10.7.2013

Kysymyksien vastaukset

Kysymyksiä ei tällä kertaa tullut kauhean paljoa, mutta ei se mitään! :) Näihin on silti aina kiva vastailla!


Onko ollut haastavaa yhdistää taaperon ja koiranpennun hoito? Tai miten on ylipäätään sujut Leon ja Ainon elämä yhdessä? :)

Kyllä siinä on haasteensa ollut, varsinkin koiranpennun ulkoilutuksen kanssa. Sen kanssa kun pitää käydä jatkuvasti ulkona tai muuten joutuu siivoushommiin! Aino on myös kovin vilkas koira ja on ollut vaikea saada Aino uskomaan että Leoo ei saa käsitellä kovakouraisesti. Nyt kuitenkin Ainokin on hieman rauhoittunut ja oppinut myös melkein sisäsiistiksi, ja alkaa selvästi helpottamaan! :)

Muuten meillä on mennyt tosi hyvin Ainon kanssa. Aino ja Leo tykkäävät toisistaan todella paljon ja leikkivät usein yhdessä. Leo nauraa räkättä Ainon puuhastelulle jatkuvasti! Ainoa huono puoli on että Leolla on tapana antaa Ainolle kaikki mahdollinen pureskeltavaksi, siis se myös käy hakemassa mun tavaroita pöydiltä jos niihin ylttää ja antaa ne Ainolle! :D

Millainen Leo on luonteeltaan? Erottuuko vielä minkäänlaisia luonteen piirteitä ja osaatko sanoa, onko Leo perinyt enemmän sinun vai isänsä luonnetta? :)

Leo on luonteeltaan tosi helppo lapsi, ollut pienestä asti. Nyt viimeaikoina Leo on alkanut olla hieman uhmakas, ja pistää kovan sodan pystyyn jos ei saa tahtoaan läpi. Mutta siis yleisesti ottaen Leo on rauhallinen, leikkii yksin suunnilleen niin kauan kuin annan, eikä koskaan ala itkeä nälkää tai väsymystä. Kotona kyllä kiukuttelee, mutta jos ollaan vaikka kaupoilla ja ruokailujen väli venähtää hieman, niin Leo menee lähinnä vakavaksi, mutta ei koskaan ala itkeä kovaan ääneen tai muuta vastaavaa.

Väittäisin, että Leo on enemmän sellainen kuin mä olin lapsena. Olin aina rauhallinen ja kiltti, menin aina itse nukkumaan suunnilleen siitä hetkestä alkaen kun opin kävelemään, en kiukutellut ja muutenkin olin yksinkertaisesti todella helppo lapsi. Leon isä taas oli kuulemma melkoisen haastava villiviikari lapsena. :)

Millaista sormiruokaa Leo syö?

Leo syö sormin melkeinpä mitä vain; hedelmiä, vihanneksia, perunaa/pastaa jne., lihaa, ruisleipää. Sormiruuan määrä päivän aikana vähän vaihtelee ja riippuu siitä mitä teen päivälliseksi eli onko se Leolle sopivaa. :)

Aiotko opettaa Leon syömään japanilaisia ruokia ja milloin ajattelit opettaa?

Kyllä ajattelin! Rakastan itse japanilaista ruokaa, joten sitä tullaan varmasti syömään myös Leon kanssa. En tiedä milloin, sillä en itse kokkaa hirveästi japanilaista ruokaa, joskin aika usein jotain japanilaisvaikutteista omaa juttua. Asun niin pienellä paikkakunnalla ettei täältä oikein saa aineksia muuhun kuin siihen perus sushiin. Rakastan sushia mutta se on niin vaivalloista eikä siitä kotona koskaan tule niin hyvää kuin oikea sushi :)

Mitä Leo tykkää teidän koiranpennusta, ovatko tulleet hyvin toimeen keskenään?

Tähän vastasinkin jo tuolla aiemmin, mutta siis Leo on aivan haltioissaan Ainosta! :) Tulevat hyvin toimeen, nyt paremmin kun Aino on rauhottunut hieman.

Kadutko jotain elämässäsi?

En mitään sillä tavoin, että sitä jatkuvasti miettisin. Menneet on menneitä. :)

Miten tapasitte miehesi kanssa?

Oletan että tarkoitat ex-miestäni, niin tapasimme itseasiassa netissä, ihan sattumalta sellaisessa "pelissä". Tulimme heti juttuun ja kuukauden päästä ex-mies jo osti lentoliput Suomeen.

Jos joskus tulevaisuudessa haluat vielä seurustella ja uuden miehen, haluatko hänen olevan ihan suomalainen vai kenties japanilaistaustainen/Ulkomaalainen?

Sillä ei ole merkitystä :) En alunperinkään ole koskaan mitenkään erityisesti lähtenyt hakemaan miestä joka olisi jostain tietystä maasta, enkä ymmärrä miksi jotkut niin tekevät (en siis väitä että se olisi väärin, en vain ymmärrä itse sitä!).

Oletko vielä yhteyksissä miehesi kanssa?

En ole, ja niin on valitettavasti parempi.

