8.3.2013

Salahammas ja shoppailua

Huomasin pari päivää sitten ihan sattumalta, että Leolle on tullut alaetuhampaiden viereen yksi hammas, vasemmalle puolelle. Olin niin keskittynyt yläetuhampaiden tarkkailuun, että en hoksannut katsoa alas ollenkaan. :) Yläetuhampaat on jo melkein läpi, näkyvät ihan valkoisina, ei varmaan mee montaa päivää enää että tulevat kokonaan läpi. Sitten Leolla onkin jo 7 hammasta. Aika hurjaa. Niin se vaan kasvaa ja kehittyy! ♥

Eilen käytiin vähän shoppailemassa, ja uskomatonta kyllä, löysin jopa itselleni vaatteita enkä ostanut Leolle mitään! En voi sietää tämän kevään naisten muotia, suurin osa tuntuu olevan malliltaan sellasta ylisuurta pyöreällä kauluksella. Mulla ei oo KOSKAAN ollut vaikeuksia ostaa itselleni sopivia kivoja vaatteita, mutta nyt oon käynyt monen monta nettikauppaa läpi, enkä oo löytänyt tasan yhtään mitään kivaa. H&M, Lindex, KappAhl, jopa Ginatricot, Ellos ja Esprit on tullut käytyä läpi monta kertaa, ja kaikkialla on yhtä tylsiä, mitäänsanomattomia vaatteita. Sellaisia että jonkun toisen tyyliin ne varmasti sopis ja näyttäis tosi hyvältä, mutta mun päällä ne olis vaan platkuja. Värit ja mallit ei oo yhtään mun makuun eikä tyyliin sopivia.

Mutta eilen tosiaan löysin Lindexiltä edes jotain kivaa, samoin Citymarketista löytyi kivat alekengät 15 euron hintaan (alunperin 49,90e).

Neule 19,90e, housut 19,90e, kaulakoru 7,50e (?), kengät 15e
Oon iloinen, että vihdoinkin löysin hyvät saappaat matalalla korolla! Melkein kaikissa mun kengissä on korot, ja ainoat ruskeat saappaat jossa ei ole korkoja on jo niin kulahtaneet ettei niitä voi pitkään enää käyttää, lisäks niistä menee vesi läpi heti eli keväällä surkeat, ja kesällä taas liian kuumat kun on hieman vuorta, toisin kuin näissä uusissa.

Eikä mitkään noista ostamistani vaatteista edes olleet hirmu kalliita. Oli tosi kiva löytää uusi asukokonaisuus, kun mulla on niin kamalan vähän kivoja vaatteita tällä hetkellä. Ennen oli enemmän, mutta jotenkin mystisesti mulla on kadonnut tosi monta kivaa vaatekappaletta - varmaan siksi että osa piti jättää Suomeen kun muutin Japaniin, ja vielä osa piti jättää Japaniin kun muutin takaisin Suomeen. Lisäks mulla on paljon kivoja hameita ja housuja, jotka ei yksinkertaisesti mee päälle tällä hetkellä... Nyt on tosin lähtenyt 3kg painoa, eli ehkä mä joskus vielä niihin mahdun!


Uudet vaatteet vanhaan vyöhön ja mun lempikevättakkiin yhdistettynä! Harmittaa kun tuo takki alkaa jo pikkuhiljaa hajota liitoksistaan, se on ihana mutta en tiedä kuinka kauan se vielä menee käytössä. Tämän kevään kyllä ainakin, sillä päällisin puolin se on vielä ihan siisti. Takkin on japanilaisen Liz Lisa -merkin takki. Liz Lisa on aivan ihana merkki, mutta toistaiseksi tää on ainoa Liz Lisan tuote mitä omistan.


Leo pääsi shoppailureissulla ihka ensimmäistä kertaa kärryihin istumaan, ja vaikka ensin hämmästytti niin hetken päästä se oli jo ihan innoissaan :) Kaikkia vaatteita yms. piti hiplata ohimennen, ja ympäristöä katseltiin ihastellen.

Jossain vaiheessa Leo oli mun sylissä ja eräs vanhempi nainen tuli kysäisemään Leon kengänkokoa :D Hän luuli Leoo 10-11kk ikäiseksi ja oli kuulemma mietiskellyt minkä kokoiset kengät ostaisi 1-vuotiaalle lapsenlapselleen. Paljastin että Leo on vasta 7kk vanha enkä edes tiedä Leon kengännumeroa ;) Ei oo ollut tarvetta vielä!


Välillä Leo pureskeli mun laukun sankaa (siskon pipo päässä)...


Ja välillä taas mun lompakkoa. :)


Loppuvaiheessa Leo alkoi olla aika väsynyt, ja annoin kärryissä käteen toisen kupeista jotka aioin ostaa koiralle. Itku tulikin heti siinä vaiheessa kun kuppi laitettiin kassalle, mutta Leo tyyntyi heti kun sai kupin takaisin käteen... kunnes oli aika laittaa Leo taas turvaistuimeen ja sisko joutui ottaan kupin hetkeks pois että sai kädet turvavöihin, siitä tulikin kova parku taas. :D

Leo ei oo koskaan ennen itkenyt siitä ettei saa pitää jotain kädessänsä, mutta taisi tosissaan olla jo niin väsynyt pikku raukka.


Kuppi pysyi visusti leikeissä mukana koko autoreissun.


Kotiin päästyämme syötin nopeasti vähän sosetta ja vein saman tien nukkumaan, ja Leo nukahtikin tosi pian.

