia myöhempään...

Mutta nyt pitää taas mennä kun Leo huutelee tuolla :)


4 kommenttia:

  1. Mulle sanottiin neuvolassa että heti kun alkaa hampaita tuleen niin saa alkaa harjaamaan ja ihan sellanen vauvan pikkulillin kokonen klöntti tahnaa siihen harjaaan.. :) Aina aamulla ja illalla mä oon harjannu. :)

    VastaaPoista
  2. meillä harjataan myös aamuin illoin sipaisulla hammastahnaa :) meille tuli kutsu hammashoitajalle jo 6kk iässä, hirveesti eroja tuossakin kuntien välillä.

    VastaaPoista
  3. Onpas Leolla paljon hampaita! :) Nellalla on 3 hammasta ja täyttää perjantaina 7kk. :) meille myös neuvottiin harjaamaan hampaita kera pienen nokareen lasten hammastahnaa. Siis ihan niin pieni nokare kun mahdollista. :) eikä haittaa vaikka lapsi nielisi sitä kuulemma. :)

    VastaaPoista
  4. Mä sain raskausaikana kaks luentoa hampaiden hoidosta. Ohjeet oli samaa luokaa kun mitä Tiiasusanna tuos kertoi.

    Lisäksi iskostivat päähän että "ei ole olemassa hyvää ja huono hammaskalustoa" vaan reikiintymiseen vaikuttais kuulemma se missä vaiheessa reikiä aiheuttavan bakteerin saa suuhunsa (tartuntana mm. vanhempien syjelstä). Mitä myöhemmin sen vähemmän se pääsee lisimään ja aiheuttamaan reikiä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...