23.8.2012

Shoppailua vauvan kanssa

Leolla oli tänään jostain syystä tosi huono päivä, ei millään oikein nukkunut ja itkeskeli vaan. En keksinyt sille oikein mitään syytäkään, poika itki vaikka oli kuivissa vaipoissa ja puhtaissa vaatteissa ja ruokittu. Tarjoilin pulloa ja rintaa vuorotellen ja tuntui aina ensin maistuvan mutta hetken päästä syöminenkin meni vaan itkemiseks. Epäilen meillä olevan sammasta ja neuvolassa epäiltiin samaa minun ja pojan oireiden mukaan, eli Leon suu saattoi olla kipeä, minkä takia ruokakaan ei sitten oikein maistunut. Itku ei tosin ollut mitään varsinaista kipuitkua tai muuta, mistä huolestuisi, vaan sellaista pientä rutinaa ja kitinää lähinnä koko päivän.

Yrityksistä huolimatta Leo nukahteli vain hyvin lyhyiksi ajoiksi, korkeintaan 15-20 minuutiksi, ja heräsi taas itkeskelemään. Alkoi itseäkin väsyttää niin paljon, että päätin lykätä pojan rattaisiin ja lähteä kävelylle. Leo nukahtaa kaikista nopeiten rattaissa ja autossa, ja aina reissussa vaan nukkuu ja nukkuu, kun liike ja tärinä auttaa pysymään unessa. Ajattelin kävelyn virkistävän myös omaa mieltä.

Leo itki hieman pihalla rattaiden ollessa pysähdyksissä, mutta itku loppui heti kun lähdin kävelemään, ja pian poju olikin syvässä unessa. Käveltiin 5km tuollaiselle alueelle missä on parit kauppakeskukset, ja vaikka alunperin tarkoitus oli käydä vain lenkillä, menin sitten myös toiseen kauppakeskukseen sisälle asti. Kävin syömässä Subwayssa ja sen jälkeen menin kahvilaan kahville ja donitsille. :)

Leo nukkui hienosti niin pitkään kun rattaat oli liikkeessä, mutta Subwayssa alkoi heti pieni itku kuulua rattaista. Pöytään päästyäni otin pojan rinnalle ja syötiin sitten molemmat samaan aikaan! Leo nukahti uudestaan ja laitoin takaisin rattaisiin, mutta pian poika heräs taas ja imetin sitten lisää kahvilassa. Julkisesti imettäminen ei ole mulle mikään ongelma, joskin ymmärrän kyllä niitäkin äitejä jotka eivät julkisesti halua imettää :) Olen kovin ujo monessa asiassa mutta ihme kyllä, julkinen imettäminen ei saa nolostumaan.

Subwayn penkillä :)
Subwayn ja kahvilan jälkeen mentiin käymään KappAhlilla, mutta Leo alkoi taas heräillä itkuisena, joten lähdin KappAhlilta melko nopsaan ja istahdin kauppakeskuksen penkille syöttämään vielä korviketta. Leo syö huoneenlämpöistä korviketta ihan yhtä mielellään kuin lämmitettyä, eikä siitä ole aiemminkaan seurannut vatsanpuruja tai muita ongelmia, joten mikron puute ei haitannut.

Hymyilytti kovasti kun ohikulkijat pysähtyivät välillä kommentoimaan, eräs äitikin näytti Leoo pienelle, ehkä 1,5-2-vuotiaalle pojalleen, ja molemmat hymyilivät leveästi Leoo katsellessaan :) Ja jossain vaiheessa vanhempi rouva tuli ja sanoi, että "voi, pienellä on iskenyt nälkä!" ja kyseli hieman minkä ikäinen Leo on ja niin edelleen. Ja kysyipäs muuten myös, että "onko se tyttö?" :D Haha, noi Leon vaatteet on melko neutraalin väriset ja lisäksi poitsu oli suurimmaksi osaksi tuon  valkoisen matkapussukan peitossa, niin kyllähän se tytöstäkin olis mennyt. Hymyilin vaan ja sanoin että poikahan tuo. Lähtiessään rouva onnitteli ja toivotti meille hyvät jatkot.

