27.9.2012

2kk neuvola

Meillä oli eilen 2kk neuvola, jossa saatiin rotavirusrokote ja katseltiin ja kokeiltiin vähän miten Leo reagoi liikkuvaan leluun ja sen sellaiseen.

2kk vanha pikkumies ♥ Leolle on kasvanut paljon näkyvämmät
kulmakarvat viimeaikoina. :D

Tässä taas strategiset mitat ja kommentit:

9vk neuvola (vs. 7vk neuvola)

Pituus: 60,5cm (59,5cm)
Paino: 6250g (5740g)
 Päänympärys: 40,3cm (40,6cm)

"Kasvaa hyvin. Rm + korvike. Vatsavaivat hieman helpottaneet. Hymyilee, jutteleekin jo."

Päänympärys on varmaan vaan mitattu vähän eri kohdasta, en usko että pää on mihinkään kutistunut sen kummemmin :D

Pienen maanittelun jälkeen Leo seurasi helistintä katseellaan varsin hienosti, ja lattialla leikkimatolla pääkin nousi oikein mallikkaasti. Sitäkin saatiin tosin hetki odotella, kun Leo ei viihdy nykyään mahallaan ollenkaan, ja siinä meinas tulla itku vaan eikä pään nostaminen kiinnostanut ensin lainkaan. :)

Laitan kyllä vähintään kerran pari päivässä Leon hääräilemään vatsalleen lattialle peiton päälle, mutta siinä tulee harmitus melkoisen useasti, eli pitkiä pätkiä siinä ei viihdtyä. Leo varaa kuitenkin jo hienosti kyynärpäille, vielä ei kovin korkealle pää nouse mutta kyynärpäät on hyvin alla ja kyllä sieltä jo vähän eteenkin katsellaan, eikä olla vaan nenä matossa.

Varhaisheijasteista askellus on melko pitkälti jo kadonnut, muut vielä löytyvät. Selällä ollessa käsistä nostettaessa pää nousee mukana alkuun, mutta jää kyllä sitten vielä roikkumaan.

Painokäyrä oli lähtenyt lievään noususuhdanteeseen, ja neuvolantäti mainitsi, että korvikkeesta tulee helposti vähän ylimääräistä. Sanoi, että ei missään nimessä tarvitse alkaa rajoittamaan ruokamääriä, mutta että jo ensimmäisistä kylläisyyden merkeistä voi lopettaa syöttämisen ja syöttää sitten taas lisää kun tulee nälkä. Eli siis ei tyrkytetä niitä viimeisiä tippoja pullosta vaan ronskisti pois vaan ne mitä ei mene :) Mutta olenkin kyllä tehnyt niin, ihan senkin takia että haluan varjella omaa maidontuotantoani, haha. En siis änge korviketta Leoon niin paljon kuin mahtuu, että poika heräilis riittävän usein rinnallekin.

Pituutta oli edellisten 3 viikon aikana tullut huikeat 4 senttiä, nyt 2 viikon aikana vain 1cm. Vielä mennään kuitenkin pituuden yläkäyrillä ja riittävän tasaista tahtia.

Leo on kaiken kaikkiaan siis aivan terve ja normaalisti kehittyvä 2-kuinen vauva :)

Leolle ei muuten tullut rokotteesta minkäänlaista sivuvaikutusta. Neuvolassa sanottiin, että ripuli on yleinen vaiva rotavirusrokotteen jälkeen, ja joillekin tulee myös kuumetta. Leo oli iltasella ihan punaposkinen ja lämmin, mutta ei kuitenkaan huonotuulinen, eli en sitten tiedä. Jossain välissä kuumetta vähän mittasinkin mutta näytti 37,15 eli aivan normaali vauvalle.

Seuraava kerta onkin sitten vasta kuukauden päästä, jolloin saadaan ensimmäinen piikkirokote, ellei lasketa tuberkuloosirokotetta joka Leolle laitettiin jo kun olimme vielä synnytysvuodeosastolla. Tuberkuloosia vastaanhan ei enää automaattisesti rokotella, mutta oma isäni on tuberkuloosin kantaja, jonka takia rokotteen antaminen oli suositeltavaa. Leolla on rokotteesta vieläkin sellainen "paise" käsivarressa, aika hurjan näköinen mutta ilmeisesti normaali reaktio ja merkki siitä, että rokote toimii.

No mutta kuitenkin, ensi kerralla tulee siis varsinaiseen rokotusohjelmaan kuuluva ensimmäinen piikki, ja neuvolassa suositeltiin ostamaan särkylääkettä valmiiksi, sillä rokotusjälki voi olla kipeä ja pieni kuumekin voi nousta jälkimainingeissa. Kävin tänään kauppakeskuksessa jossa oli apteekki, josta ostinkin sitten 65mg Panadol-suppoja. Vähän aikaista, mutta ovatpahan valmiina. Toisaalta ihan hyväkin, kun lähipiirissä tuntuu flunssa kiertävän. Alle 3kk ikäisellehän noita ei saa antaa ilman lääkärin määräystä, mutta ovatpahan valmiina jos flunssa iskee ja käydään lääkärin luona.

