5.9.2012

Hankinta: Järjestelmäkamera

Olen jo vähän aikaa miettinyt järjestelmäkameran ostoa, ennen kaikkea siksi että Leo on pikkuvauva vain pienen hetken ajan, ja haluan tästä ajasta itse otettuja hyvälaatuisia kuvia muistoksi. Tähän asti kun olen kuvaillut vain tuolla Samsung Galaxy Tabilla, eli kuvat ovat huonolaatuisua ja rakeisia, ja tabletilla on tosi hankala ottaa kuvia joissain tilanteissa (esim. jos vauva on sylissä ja koittaa ottaa kuvia yhdellä kädellä).

Haaveissa olisi myös teetättää Leon kuvista printtejä, ja noista tabletilla otetuista kuvista on kyllä turha kuvitella teetättävänsä yhtään mitään!

Olin katsellut vähän tarjontaa ja sitten kysäisin tämän ihanan blogin kirjoittajalta, että mikä kamera hänellä on käytössä, ja kamera sattui olemaan juuri se, jota olin katsellut ja himoinnut, eli Canon EOS 1100D :)


Pohdin ja pähkäilin asiaa, mietin tarkkaan onko meillä varaa kameraan ja niin edelleen, mutta tänään illalla sitten vihdoinkin päätin että ostan tuon kameran. Kuten sanottua, Leo on pikkuvauva vain pienen hetken ajan. :)

Halusin nimenomaan järjestelmäkameran, jollaisesta olenkin haaveillut jo vuosia, mutta olen tähän asti ollut sen verran laiska kuvaamisen suhteen, etten ole viitsinyt laittaa useampaa satasta kameraan, joka kuitenkin jäisi vähälle käytölle. Leon syntymän jälkeen motivaatiota kuvaamiseen on taasen ollut todella paljon, ja halusin laadukkaan kameran jota voin käyttää toivottavasti vuosia.

Käytössäni oli aiemmin valokuvaaja-äidiltäni "peritty" Olympus E-300, mutta tuo kameravanhus on valitettavasti mennyt rikki, eikä noin vanhaa kameraa ole juuri järkeä lähteä korjauttamaan. Järjestelmäkameran käyttö on siis tuttua, eli ei tarvitse pelätä sitäkään että hieno kamera menisi hukkaan kun kuvataan pelkillä automaattiasetuksilla. :)

Tilasin kameran netin kautta, ja kauppa lupaili 1-4 arkipäivän toimitusaikaa. Jos hyvin käy niin saan kameran jo perjantaina käsiini... Mutta viimeistään sitten ensi viikolla. :)

En malta odottaa että pääsen ottamaan Leosta kuvia laadukkaalla kameralla! ♥

6 kommenttia:

  1. Jee! :) Mäkin ihan sen takia hankin järkkärin, että saisi parempilaatuisia kuvia vauvasta! Mulla on kakkoskamerana Canonin pokkari ja kuvat on sellasta sumua että :DD Järkkäri on ihanan nopea, ja nopeus on valttia näitten pienien kanssa kun ei ne kohta paikallaan pysy!

    Toi Canon eos 1100d on mun ensimmäinen järkkäri ikinä ja koskaan en ollut järkkärillä kuvia ottanut pahemmin (välillä kaverin/siskon kameralla koittanut jotain räpeltää), joten pelotti, että näinköhän se jää hyllyyn pölyttymään ihan satunnaiskäyttöön. Niin ei kuitenkaan käynyt, vaan kamera on ollut vauvan syntymästä saakka ahkerassa käytössä ja sen käytön oppii tosi äkkiä kun vähän tutustuu aiheeseen! :)

    Mä kuvasin alkuun kameran omalla "ilman salamaa" asetuksella (järkkäreitten pop up-salamat on sieltä ja syvältä ja usein niillä otetut kuvat on tosi kökköjä)ja pikkuhiljaa tutustuin aukkoihin, valotusaikoihin, ISO-arvoon ja muihin asetuksiin ja nykyään kuvaan pelkästää manuaaliasetuksilla, jolla saa mun mielestä parempia kuviakin. Nyt oliskin sitten haaveissa lisäsalama.. :--D

    Summasummarum, opiskele järkkärin käyttöä netissä, äläkä sorru käyttämään sitä kalliina pokkarina ja kuvaa pelkästää automaattiasetuksilla! :-) ¨

    http://www.mikkosaari.fi/ohjeita-ensimmaista-jarjestelmakameraa-ostavalle/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo haha, sit kun on päässy järkkäriin käsiks niin pokkarikuvat tuntuu kyl kamalilta!! :D

      Mulla oli tosiaan järkkäri aiemminkin, mutta se jäi aika vähälle käytölle, lähinnä ulkomailla reissatessa tuli käytettyä. Nyt kun sitten olis motivaatiota kuvata paljon enemmän ihan kotioloissakin, niin vanha järkkäri on rikki! Mutta olipahan hyvä tekosyy ostaa uus, paljon parempi järkkäri. :D

      Haha, oon tosiaan valokuvaajan tytär, joten mulle on jo suunnilleen lapsesta asti toitotettu että "älä IKINÄ ota kuvia salamalla!!1!1" :---D Ja oon kyl sitä mieltä, että salamalla otetut kuvat on poikkeuksetta kamalia, eli salamaa en käytä koskaan, millään kameralla!

      Aukot, valotusajat ja ISOt on joo tulleet tutuiksi vuosien varrella ja vanhaa järkkäriä käyttäessä, ja automaatilla tuskin tulee kuvattua kun on tottunut manuaalikuvaamiseen :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kappas! Onpas kiva haaste, laitan myöhemmin kiertämään :)

      Poista
  3. Onhan niitä digikameroitakin, joilla saa hyviä kuvia.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä pokkareissakin on kameroita, joilla saa hyviä kuvia, ei sillä! Mutta itse halusin nyt kameran jolla ei saa vain hyviä, vaan TOSI hyviä kuvia! :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...