12.8.2012

Vauva sai nimen!

Tein eilen viimeisen päätöksen pojan nimestä, ja aloin kertoa nimeä saman tien jo muillekin. En kuulu kirkkoon, eikä pojalle siis järjestetä ristiäisiä. Jossain vaiheessa voisi pitää jonkinlaiset pienet juhlat ihan muuten vaan, mutta en halunnut pitää nimeä salaisuutena siihen asti. :)

Pojan nimeksi tuli siis lyhyesti ja ytimekkäästi...


  L e o  

Leolle ei todennäköisesti tule toista nimeä - lähetän paperit vasta huomenna maistraattiin eli vielä on hetki aikaa miettiä, mutta japanilaisilla on järjestäin vain yksi etunimi, ja itsellä oli Japanissa aina ongelmia virallisten papereiden yms. kanssa kun niihin ei ole varattu tilaa toiselle nimelle. (Japanissa pojan nimi muuten olisi Reo, sillä japanin kielessä ei ole l-kirjainta.)

Mielessäni on kyllä yksi nimi jonka ehkä haluaisin antaa toiseksi nimeksi, mutta pitää vielä miettiä. Nimi alkaa O:lla, ja en ole varma haluanko pojan toisen nimen alkavan samalla kirjaimella kuin mihin ensimmäinen nimi loppuu. Toisaalta - oma toinen nimeni alkaa ensimmäisen nimeni viimeisellä kirjaimella, enkä ole sitä koskaan pitänyt mitenkään kummallisena tai hankalana lausua.

Leo on saanut jo ties mitä lempinimiä tämän vuorokauden aikana mitä perheeni on nimestä tiennyt - mm. Leksa, Leo Leijona, Leopold... :)

Jos Leo olis syntynyt päivää myöhemmin, olis hänestä tullut horoskooppimerkiltään leijona, mutta onneksi niin ei käynyt - olis ollut jotenkin liiankin kornia että pojan nimi on Leo ja horoskooppimerkki englanniksi leo.

Leo on nimi jonka olimme mieheni kanssa "päättäneet" jo kauan ennen kuin olin edes raskaana. Kriteerimme oli, että lapsen nimen pitää kuulostaa hyvältä sekä suomalaisesta että japanilaisesta näkökulmasta, ja että sen ennen kaikkea pitää olla helposti lausuttavissa sekä suomalaisille että japanilaisille. Olimme raskausaikanani miettineet joitain muitakin nimiä, mutta pojan synnyttyä päivä päivältä on vahvistuneet ajatukset siitä että poika on ihan Leon näköinen, joten Leo hänestä nyt sitten tuli. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...