13.9.2012

7vk neuvola ja refluksilääkitys

Normaalistihan neuvolassa taidetaan käydä kun vauva on 6 viikkoa vanha, mutta tuolla meidän neuvolassa oli aikoja vähän nihkeästi, joten tämä kerta meni 7. viikolle :) Nyt oli myös lääkärintarkastus, ensimmäinen sen jälkeen kun lääkäri tarkisti ennen kuin päästiin sairaalasta pois.

Pikkumies on kasvanut hurjasti, pituus oli ottanut hauskan pompun seurantajutulla, paino noussut vähän tasaisemmin. Korvikkeen aloituksen jälkeen Leon paino nousi hurjasti lyhyessä ajassa, nyt pituus on ottanut kiinni ja poitsu on varsin sopusuhtainen vauveli. :)

7vk neuvola (vs. 4vk neuvola)

Pituus: 59,5cm (55,5cm)
Paino: 5740g (4670g)
Päänympärys: 40,6cm (39,7cm)

"Kasvaa ja kehittyy hyvin. Iltaisin vatsavaivoja, Gaviscon tarv. Sydän & keuhkot ok."

No, on tota painoakin kyllä edelleen tullut reilusti :D Kolmessa viikossa yli kilo ja pituutta 4cm :) Isoveli oli käymässä yks päivä ja sitä nauratti kun tää alle 2kk poika on melkein 6kg ja hänen 11kk tyttö on vajaat 8kg :D

Toi Gaviscon on nyt sitten refluksitautiin määrätty lääke. Näin pienen kanssa on tietysti hankala tietää varmaksi kun toinen ei osaa kertoa itse oireistaan sen kummemmin kuin itkeskelemällä, mutta runsastunut puklailu ja pystyasennon suosiminen voivat lääkärin mukaan hyvinkin kertoa refluksitaudista. Leo alkaa välillä suorastaan rääkymään jos siirtää pystyasennosta vaakatasoon, mikä voisi viitata siihen, että vaakatasossa vatsasta nousee happoja ruokatorveen.

Nyt siis alkuun kokeillaan Gavisconia "tarvittaessa" eli sillon kun Leo vaikuttaa siltä, että sattuu. Jos lääke tuntuu auttavan, voin alkaa antaa sitä säännöllisesti 5 kertaa päivässä puoli tuntia ruokailun jälkeen.

Annoin tuossa jossain vaiheessa iltapäivää lääkettä ensimmäistä kertaa, ja voi miten katkeran näköinen Leo oli. :D Taisi maistua tosi pahalle. Raukka ei osannut sylkeä poiskaan, joten piti lääkettä ensin pitkään suussaan ja sitten itkien nieleskeli kun ei muuta voinut! Harmi että pitää tuolla tavalla kiusata toista kun ei se edes ymmärrä että lääkkeet auttaa kipuihin, mutta jos lääke auttaa niin kyllä hetken paha maku jatkuvan närästyksen voittaa! :)

Toivotaan, että lääke alkaa tosiaan auttamaan. Jos mitään muutosta ei tapahdu, niin sitten kipua voivat aiheuttaa ihan vaan ilmavaivat (mitkä ei kyllä selittäis tuota rääkymistä vaakatasoon siirtyessä, mutta... jospa se on jotain muuta epämukavuuden tunnetta vaan siinä vaakatasossa). Neuvolantäti sanoi kyllä, että tuntuu olevan kovin ilmavaivainen poika, ja olen saman huomannut itsekin. Cuplaton on siis myös ostoslistalla, vaikka siitä monesti sanotaankin ettei juuri auta. Mutta koitetaan :)

Onko teillä kokemusta Cuplaton- tai Gaviscon-lääkkeistä?

Sellaista siis täällä tällä kertaa. Olen ihan rakastunut tuohon kameraani, joten tässä taas kuvia Leosta:

Vaunulenkillä :)

Katse kaukaisuuteen :D

Siskoni ruokittavana

Edelleen siskoni ruokittavana, Leo näyttää jotenkin kamalan
isolta tässä kuvassa :D

Illalla ennen kun alettiin nukkua
Ihana hymy ♥

Myös tällainen ilme on opittu viimeaikoina :D

Ai niin, ensi viikon tiistaina menen ensimmäistä kertaa käymään vauvakahvilassa jota täällä järjestetään nuorisotalolla. Vauvakahvila on tällä hetkellä kuulemma lopettamisuhan alla, kun ei ole juuri ollut osallistujia. Toivotaan, että siellä alkaisi käydä enemmän ihmisiä. Täällä ei neuvolassa kerrota lainkaan tuollaisista mahdollisuuksista, mikä on harmillista.