Ja vielä pari kuvaa tältä päivää...


Isovanhemmat osti Leolle konttauskypärän, ja haukkukaa vaan ylisuojelevaks, mutta ihan mielelläni laitoin sen Leon päähän. Leo on vasta 7kk, mutta nyt jo nousee seisomaan kaikkea mahdollista vasten, ja - uskokaa tai älkää - on jo kolme kertaa noussut kävelytuolia vasten ja kävellyt sen kanssa.


Kolmas kerta tapahtuikin juuri äsken. Leo hääräs lattialla kirjojen kanssa, joten istahdin hetkeks tähän koneelle jatkaan tätä kirjoitusta, kunnes yhtäkkiä Leon huutelevan hieman pelokkaana... samalla kun käveli eteenpäin tuon kävelytuolin kanssa! Huh.

Pitää varmaan ostaa sille sellainen kävelykärry, josta saa vauhtia hidastettua, kun tuo kävelytuoli menee alta niin vauhdilla että askelet on todella epävarmoja! Polvillaan Leo tosin kävelee sitä vasten oikein hyvin :D Mutta ihan jaloillaan kävely on tosiaan hankalaa tuon kanssa, mutta jatkuvasti se sitä yrittää.

Mun mielestä on ihan täysin hölynpölyä, että konttauskypärä jotenkin hidastais vauvan kehitystä. Ei kaatumisen tarvi sattua että siitä oppii jotain; Leo ainakin säikähtää kaatuessaan ja saattaa itkeä vaikka ottaisin kopin, ja lisäksi kaatuessa joutuu taas kauas niistä ihanista esineistä mitä on pöytien päällä ja muilla pinnoilla, eli ylös on taas yritettävä ja tasapainoa kehitettävä että voi kurkotella kaukosäätimiä ja kaikkea muuta ihanaa :)

Tarkoitus ei siis oo suinkaan suojella Leoo kaikilta mahdollisilta elämän kolhuilta nyt ja vastaisuudessa ;) Mutta mun mielestä ei oo mitään pahaa estää kipua joka on estettävissä.

Sitäpaitsi, toisten lapset on rauhallisempia ja nousee seisaalleen vasta kun on hyvä keskivartalon lihasten hallinta, toisten lapset taas on tämmösiä että on pakko nousta ylös ylös ylös vaikkei osaa vielä edes istua kunnolla. :P Eli toisilla on vähemmän tarvetta ja toisilla enemmän tarvetta tuollaisiin pehmusteisiin. :)

Onko teillä käytetty konttauskypärää, vai oletko kokenut sen turhaksi oman laps(i)esi kohdalla?

3 kommenttia:

  1. Mä olen ensimmäistä kertaa elämässä tilanteessa, kun tuntuu ettei mikään ole hyvä päällä. En löydä mitään kivoja vaatteita itselleni. En tiedä onko kroppa oikeesti muuttunu niin paljon raskauden myötä, ettei enää osaa pukeutua :) Mulla löytyy läihinnä treenivaatteita, joissa viihdyn päivästä toiseen.

    Kivoja olet itsellesi löytänyt.

    Voi Leo kun on niin vaihti-vauva. :D Olis Nean kanssa kyllä sellanen parivaljakko, kun pääsis leikkimään yhdessä. Nealla ei ole vielä yhtään hammasta, mutta nyt kolmatta päivää on itkuilua kipeistä kutiavista ikenistä, että eiköhän ne pian sieltä tule. Kovin on jo koholla ja valkoisena monta kohtaa.

    Ihanaa naisten päivää! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikähän ihme siinä on, että nyt tosiaan lapsen saannin jälkeen on niin vaikea löytää kivoja vaatteita! Mulla on vaan sellasia peruspaitoja mitä käytän kotona, joita tuli haalittua imetyksen aikaan kun oli helppoja sillon, semmosia kivempia paitoja ei oo juuri yhtään. Housuja ois kyllä kaapissa mutta osa niistäkään ei tunnu enää omanlaisilta ja vaikka tuntuis niin lanteet kyllä ottaa vastaan! :D

      Onneks kerrankin löyty jotain kivaa! :) Ostelen nykyään vaan Leolle lähinnä vaatteita, kun itelle ei koskaan löydy mitään. :D

      No niinpä, just eilen mietin että Leo varmaan olis ihan innoissaan jos pääsis Nean kanssa leikkimään! :D Neakin kohta konttaa, voin vaan kuvitella miten ne vetäis rallia ympäriinsä ;) Toivottavasti Nean hampaat tulee pian läpi! Hampaiden tulo ikenistä läpi kyllä varmana sattuu, voi vaan kuvitella itse!

      Kiitos ja ihanaa naistenpäivää sulle ja Nealle myös! <3

      Poista
  2. Kuulostaa niin kovin tutulta tuo, ettei ole mitään päällepantavaa.. Oon sortunut just niihin liian isoihin paitoihin keskivartalon peittääkseni, vaikkei se mitään auta :) Ehkä kesäksi kuntoon..... :)

    Konttauskypärää ei meiltä löydy, neiti lähti niin varovaisesti liikkeelle ettei ole kaatunut kuin kerran kunnolla. Pelkään kyl vieläkin sen kaatuvan jos nousee sukkasiltaan seisomaan, mutta ei hankita kypärää. En usko että siitä olisi enää kauaa mitään hyötyä kun tuolla on niin hyvä tasapaino jo :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...