22.8.2012

Hankinta: Imetystyyny

Kuva Pikku Piian kotisivuilta

Viimeaikoina huomasin selkäni tulevan yhä useammin kipeäksi imettämisestä, etenkin kun Leo viihtyy rinnalla hyvin pitkiä aikoja - pelkkään imettämiseen menee usein 45-60 minuuttia, ja sen lisäksi poika on paljon sylissä/rinnalla senkin takia että on vielä vähän huono nukkumaan itsekseen. Homma sujui vielä ihan hyvin sillon kun poika oli sellainen 3,5-kiloinen, mutta nyt painoa alkaa olla melkein 5 kiloa, ja painonmuutoksen todella huomaa.

Olen tähän asti yrittänyt taiteilla kaiken maailman sohvatyynyillä itseäni parempaan asentoon imetyksen aikana, mutta mikään ei ole tuntunut auttavan ja yläselkä oli jatkuvasti kipeänä ja hartiat jumissa.

Eilen sitten päätin, että vaikka 30-40e tyynystä kuuostaa hurjan kalliilta, ostan meille imetystyynyn. Olimme tänään joka tapauksessa lähdössä läheiseen isoon Prismaan käymään, ja sieltähän löytyikin sitten noita Pikku Piian imetystyynyjä.

Prismasta olis löytynyt myös Muumi-imetystyynyjä, mutta aikani malleja katseltuani päädyin kuitenkin valitsemaan Pikku Piian, sillä sen muoto vaikutti mielestäni paremmalta.

Tyyny maksoi Prismassa 39,95e, mutta nyt pari kertaa käytettyäni en voi muuta sanoa kuin että on todellakin rahansa arvoinen :) Tyynyn kanssa saa ihanan paljon paremman asennon imetykseen minkälaisella tuolilla tai sohvalla tahansa. Tyyny on myös riittävän paksu/iso, että vauvan saa niin ylös että jopa niinkin pienirintainen kuin minä saa vauvan helposti ihan kiinni. :D Sen lisäksi tyynyn sisällä on styroksipalloja, joka mahdollistaa tyynyn muovailun, ja niiden ansiosta tyyny on myös riittävän tukeva - vanutyynyjä saa aina käyttää useampia kun menevät kasaan vauvan painon alla, mutta sitä ongelmaa ei tuon imetystyynyn kanssa ole. Muumi-imetystyynyn sisällä on vanua, mikä oli yksi syy miksi en sitä ottanut; se vaikutti siltä, että ei välttämättä anna tarpeeksi tukea.

Olen siis ihan todella tyytyväinen tuohon ostokseen, yksi parhaista asioista mitä olen vauvaan liittyen ostanut! On myös ihanaa että voin esim. istuskella tietokoneella ja antaa vauvan nukkua sylissä; Leo rakastaa sylissä nukkumista, mutta yksikätisyys alkaa aina jossain vaiheessa kyllästyttää, ja siirrän pojan koppaansa nukkumaan (josta tuo usein sitten herää hyvin pian...). Nyt Leo makaa sylissäni mukavassa asennossa, pää vasemman käsivarteni päällä mutta muuten tyynyn ja vatsani varassa, ja tyynyn antaman tuen ansiosta pystyn käyttämään myös vasenta kättäni tämän kirjoittamiseen.

Suosittelen siis todella imetystyynyä kaikille äideille (auttaa tietysti ihan yhtä lailla pulloruokinnassa, meillä tehdään molempia!), vaikka itse olinkin alkuun skeptinen, että onko sellaisesta nyt oikeasti muka jotain hyötyä, kalliskin on. Kummasti vaan alko kiinnostus herätä sitten kun selkä alkoi olla jatkuvasti niin kipeänä ja jumissa, ja nyt en voiskaan tyytyväisempi olla päätökseeni :)

Laitoin tyynyn päällisen heti pesuun, sillä pakkaus oli
kaupassa auki, ja tyynyä oli varmasti monet hiplailleet.
Tyynyä piti silti tietysti heti päästä käyttämään :)

2 kommenttia:

  1. Minä käytin laitoksella imetystyynyä ja totesin sen myös hyväksi. Kotona mulla ei sellaista ollutkaan ja en olisi tarvinnutkaan, koska en imettänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse osittaisimetän ja mulla toi helpottaa myös pulloruokintaa kun hoidan sen käytännössä samassa asennossa kuin imetyksen :) Mutta tapojahan on toki monia! Laitoksella kokeilin imetystyynyä enkä vielä tykännyt siitä, mut se varmaan johtu siitä etten pystynyt istuun pystyssä enkä saanut tyynyä hyvään asentoon!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...