23.7.2013

Lisää ihottumasta...

Tällä hetkellä tilanne näyttää tältä:


Päästiin eilen klo 14 sairaanhoitajan vastaanotolle, ja hoitaja oli ymmällään. Hoitaja katseli kuvia ja luki kuvauksia ihottumista eikä oikein löytänyt mitään vastaavaa. Klo 14.15 maissa päästiin lääkärin tutkittavaksi, ja lääkärikin oli ymmällään. Lääkäri soitti keskussairaalan lastenpoliklinikalle lastenlääkärille, ja lääkärit olivat yhdessä tulleet siihen tulokseen, että ihottuma on todennäköisesti allerginen reaktio.

Lääkäri määräsi kokeiltavaksi allergialääkettä - Atarax 2mg, annettavaksi 5ml kaksi kertaa päivässä nyt muutaman päivän ajan. Tarvittaessa myös hydrokortisonia, etenkin jos tuntuu että ihottuma alkaa kutiamaan. Jos ihottuma ei häviä tai Leon vointi huononee (jolloin kyseessä voi olla joku rokko), pitää mennä uudestaan lääkäriin tai tarvittaessa päivystykseen. Kananmunaa tulee välttää 3 kuukauden ajan ja sitten kokeilla uudestaan; jos ihottuma tulee takaisin kananmunasta, soitetaan lääkärille ja saadaan aika lastenklinikalle allergiatutkimuksiin.

Mulla ei oo kyllä aavistustakaan onko se tosiaan se kananmuna mikä ihottuman aiheutti, mutta se on ainoa mikä tulee mieleen syntymäpäivän ruuista. Leo söi siis noin 1,5 keitettyä kananmunan valkuaista (keltuaista en oo vielä Leolle antanut kun se on sellaista kuivaa). Leo on ennenkin syönyt kananmunaa, mutta en muista onko sillä ollut tuohon ihottumaan vaikutusta, en oo ainakaan huomannut. Määrät on kuitenkin olleet paljon pienempiä, ja eiväthän allergiat yleensä esiinny vielä ensimmäisillä kerroilla.

Katsellaan. Pitää toivoa että tuosta allergialääkkeestä on apua, vaikkei ihottuma tosiaan tunnu Leoo häiritsevän erityisemmin. Ehkä kuvittelen vaan, mutta tuntuu kuitenkin että Leo viihtyy poikkeuksellisen hyvin ilman vaatteita, ja vaatteiden kanssa on itkuisempi, eli ehkäpä ihottuma aristelee kuitenkin jonkun verran. :/

4 kommenttia:

  1. Voi kun on pahan näköinen :( Toivottavasti paranee pian!

    VastaaPoista
  2. Nealla on myös tuollasta ihottumaa niskassa, olkapäissä, käsissä ja jaloissa. Ne näyttää ihan samalta kun tuo Leon, mutta ei ihan yhtä punoittava kun oon nyt rasvannu enemmän. Mietin itekkin aamulla, että pitää mennä lääkäriin jos ei ala helpottaa.

    VastaaPoista
  3. Hei! Löysin tämän vanhan tekstisi kun etsin googlesta vastaavia ihottumia kuin tytöllämme(4kk). Nämä kuvat pojastanne näyttävät aivan samalta kuin tyttömme näpyt,joten kysyn että mikä oli lopputulos tässä,oliko kyse allergiasta vai mistä? Olemme olleet neuvolaan yhteydessä,he neuvoivat laittamaan kortisonivoidetta.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...