Uskotko, että asianne voivat vielä tulla kuntoon ja voisitte olla vielä perhe?

En usko enkä sitä myöskään halua. Parempi näin. :)

Kuinka paljon olet vielä yhteyksissä miehesi perheeseen?

Valitettavasti ex-mies ja tietynlaiset kulttuurierot estävät pitämästä minkäänlaista yhteyttä heihin. Japanissa isät eivät yleensä avioeron jälkeen pidä minkäänlaista yhteyttä lapsiinsa, ja avioeron myötä Leon isän perhe ikäänkuin lakkasi olemasta meidän perhettä. Päätös olla pitämättä yhteyttä ei ollut minun enkä Leon takia olisi halunnut näin käyvän.

Haluatko, että Leo tutustuu isänsä puoleisiin sukulaisiin?

Haluaisin, mutta en usko sen valitettavasti koskaan toteutuvan.

Uskotko vielä rakkauteen?

Kyllä :)

Haluatko vielä lapsia?

En tiedä, vahva ehkä. Juuri nyt en.

Miten paljon japania haluaisit Leolle tarjota?

Mahdollisuuksien mukaan!

Milloin aiot seuraavan kerran matkustaa Japaniin?

En tiedä, en vielä pitkään aikaan. Haluan Leon lähtevän mukaan enkä halua lähteä niin pitkälle matkalle Leon ollessa näin pieni.

Mitkä asiat eroavat merkittävästi Suomen ja Japanin kulttuurissa?

Äsken hieman puhumani perhesuhteet ainakin. Japani on niinkin kehittyneeksi maaksi yllättävänkin vanhoillinen. Vanhoja perinteitä pidetään yllä ja vaalitaan, joitain mielestäni vähän liiankin kanssa. Toisaalta taas japanilaiset ymmärtävät kohteliaisuuden ja käytöstapojen päälle huomattavasti paremmin kuin suomalaiset, ja japanilaiset myös tuntuvat katsovan asioita hieman pintaa syvemmältä enemmän kuin suomalaiset.

Onko Leolla sinun vai isänsä sukunimi?

Meillä on kaikilla sama sukunimi ainakin toistaiseksi, siis Leon isän sukunimi. En ole vielä päättänyt palaanko tyttönimeeni vai pidänkö nykyisen nimen Leon vuoksi. Haluan kuitenkin että mulla ja Leolla on sama sukunimi, eli jos palaan tyttönimeeni niin myös Leon nimi vaihtuu. :)

Kumpi on parempi, suomalainen vai japanilainen mies?:D

Se riippuu varmaan ihan miehestä :) Mutta sanotaanko näin, että Japanissa naisen asema on vielä niin huono, että jos pitäisi valita niin vastaisin että suomalainen. Japanissa on todella paljon naisiin kohdistuvaa perheväkivaltaa eikä siihen usein puututa millään tavoin, ja muutenkin naiset ovat usein tuomittu olemaan kotona lasten kanssa, halusivat tai eivät. Onneksi Japanissakin nuorempi sukupolvi on kuitenkin alkanut vapautua hieman näistä vanhoista ajatusmalleista.

Miten onnistuit laihtumaan noin tehokkaasti?

Tekemällä täydellisen ruokaremontin. Pienensin annoskokoja roimasti, lisäsin hedelmien ja kasvisten määrää ja vähensin korkeahiilihydraattisia tuotteita (leipä, pasta yms.). En ole lopettanut herkuttelua kokonaan mutta herkuttelen hyvin maltillisesti ja yleensä vain jos olen esim. isovanhemmillani ja mummu tarjoaa kahvin kanssa piirakkaa. :) Kotona en herkuttele lainkaan.

Kuinka paljon harrastat liikuntaa?

Viimeaikoina en ole harrastanut juurikaan mitään liikuntaa. Koiran kanssa kävellään yhteensä noin 4-6km päivässä, joskin ajattelin alkaa vähän pidentää meidän lenkkien pituutta sillä Aino jaksaa liikkua paljon enemmän kuin aiemmin. Kuumalla ilmalla Ainoa ei voi viedä kovin pitkille lenkeille.

Ruokavalion tärkeimmät kulmakivet?

Tämän tiesin jo aiemmasta laihdutuskerrastani (laihdutin vuonna 2009 n. 20kg), mutta mulle ehdottomasti tärkeintä painon tiputuksen kannalta on vähentää leivän, pastan, riisin sun muun määrää. En tiedä mistä se johtuu, mutta laihdun parhaiten vähähiilihydraattisella ruokavaliolla. En karppaa, mutta veikkaan että syön päivän aikana hiilihydraatteja noin 100 gramman molemmin puolin.

Kaikille vähähiilihydraattinen ruokavalio ei kuitenkaan sovi, eikä se ole mikään ihmedieetti joka toimii kaikilla. Kannattaa kokeilla kaikenlaista.

koska kerrot uudesta miehestäsi täällä?

Sitten kun mulla on sellainen :D Mulla ei siis ole uutta miestä, mutta kerro ihmeessä mistä niin päättelit että olisi! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...