29.9.2012

Leo 2kk...


★ On kova nauramaan ja juttelemaan, välillä puhutaan pitkät pätkät vuorotellen. Varsinkin hoitopöydällä on kiva kelliä ja jutustella.

☆ Hymyilee varsinkin tutuille ihmisille leveästi ja samoin tein - vieraat joutuu joskus hieman maanittelemaan, ei kuitenkaan vierasta vielä. Usein Leo myös heiluttelee käsiä ja jalkoja innoissaan kun tuttu tulee käymään ja juttelee pojalle.

★ Ei osaa vielä kannatella päätään kovin pitkiä aikoja, mutta varaa jo vähän kyynärpäille ja koittaa pitää päätä pystyssä. Päätä ei kuitenkaan enää tarvitse juuri tukea muuten kuin nostaessa, laskiessa jne., kunhan muistaa olla varovainen.

☆ Hereillä ja virkeänä viihtyy parhaiten istuma-asennossa sylissä. Varsinkin jos on vieraita kylässä, pitää olla pystyasennossa. Sellaisessa vauva-asennossa kädellä makoillessa tulee itku heti!

★ Katselee hirmu paljon ympärilleen, ja tuntuu viihtyvän kovasti kun kuljetaan ympäri kämppää ja ihastellaan esim. kukkia ja kaikkia kiiltäviä asioita.

☆ Hymyilee kaikille hymyileville leluille ja kuville paljon, keltaiselle päälle myös jutellaan usein pitkät pätkät. Hymyilee myös omalle peilikuvalle kamalasti, vissiin on niin hyvännäkönen kaveri joka sieltä katselee takaisin.

★ Punkee jaloilla niin kovaa, että saa välillä tosissaan pitää kiinni, että mies pysyy tukevasti sylissä. Hoitopöydällä potkitaan kanssa jaloilla niin kovaa, että suorastaan pylly nousee ilmaan. Neuvolantätikin kommentoi, että johan on voimaa jaloissa, eli kai ne voimat on menneet sinne ennen niskoja sitten kun pää ei ihan kauheasti vielä nouse :D

☆ On alkanut itkeä monella eri tavalla, tunnistan helposti väsymysitkun, kipuitkun, nälkäitkun ja tissinmielitekoitkun toisistaan :D Alkuun itku oli hyvin samantapaista, mutta nyt kyllä ääntä käytetään monella eri tapaa itkiessäkin.

★ Alkaa oikein karjua välillä jos tuttipullo ei tule just sillä sekunnilla kun pojalla on nälkä ;) Ja sitten jos koitan puhumalla saada Leon rauhoittumaan samalla kun valmistelen tuttipulloa, niin se alkaa oikein huutaan "päälle", koventaa vaan ääntä tyyliin "nyt riitti se kälätys, PULLO TÄNNE!" :D

☆ Tykkää kamalasti kaikesta tumpuloinnista, siis vaipanvaihdot ja pukemiset ja riisumiset ja kaikki on ihan lempipuuhaa. Neuvolantätiäkin ihmetti, kun edes vaatteiden pään yli vetäminen, pipon laitto jne. ei saa miestä hätkähtämään.

★ On oppinut nukkumaan ulkona vaunuissa, ja mielellään nukkuu ainakin kahdet n. kahden tunnin päiväunet päivän mittaan. Lisäksi on paljon sellaisia lyhyempiä päiväunia. Hereilläoloajat ovat lyhentyneet, mutta se on tuonut hyvää rytmiä päivään, ja siksi valveilla ollessa ollaan virkeämpiä ja hyväntuulisempia.

☆ Viihtyy pitkiäkin aikoja sitterissä, joko niin että istun lattialla vieressä ja näyttelen leluja ja juttelen, tai ihan yksinkin kun teen mitä nyt hommia milloinkin on tehtävänä.

★ Nukkuu edelleen äidin kainalossa yöt ♥ Mutta oon alkanut jo pikkuhiljaa siirtämään omaan koppaan aina vähäksi aikaa iltaisin, kokeillen josko nukahtaisi itsekseen. Mutta jos ei nukahda ja alkaa kitistä, niin otan kyllä takaisin viereen; 2kk on vielä kovin pieni harjoittelemaan itsekseen nukahtamista. (Voisin muuten kirjoitella tästä aiheesta joskus kunnon postauksen, mulla on hyvin paljon mielipiteitä kaikista "unikoulutustavoista" mitä maailmalla liikkuu...)

☆ On kasvattanut kulmakarvat, alkanut saada hieman väriä ihoonsa (liekö se japanilaisuus, vaikka isänsä onkin kovasti vaaleaihoinen japanilaiseksi), ja silmätkin ovat ruskistuneet entisestään. :)

★ On kasvanut painoa ja pituutta niin paljon, että oikein yllätyin kun katsoin 1kk takaisia kuvia ja Leo oli kasvoistaan ja kropaltaan niiiin paljon hoikempi :D

☆ Kaiken kaikkiaan kasvaa ja kehittyy hienosti ja alkaa selvästi jo näyttää omaa persoonallisuuttaan paljon. ♥

2 kommenttia:

  1. Ihana pieni, on kyllä posket pyöristynyt kun vertailee noihin vanhempiin kuviin. :) Jännä tuo vauvojen hymyily, meidän vauva väläytteli eilen semmosia hymyjä minun serkulle joka oli käymässä ettei tosikaan, ja ei siis ollut koskaan aikaisemmin toisiaan nähneet. :D Kun taas sitten neuvolassa ei puhettakaan että vauva oisi edes hymynpoikasta neuvolantädille suonut.. :D Hah, ja en näköjään osaa vauva-parkaa vieläkään nimellä kutsua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On juu haha, ilmankos neuvolantätikin sanoi että ei tarvi aina ihan viimesiä tippoja tunkea pojulle ;D

      Ehkä se liittyi jotenkin siihen, että koti on tuttu ja turvallinen paikka, ja neuvola on kirkasvaloinen ja tuntematon :D Meidän Leo kyllä hymyili neuvolantädille mutta se vaati vähän maanittelua ja hymy oli aika varovainen ja pieni... Kotona taas menee ihan silmät sikkuralle kun tutuille hymyillään niin leveästi :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...