27.6.2013

Things I Love Thursday -2-

Täältä pesee taas!


♥ Valokuvaus

Oon taas löytänyt enemmän intoa kuvaukseen! Valokuvausinto on mulla aina ollut todella vaihtelevaa ja usein mua vaan laiskottaa niin paljon etten jaksa ottaa järkkärillä kuvia, kun kännykällä on niin paljon nopeampi ottaa kuvia. Nyt oon kuitenkin tsempannut ja ottanut kameran mukaan useammin, ja opetellut käyttämään manuaalia paremmin. Vielä kun muistais ostaa pattereita salamaan :D


♥ Misha Collins

Hups, tää melkein liittyy Supernaturaliin taas. Sen lisäksi että Misha Collins näyttelee lempihahmoani Supernaturalissa, on hän melkoisen inspiroiva ihminen noin niinkuin muutenkin. Misha Collins on avoimesti mm. homo- ja transseksuaalien (ja kaikkien muidenkin, jotka eivät ole heteroita ja/tai cis-sukupuolisia jne.) puolella, ja pyöriipä netissä kuvia myös itsestään Mishasta dragissa. Lisäksi Misha Collins perusti muutama vuosi sitten hyväntekeväisyysjärjestö Random Actsin, joka juuri tässä kuluneen viikon aikana sai valmiiksi muiden kanssa yhteistyössä rakentamansa koulun/orpokodin Haitissa. Huipulla huumorintajulla varustettu hyvä näyttelijä, joka on vähemmistöjen puolella ja tekee aktiivisesti vapaaehtoistyötä? Näitä lisää.


♥ Eiliset tapahtumat Yhdysvalloissa

Vähän edelliseen kohtaan liittyen, Wendy Davisin teko Teksasissa ja DOMAn kolmannen kohdan poistaminen loivat taas hieman toivoa ihmiskuntaan. Maailmassa tapahtuu paljon pahaa jatkuvasti, ja erilaisia ihmisryhmiä sorretaan ympäri maailman, mutta on mahtavaa nähdä miten edistystäkin tapahtuu.

Jos joku ei jaksa katsoa linkkejä, niin teksasilainen senaattori Wendy Davis puhui 11 tuntia estääkseen teksasilaisten republikaanien ajamaa lakia, joka olisi lakkauttanut kaikki paitsi viisi Teksasin aborttiklinikkaa ja estänyt 20. raskausviikon jälkeen tapahtuvat abortit ilman mitään poikkeuksia. Wendy Davis voitti tällä kertaa ja laki ei tullut voimaan, mutta valitettavasti taistelu ei ole vielä ohi. Davisin teko sai kuitenkin valtavasti huomiota ympäri maailman, ja toivottavasti se luo rohkeutta muillekin, jotka taistelevat edustamansa ihmisryhmän oikeuksien puolesta.

Wendy Davis eilen

DOMAn eli Defense of Marriage Actin kolmannen kohdan mukaan samaa sukupuolta olevien avioparien oikeudet eivät olleet Yhdysvalloissa samat kuin heteroavioparien, mutta tämä kohta siis poistettiin DOMAsta eilen. Nyt Yhdysvalloissa samaa sukupuolta olevien avioliitot ovat samanarvoisia kuin heteroparien. Valitettavasti muut kuin heteroavioliitot eivät vielä ole laillisia kaikissa osavaltioissa, ja osavaltiot saavat jatkossakin päättää itse sallivatko homoavioliitot vai eivät, mutta tämäkin oli silti askel oikeaan suuntaan.


Jätetään tällä kertaa nää tähän, eiköhän tässä taas ollut tarpeeksi juttua vaikkei kohtia ollut kuin kolme! :) Epäilen vaan ettei kukaan jaksa lukea näitä kun kirjotan niin pitkästi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...