Täällä paikkakunnalla on muitakin tuollaisia ryhmiä ja kerhoja mihin voisin Leon kanssa mennä, mutta lapset ovat vetäjän mukaan pääasiassa kaikkea puolivuotiaista melkein 6-vuotiaisiin, ja meno vois olla vähän liian hämmentävää tuollaiselle alle 2kk vauvelille. Mutta olen kuulemma erittäin tervetullut joka tapauksessa. Katsotaan sitten että jos tuo vauvakahvila ei saa tulta alleen, niin mennään käymään jossain muualla ja etsitään vaikka vähän rauhallisempi nurkka meille. :)

14 kommenttia:

  1. Suositeltiinko sulle ensin sitä sakeuttajaa? Vai saitko heti lääkityksen. Meiän neidillä tismalleen samatilanne ja jo heti syntymästä. Makuulla on huono olla, pystyssä tarvis olla kokoajan. puklua tulee kun manaajassa ja ihan ympäri päivää, unissaankin välillä oksentelee..:/

    http://elamaniaikaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lääkäri kirjoitti heti kyllä reseptin tuolle lääkkeelle, mutta ymmärtääkseni Gaviscon on vielä aika kevyestä päästä refluksilääkkeitä. Se on siis oikeastaan närästyslääke. :) Selkeämmissä tapauksissa on sitten ilmeisesti mahdollisuus järeämpiinkin lääkkeisiin, mutta tämä on nyt tällainen kokeilu jolla nähdään, johtuuko itkuisuus vatsahapoista vai jostain ihan muusta.

      Puklailu ei ole meillä määrällisesti noin runsasta, mutta muistaakseni jossain vaiheessa sakeuttajasta oli kyllä neuvolassa puhe. Meillä oksennellaan myös kesken unien, ja vauva kakoo ja yökkii usein. :(

      Toivottavasti saatte apua vaivaanne, varmasti ikävää pikkuiselle kun ei ruuat pysy sisällä ja makuulla tulee huono olo!

      Poista
  2. Mun miehellä on molemmista lääkkeistä kokemuksia ja se sanoo että ne on varmaan Jumalan keksintöjä! Sillä ittellään on siis ihan vauvasta asti ollut refluksi(sillon vauvana sitä vaan ei osattu diagnosoida, pidettiin vaan koliikkina). Nyt aikuisena, ku välillä tulee refluksi oireita, se just tykkää ottaa tota Gavisconia, ja se sanoo että se auttaa tosi hyvin. Myös Cuplaton on sille hyvä lääke. Tai siis sille JA MULLE! Voi sitä kaasun määrää ilman sitä... Koiraki varmaa kuolis pystyyn täällä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah! Kiva kuulla, että ovat ainakin toimivia lääkkeitä sitten :D Toivottavasti sopivat Leolle ja auttavat hänelläkin :) Leon kaasut sais kyllä varmaan kans herkemmät kyyneliin, niin tujut tuoksut tulee välillä... Eikö vauvojen pitäis tuoksua hyvältä yleensä..?! :D

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Eikö oo!! :D En voinu ottaa ku pari kuvaa ku alko säälittään niin paljon, vaikka Leo ei edes itkenyt tuolloin, oli vaan suupielet alaspäin :DD

      Poista
  4. Toivottavasti teillä tuo Gaviscon auttaa. Meillä esikoisella oli silent refluksi ja tuo saatiin aluksi, mutta toi helpotuksen vain pariksi viikoksi. Sitten oireet palasivat ja siirryttiin Prepulsidiin. Se sitten auttoi ja pelastikin meidän loppu vauvavuoden. (se Gaviscon muistaakseni maistuu aika kamalalle, maistappa)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh :( Toivottavasti Gaviscon auttaa meillä, eilen ainakin poika nukkui paremmin kuin pitkään aikaan! :) Kiva kuulla tosin että vaikka Gaviscon ei auttais niin on olemassa muitakin lääkkeitä mitä voi kokeilla!