Leolla on myös ollut viimeisen viikon ajan nenä kovasti tukossa, joten ostin apteekista myös tuollaisen "nenäsumutteen". Mietin ensin niistäjää, mutta apteekissa myytävät niistäjät olivat kovasti kalliita, joten valitsin tuon edullisemman vaihtoehdon (n. 10e). Tietysti sitten kaupan puolelle päästyäni löysin niistäjiä parin euron hintaan... :D

Physiomer Baby Mist -nenäsumute

Mutta ei se mitään, ainakin tuo nenäsumute on hirmu helppokäyttöinen. Se sisältää steriiliä merivettä, eikä mitään muuta, ei edes säilytysaineita tai ponnekaasua, joten vaikuttaa hyvin luonnonmukaiselta aineelta. On siis samanveroinen kuin keittosuolaliuos, jota niistäjien kanssa voi käyttää. Mitään lääkesumutetta en noin pienellä haluaisi käyttääkään, eikä niitä taida olla edes tarjolla (ei tosin aavistustakaan, en edes yrittänyt etsiä).

Ehdin tänään laittaan tuota kahteen kertaan, ja voi mikä parku siitä tuli! Harvoin lähtee yhtä kovaääninen itku pienestä miehestä. Mutta ekalla kerralla tuli kyllä tosi paljon räkääkin siinä samalla nenästä ulos :D Ahh, mikäs sen mukavampi puheenaihe... Mutta siis tosi hyvä että lähti tavarat liikkeelle ja tuolla on myös ehkäisevä vaikutus, eli varmaan alkaa nyt tukkoisuus helpottaa kun tuota käytetään. Nenän tukkoisuus on tuntunut ärsyttävän Leoo kovasti aina välillä, ja varsinkin syöminen on usein inhottavaa. Ihan niin pahasti tukkoinen Leo ei ole ollut että ei saisi hengitettyä syömisen aikana, mutta jos on yhtään itkuinen tai hengästynyt niin alkuun syöminen on ollut hankalaa kun ei ole meinannut happi riittää. Oli siis hyvä ostos.

Ostin kaupasta myös Leolle ihka ensimmäisen uuden lelun. Joitain käytettyjä leluja on kyllä ollut jo katseltavana ja ihmeteltävänä, mutta näin pieni ei niistä nyt kamalasti ymmärrä, niin ei ole tullut osteltua uusia. Menin kuitenkin katsomaan, jos löytäisin jonkinlaisen soivan lelun Prisman lelupuolelta, kun Leo tykkää musiikista tosi paljon. En löytänyt etsimääni, mutta löysin hauskan lelun sen tilalle: liikkeestä/ravistuksesta aktivoituvan nauravan pehmolelupallon.. joka nauroikin sitten koko kauppareissun ajan korissani :D Kaupassa sen on/off-nappiin ei päässyt käsiksi, joten siellähän käkätti. Lelu nauroi autossakin koko matkan.

Lelun sisällä olevaan on/off-nappiin pääsi käsiksi vasta kun
se oli irti tuosta pahvista

Toistaiseksi lelu tuntuu naurattavan äitiä enemmän kuin poikaa, mutta kyllä sitä tutkailtiin jo kovasti. Leo ei tietenkään osaa vielä itse ottaa kiinni ja ravistella lelua nauramaan, mutta pitelin sitä itse ja heiluttelin. Ensimmäisellä kerralla ei kiinnostanut lainkaan, mutta Leo olikin silloin kovasti väsynyt. Näytin sitä äsken uudemman kerran, ja tällä kertaa sitä katseltiin kovasti pitkään, välillä kulmat kurtussa ja suu tiukkana viivana, ja välillä vähän jo hymyillen. Lelulle myös koitettiin jutella vähäsen, pienen pienellä ja varovaisella äänellä. :D

Jossei muuta niin äitiä ainakin naurattaa kun lelu
käkättää pienen lapsen äänellä

Kaikki hymyilevät lelut on kuitenkin olleet kovasti Leolle mieleisiä, ja niille hymyillään ja keimaillaan kovin paljon tätä nykyä, eli kunhan alun ihmetys menee ohi niin varmasti tuokin lelu on mieleinen. Lelussa lukee kyllä "6m+", mutta ei siinä ole mitään pieniä osia jotka voisivat suuhun joutua, ja joka tapauksessa lelu on käytössä vain mun pitelemänä, eli tuskinpa on haittaa vaikka on vähän isompien lasten lelu. :)

Mulla olis taas kamalasti kirjotettavaa, mutta tää on nyt taas jo hirmu pitkä teksti, eli taidan jättää muutaman jutun vähän myöhemmälle. :D Eiköhän tässä ole taas ihan tarpeeksi luettavaa tälle kertaa!

2 kommenttia:

  1. Teillä on aika saman kokonen poika ku meidän 3,5kuinen, 3kk mitat oli 6210g ja 60,3cm :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei oo paljoo eroa juu! :D Haha, iso mies tuo Leo kun on 2kk vanhana jo 3,5kk ikäisen kokoinen! :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...