24.6.2013

Mitä Leo 11k osaa?

Voisin pitkästä aikaa tehdä tällaisen kertauksen asioista, mitä Leo nyt osaa tehdä :)

Leo 11kk

Potra poika, painaa enemmän kuin syksyllä 2v täyttävä serkku ;)

★  Leo on nyt vaihtanut konttauksen pääasiassa kävelyyn, mutta kompastelee kyllä jatkuvasti mm. matonreunaan ja vaihtaa siitä sujuvasti konttaukseen (joskus jatkaa kävelyä, mutta yleensä luovuttaa). Kaatuilu on kuitenkin tosi hallittua eikä Leo oo kertaakaan satuttanut itseään kävelyä harjoitellessaan. :)

☆  Leo osaa kääntyä mihin tahansa suuntaan seisoessaan paikallaan ilman tukea, ja kävellessäkin kesken matkan kääntyminen onnistuu jo lähes täydellisesti.

★  Tanssiminen on ihanaa, ja kaikenlaiset äänit saa tanssijalan vipattamaan. Hauskinta oli kun Leo vähän aikaa sitten alkoi tanssia mikron äänen kuullessaan... :D Kaikki kilisevät ja muuta ääntä pitävät lelut saa myös Leon hytkymään.

☆  Leo on selvästi alkanut ymmärtää ja ennakoida rutiineja paremmin viime viikkojen aikana. Aiemmin öisin herättyään Leo on aina alkanut itkeä entistä kovempaa huomatessaan mun lähtevän huoneesta, mutta nykyään mun huoneesta poistuminen saa itkun yleensä loppumaan, sillä Leo ymmärtää että oon hakemassa tuttipulloa. Leo alkaa komentaa jos kestää liian kauan, ja kun palaan huoneeseen niin katselee jo ahnaasti mun käsiä että missä se pullo on :D

★  Ainoa sana jonka Leo tällä hetkellä osaa sanoa on "namnam", ja Leo myös yhdistää sen nimenomaan syömiseen. Muuten Leoo ei vois vähempää kiinnostaa puhumaan oppiminen, eikä Leo myöskään ymmärrä muita sanoja. Oon vähän kahden vaiheilla pitäiskö mun olla huolestunut siitä että Leo ei 11kk iässä tunnu ymmärtävän enempää kuin yhden sanan, mutta otan asian puheeksi sitten 1-vuotisneuvolassa. :)

☆  Leo ei edelleenkään vierasta ketään, eikä kärsi minkäänlaisesta eroahdistuksesta. Täällä kotona se kyllä seuraa mua kuin hai laivaa ja komentaa kun meen toiseen huoneeseen, mutta muualla ollessa voin poistua paikalta ilman sen kummempaa draamaa.

★  Esineiden heittely on mahdottoman mukavaa puuhaa, ja viimeisen viikon aikana Leo on oppinut heittämään mm. kenkiä oikein kaaressa lattialla istuessaan. Tietysti myös tutin ja tuttipullon heittely pinnasängystä on hauskaa, ja ulkona ollessa lakit pitää repiä päästä ja kengät jalasta jotta ne vois tiputtaa maahan.

☆  Lelujen tunkeminen kaikkiin pieniin koloihin ja tavaroiden laittaminen laatikoihin ja niiden sieltä pois ottaminen on myös Leon lempipuuhaa. Keittiön kaapit ja laatikot on ihania, ja niiden sisältöä tutkiessa kuluu usein tunti jos toinenkin.

★  Leo on vihdoinkin oppinut jotenkuten taputtamaan ja heiluttamaan. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Kuvien osoittelu sormella on onnistunut jo pidempään ja pinsettiotteenkin Leo oppi varsin varhain.

☆  Isompien serkkujen kanssa leikkiminen on kivaa, varsinkin sitten kun serkutkin konttaa Leon seurana! Serkut toimii myös hyvinä motivoijina kävelyn suhteen, niiden perässä olis niin ihana juoksennella että kävelyä harjoitellaan normaaliakin ahkerammin :)

Siinäpä sellaiset tän hetken merkittävimmät taidot! Varmaan on kyllä kaikkea muutakin mutta ei tuu just nyt mieleen :)

4 kommenttia:

  1. Ihana Leo :) meillä eilen Sanni seisoi ihan muutaman sekuntin ilman tukea, jospa tämä tästä kohta! :D uusia äänteitä tulee kuitenkin kokoajan, joten josko se puhe sieltä tulisi ensin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noni, siitä se lähtee! ♥ Niin se taitaa mennä et ne jotka oppii puhumaan aikaisin oppii usein kävelemään vähän myöhemmin, ja toisin päin! :) Sen takia en oo vielä huolestunut kauheesti siitä että Leoo ei kiinnosta puhe ollenkaan, kun se on oppinu liikkumaan niin aikaisin :D

      Poista
  2. Meiltä kyseltiin jo 8kk neuvolassa, että tunnistaako sanoja. No ei minusta tunnista vieläkään, vaikka on kohta jo 9kk :D Heihein ja vilkutuksen osaa matkia, mutta tiedä nyt tosta että ymmärtääkö se mitä hei hei tarkoittaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En muista kyseltiinkö meillä mutta oon kuitenkin lukenut esim. vau.fi-sivuilta että 8kk ikäinen osais jo tunnistaa sanoja! Leo ei tosiaankaan osannut 8kk iässä tunnistaa mitään :D Sekin on tosiaan hankalaa ettei aina tiedä ymmärtääkö vauva merkityksen vaikka matkiskin jotain sanaa!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...