21.3.2013

Sairastelua

Viime päivät onkin olleet aika rankkoja. Leo on edelleen kipeä, ja niin huonotuulinen raukka koko ajan. Leo on yleensä varsinainen pikku päivänsäde, aina iloinen ja viihtyy tarvittaessa pitkiäkin aikoja lattialla itsekseen.

Nyt pari päivää Leo on kuitenkin lähinnä itkenyt koko valveillaoloajan, ja yölläkin tosi paljon. En oo saanut mitään kotihommia tehtyä, kämppä on sekainen enkä Leon hereillä ollessa voi siivota, ja illalla ei oo enää energiaa.

Viime yö oli erityisen rankka, kun Leo heräili koko ajan itkeen 2-5 välillä. Tuttipullo autto aina vaan hetken, sen jälkeen Leo vaan jatkoi itkemistä. Sylissä Leo vaan kiemurteli ja vääntelehti, pinnasängyssä nousi koko ajan seisomaan ja itki ihan hädissään. Kuumetta oli yöllä 39.1 ja vatsa oli löysällä, eli vaipanvaihtohommatkin sekoitti yöunia.

Kaiken kukkuraks olin nukkunut edellisenä yönä vaan 4 tuntia... Kyllä väsytti! Se oli tosin suurimmaks osaks oma vika että nukuin vaan niin vähän, mutta en kyllä olettanut että seuraavana yönä pitäis valvoo aamun pikkutunneilla itkevän lapsen kanssa! Leo ehti tässä välissä olla jo vähän vähemmän kipeä, mut eilen sitten tosiaan taas paheni. :/

Eipä sillä, mua ei suuremmin stressaa tai rasita, lähinnä harmittaa toisen puolesta kun on selvästi kipeä. Leo haroo korviaan jatkuvasti, mutta ne on tarkistettu tiistaina ja tänään ja ovat terveet, oikean korvan alkava korvatulehduskin lähti itsestään. Oletettavasti Leolla on siis pää tai kurkku kipeä, ehkä molemmatkin. :(

Näin tää sairastelu on edennyt, päivä 1 on sunnuntai.

Päivä 1: Huonotuulisuus alkoi iltapäivällä, nukkumaan mennessä oli 39,5 astetta kuumetta.
Päivä 2: Terveysasemalla havaittiin alkava korvatulehdus, kuumetta yli 38. Ihottumaa. Leo oli hyvällä tuulella ja reippaan oloinen.
Päivä 3: Aamulla ihan terveen oloinen kaveri, iltapäivällä lämpöä hieman jossain n. 37,5-38,0 välillä, ei ihottumaa. Huonotuulisuus palas...
Päivä 3 ilta/yö: Vatsa sekaisin, aamuyöllä 39,1 kuumetta ja sekaisen vatsan lisäksi puklailua.
Päivä 4: Edelleen vatsa sekaisin ja ihottumakin tuli takaisin, samoin korkea kuume. Kaiken muun lisäks vielä yskää ja nuhaa. Koko päivä pelkkää itkua.

Eli siis 4 päivän aikana kuumetta, ihottumaa, korvatulehdusta ja vielä jotain vatsataudin tapaista. Oudointa oli se miten 2-3. päivät oli paremmat, 1. ja 4. päivä rankimmat!

Kaiken tämän takia oonkin siis ollut taas vähän hiljaisempi täällä. Pitää tosissaan toivoa, että Leo paranisi pian, surettaa niin katsella kun toinen vaan itkee kipeänä. :( Panadolkin auttaa vain osittain ja sen vaikutuskin lakkaa aina reilusti ennen kuin voi seuraavan antaa.

Kipeä pikkuraukka

PS. Pakko vielä kehaista, miten reipas Leo aina on lääkärissä. Leon korviin on katseltu tällä viikolla kolme kertaa, eikä siitä kertaakaan oo tullut minkäänlaista harmitusta, Leo on joka kerta ollut ihan rauhallinen. Melkein meinas huvittaa tänään kun neuvolalääkäri neuvoi miten mun pitää ottaa Leon jaloista ja käsistä tietyllä tavalla napakasti kiinni ettei Leo pääse rimpuilemaan, vaikka tiesin ettei Leosta tarvi pitää mitenkään sillä tavalla kiinni :) (Lääkäri ei tietenkään sellaista voinut tietää, joten tottelin mukisematta.)

Tänään Leolta otettiin myös nielunäyte, ja sekin meni ihan ongelmitta. Leoo oksetti nielun sörkkiminen niin paljon että tuli ihan vedet silmiin, mutta silti se vaan katseli ympärilleen lievästi hämmentyneen oloisena, ei yhtään valittanut. Niin reipas poika. ♥

2 kommenttia:

  1. Voi pieni. Paranemisia! <3 nyt taitaakin olla paljon jotain tällaista liikkeellä :/

    VastaaPoista
  2. Paranemisia Leolle ja äidille jaksamisia :) Toivottavasti helpottaa kohta, noita pieniä on aina niin sydäntä raastavaa katsella kipeänä, kun toisen olo on niin kehno :/

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...