      Maistoin pienen määrän tota Gavisconia, kieltämättä on aika ikävän makusta!! :D

      Poista
  5. Veikeän näköinen poika ja mielenkiintoinen blogi :) Tuo viimeinen kuva on hellyyttävä, vaikka Leo näyttää vähän loukkaantuneelta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! :) Joo, poikaparka ja äiti vaan ottaa kuvia vaikka toisella on selvä harmitus :D No okei, en kyl voinu ottaa ku pari kuvaa kunnes alko säälittään niin paljon et piti ottaa syliin ja halia! :D

      Poista
  6. Mirkka, kuulostaa niin superille, että olette saaneet apua asiaan heti, mutta tahdon jakaa tässä vähän omakohtaisia kokemuksia, koska meillä ongelmiin ei tahdottua puuttua niin hanakasti...
    Meillä poju (nyt melkein 4 kk) alkoi pulautella runsaasti parin kolmen viikon iässä, aina hirveän itkun ja huudon kanssa. Otin neuvolassa asian puheeksi, ja sieltä vakuuttelivat mulle hymyillen, että Niin, kaikki vauvat pulauttelevat, se on täysin normaalia, eikä sinänsä haittaa vauvaa itseään kun meitä vanhempia vaan! Itku kurkussa koetin selittää tätille, etten usko tämän enää olevan normaaleissa rajoissa, kun pahimmillaan kävelen iltaisin 3 tuntia hyssytellen huutavaa vauvaa ja samointein, kun koetan laskea rauhoittuneen vaavin omaan sänkyynsä, nousee tyypillä ökän maku suuhun ja alkaa järkyttävä parkuminen. Oksentelu oli siis tavallista rajumpaa (matsku lentää komiassa kaaressa), kesti useita tunteja joka aterian päälle (toisinaan alkoi kesken unien, tai jopa syönnin) ja oli selkeästi hyvin, hyvin kivuliasta. 1 kk lääkärissä päätin olla tiukkana ja otin asian taas puheeksi, mikä olikin meidän onni, sillä ymmärtäväinen lääkäri tarttui asiaan heti ja kirjoitti meille kiireellisenä lähetteen tutkimuksiin. Aika luvattiin viikon sisällä, mutta itseasiassa jo siitä seuraavana päivänä lastenlääkäri soitti polilta, ja sanoi, että lähete on tullut perille, mutta hänen kantansa on, että tämmöiset asiat tutkitaan päivystyslähetteenä, ei kiireellisenä! Pakkasin ukon autoon ja ajeltiin sairaalaan heti ja välittömästi, ja 6 tunnin tutkimusten, kuvausten ja kokeiden jälkeen todettiin, ettei mtn rakenteellisia poikkeamia onneksi löytynyt, vaan kyseessä on juurikin refluksitauti, johon aloitettiin Gaviscon-lääkitys. 4 päivää myöhemmin istuin taas päivystyksessä, selkä kaarella huutavan vauvan kanssa. Poika heräsi yöuniltaan huutamaan klo 8 eikä ollut rauhoittunut koko päivänä, hädin tuskin sain pakkosyötettyä muutaman kerran, mutta nukkumisesta ei ollut tietoakaan ja kello läheni ilta-seitsemää. Päivystyslääkärin diagnoosi: Vaikea maitoallergia. Imettävä äiti maidottomalle dietille ja lapsi yöksi lasten akuutille. Sen koommin ei ole meillä niitä itkuja itketty. Gavisconia käytettiin vielä kuukauden ajan tuon jälkeen, mutta jäi sittemmin tarpeettomana pois. Itse pitäydyn nyt siis täysin maidottomassa ruokavaliossa aina niin kauan, kuin haluan jatkaa imetystä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että :( Onpa harmillista että neuvolassa ei otettu alkuun lainkaan tosissaan. Onneksi maidoton dieetti on nyt saanut pulauttelun ja huutamisen loppumaan. Varmasti ollut avuton olo kun vauva selvästi kipeänä huutaa kamalasti eikä asialle pysty itse tekemään mitään.

      Toivottavasti refluksi pysyy teillä poissa maidottoman dieetin avulla :) Kiitos kommentista!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...