29.9.2012

Vauvan keittokirjoista

Leo on vielä toki aivan liian pieni aloittamaan kiinteiden syöntiä, mutta olen silti ottanut asiakseni tutustua vauva- ja taaperoiän terveellisiin ruokavaihtoehtoihin jo nyt. En syö itse lainkaan eineksiä ja kokkaan paljon, mutta vauvojen ruokien kokkailu on toki vähän sumuista aluetta, kun ensimmäinen lapseni on vasta 2kk vanha ;)

Haluaisin kovasti tehdä myös Leolle suurimman osan ruuasta ihan alusta asti itse, ja yritänkin tässä etsiskellä sopivaa keittokirjaa.

Yksi melko nopeasti löytämäni kirja on Kotiruokaa vauvalle Päivi Enarvilta ja Jaana Koskenniemeltä. Kirja kuulostaa melkein liian hyvältä ollakseen totta!

bookplus.fi

Helppoa, terveellistä, edullista ja maittavaa - vauvaperheen suosikkikirja uudistettuna. Itse valmistamalla voit tarjota pienokaiselle mahdollisimman terveellistä ja hyvänmakuista ruokaa - ja samalla säästyy rahaa. Keittokirjan helppotekoiset ohjeet kattavat vauvan ruokailut 4-6 kuukauden iästä noin yksivuotiaaksi asti, jolloin lapsi vähitellen siirtyy syömään tavallista ruokaa. Suomalaisiin ravitsemussuosituksiin perustuvissa ohjeissa on käytetty pääosin kotimaisia raaka-aineita. Ruoka-aineryhmät ohjeineen on esitelty siinä järjestyksessä kuin vauvan ruokavalio laajenee. Ruokaohjeiden lisäksi mukana on tietoa ensimmäisen ikävuoden ruokavaliosta, ruokien valmistukseen tarvittavista työvälineistä, ruoan pakastamisesta ja ruokavaliosta matkoilla.

Toinen varsin hyvältä vaikuttava keittokirja on Vauvan ja taaperon keittokirja, jonka ovat kirjoittaneet Karen Ansel ja Charity Ferreira. Tästä löysin myös paljon hyviä arvosteluita kun vilkasin englanninkielisiltä sivustoilta.

bookplus.fi

Kirjassa esitellyt ateriat valmistuvat nopeasti, eikä vanhempien tarvitse viettää keittiössä kuin muutama tunti viikossa, niin lapselle on aina tuoretta kotiruokaa tarjolla. Kuuden kuukauden ikäisille vauvoille on yksinkertaisia hedelmä- ja vihannessoseita, viljaruokia sekä hyviä vinkkejä siitä, milloin ja miten ensilusikalliset kannattaa lapselle tarjota. 7-8 kuukauden ikäisille on tarjolla jo vaihtelevampia ateriaehdotuksia, kuten risottoa, smoothieta ja riisivanukasta. Kävelemään opittuaan taaperoikäisten lasten tulee saada ravinnosta paljon energiaa, ja tämän jakson resepteillä syntyy jo kunnon annoksia, kuten kana- ja vihannestaskuja, lohikakkuja, lihapullia ja pannukakkuja. Näiden reseptien avulla syntyy aterioita myös vanhempien makuun.Kirjassa on hyviä vinkkejä myös siihen, kuinka ruokahetkistä saa tehtyä hauskoja ja kuinka vältytään taisteluilta ruokapöydässä. Kappaleessa on lapsia riemastuttavia ohjeita, kuten resepti perunaveneisiin, pizzoihin ja erilaisiin hampurilaisiin.

Onko kenelläkään kokemusta kummastakaan kirjasta? Ovatko ne niin hyvä kuin miltä kuulostavat? Oletko käyttänyt muita vauvoille ja lapsille tarkoitettuja keittokirjoja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...