Sitten kun pikkumies oli syönyt vatsansa täyteen, menin vielä Seppälään ja Lindexille käymään, ja .jälkimmäisestä löytyikin vauvanvaatteita -50% alennuksessa! Ostin Leolle kahdet ihanat housut, ja aurinkolasit! :D Nauratti nuo vauvan aurinkolasit niin paljon, että oli pakko ostaa, kun vielä sai puoleen hintaan. En usko että niitä tulee kamalasti käytettyä, kun tarkoitus ei tosiaan ole pitää Leoo suorassa auringonpaisteessa muuten kuin pakon edessä, mutta saadaan me niistä varmaan ihan päheitä kuvia ainakin aikaiseksi. ;D

Lindexin jälkeen lähdettiin sitten takaisin kotia kohti, ja kaiken kaikkiaan koko reissuun meni melkein 5 tuntia! Oli tosi kivaa kävellä oikein pitkä lenkki, yhteensähän tuli 10km kävelyä + kaikki mitä kauppojen ja kauppakeskusten välillä tuli käveltyä (onnistuin ensin menemään väärään kauppakeskukseen...). Oli myös kivaa olla liikkeellä ihan vaan kaksin Leon kanssa, vaikka välillä olikin vähän hankalaa taiteilla esim. rattaiden ja tarjottimen kanssa. Vessaankin olisin halunnut, mutta en kyllä keksinyt miten voisin julkisessa vessassa käydä. :D

Kaiken kaikkiaan reissu oli siis varsin onnistunut, ja tulee varmasti vastaisuudessakin käveltyä tuonne samoille kauppakeskuksille sään salliessa. Onneksi tänään ei satanut, aurinkokin jopa vähän paisteli, vaikka viime päivät on olleet ihan pelkkää kaatosadetta täällä päin.

Uni maittoi ♥
Tänään varmasti nukuttaa, toivotaan että Leokin on hieman levollisempi kuin viimeiset kaksi yötä. Toissayönä Leo jostain syystä päätti herätä kahdelta yöllä ja valvoi yli viiteen aamulla! Tietenkin valvoin sitten itse myös, ja aamulla väsytti - olin meinaan jutellut mieheni kanssa Skypessä myöhään, enkä ollut vielä päässyt edes nukkumaan silloin kahdelta... Nukuin jostain puoli kuudesta yhdeksään! Viime yönä Leo heräsi neljän-viiden aikaan kamalan itkuisena ja nälkäisenä, yleensä ollaan selvitty yöt juuri ja juuri ilman korviketta mutta viime yönä oli pakko tehdä poikkeus ja syöttää korviketta kun poika oli selvästi tosi nälkäinen eikä saanut nukuttua vaikka yritin imettää.

Laitetaan tähän loppuun vielä kuva noista ihanista housuista jotka ostin Lindexiltä, aurinkolasit näkyy kuvassa myös :D

Värit meni huonoiksi kehnolaatuisessa kuvassa, mutta
nuo kuviot on ihanan kirkkaan sateenkaarenvärisiä :)

4 kommenttia:

  1. Mistä sitä sammasta tulee ja voiko sitä jotenkin estää?

    Ihanat nuo aurinkolasit! Pakko ehkä hakea, jos täälläkin on noita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sammas on hiivatulehdus eli esim. antibioottikuuri voi saada sen aikaan, ja mä olin antibioottikuurilla pari viikkoo synnytyksen jälkeen eli siitä meille varmaan tuli :/

      Neuvolasta sanottiin et voin koittaa vastaisuudessa estää sammasta antamalla Leolle huikan vettä joka ruokailun jälkeen, että suu huuhtoutuu eikä jää maitojäämiä muhimaan.

      Me ei olla vielä lääkekuurilla, yritetään nyt saada sammasta pois ihan kotikonstein, eli mulle reseptitöntä imetyksen aikana sopivaa voidetta apteekista ja mun pitää laittaa sitruuna-, puolukka- tai karpalomehua vanupuikkoon ja sillä penslata Leon kieltä. Eli hapan auttaa sen hiivan tappamisessa :)

      Oon myös alkanut syömään maitohappobakteereja ja Leolla on käytössä D-vitamiinit missä on myös maitohappobakteereja, toivottavasti se auttaa niin ettei ainakaan heti uusiudu sammas.

      Noi aurinkolasit on joo ihan parhaat, en tiiä saanko niitä mitenkään pysyyn Leon pääs mut pitää koittaa :D

      Poista
  2. Kiitos tästä tietoiskusta :)

    Mukavaa iltaa teille! <3

    VastaaPoista
  3. Määki uskallan imettää "julkisesti" jos on sellaset vaatteet päällä että voi joten kuten vilauttelematta imettää.:) Meillä on ollut vauvan aurinkolasit käytössä automatkoilla kun on aurinko paistanu. Meidän pojan aurinkolasit on vaan mun pikkusiskon vanhat, eli 16 v vanhat aurinkolasit mutta aivan hyvät!:D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...