6.7.2013

Pullon jättämisen vaikeus

Milloin teillä on siirrytty pullosta muihin juomisvälineisiin?

Leo on nyt viimeaikoina mennyt yöunille ilman pulloa. Pullosta Leo juo aamulla, ennen päiväunia ja iltapalan yhteydessä. Muiden ruokailujen yhteydessä on käytössä nokkamuki tai pillimuki. Pillimukista Leo osaa juoda paremmin kuin nokkamukista, niin se on käytössä useammin.

Ongelma on kuitenkin siinä, että sekä nokkamuki että pillimuki saa Leon oksentamaan tosi usein. :( Leo tuntuu nielevän paljon ilmaa nokkamukista ja pillimukista juodessaan, ja se sitten ilmenee röyhtäilynä ja usein oksentamisena vähän ruokailun jälkeen. Leollahan oli pienenä lievää refluksia, mutta se ei ole aikoihin vaivannut muuten kuin satunnaisena oksenteluna. Nyt kuitenkin oksentelua tapahtuu jatkuvasti mukeista juomisen takia.

Onko teillä muilla ollut samanlaisia ongelmia mukiin siirtymisen kanssa?

Tähän ei kai auta muu kuin aika, ja pitää varmaan pitää vähän taukoa muiden kuin pullon kanssa. Täytyy kysyä vaikka neuvolassa 15. päivä, että mitähän asian suhteen kannattaisi tehdä, kun neuvoivat kuitenkin että vuoden ikään mennessä olis hyvä saada pullo kokonaan pois käytöstä.

Eilen oli tosi ikävää kun Leo ei syönyt iltapalaa kuin muutaman lusikallisen, ja senkin oksensi kaiken pois juotuaan korviketta pillimukista. Annoin sitten maitopullon kun vein Leon sänkyyn, kun en halunnut laittaa nukkumaan ihan tyhjällä vatsalla. :/ Ei kyllä tee hyvää pinnasänkypullon vieroitukselle antaa yhtäkkiä pullo takaisin, mutta tänään Leo nukkui niin lyhyet päiväunet että toivottavasti nukahtaminen käy helposti ilman pulloakin!

Ei liity asiaan, mutta tää on yks mun lempikuvista...

10 kommenttia:

  1. Älä turhaan jätä vielä pulloa pois. Lapsi voi ihan hyvin juoda pullosta kaksivuotiaaksikin saakka ja teidän tapauksessa olis varmasti pojan refluksin takia parempikin niin, ettei hoppuiltaisi..

    Meilläkin pullo vielä käytössä ja poika 1v 2kk.. jospa puolitoistavuotiaana alkaisin jättämään vähemmälle.

    Terkuin: Tuuli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, neuvolassa mainittiin kyllä myös että viimeistään sitten kahden vuoden ikään mennessä :) Eli taidetaan mennä vielä pullolla kun mukit pahentaa refluksia. Leo tykkää kovasti juoda nokkamukista ja pillimukista, mutta ei se oo kivaa sitten että oksetuttaa, joten niiden harjoittelu saa jäädä myöhemmälle!

      Poista
  2. Me siirryttiin kertaheitolla nokkamukiin joskus 9-10kk iässä, käyössä on se muki josta pitää vielä kuitenkin imeä. Ruokaillessa harjoitellaan hörppäämistä, mutta se on vielä vähän märkää puuhaa. Sampo on kans tosi herkkä siitä jos mahaan jää ilmaa, pukailua isompana ongelmana on kuitenkin mahakipu. :( Vaikka poika on pian 11kk, röyhtäytän sen aina maidon juonnin jälkeen kuin pikku vauvan, koska muuten tunnin päästä alkaa järkyttävä huuto kun se röyhtäys pyörii mahassa. Näkee, että tekee tosi kipeää ja se kipu loppuu vasta kun se röyhtäys saadaan ulos!

    Röyhtäytätkö Leoa juonnin jälkeen, voiskohan siitä olla apua puklailuun? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ryöhtäyttämistä voiskin kokeilla, se ei jostain syystä tullut edes mieleen näin ison "vauvan" kohdalla enää :) Se vois kyllä auttaa, kun tosiaan oksentelu taitaa johtua siitä että ilma jää kiertämään vatsaan ja sitten sieltä tulee kaikki muukin röyhtäyksen mukana ulos. Pullosta juodessa onneks niin ei yleensä käy, paitsi joskus aamuisin kun Leo on niin nälkäinen että juo kauheella vauhdilla pullollisen!

      Poista
    2. Jep! :) Se johtuu varmasti siitä että pullosta menee niin paljon vähemmän sitä ilmaa! Ja taas sillon kun hotkii kauheella vauhdilla menee tietty enempi.. :)

      Poista
    3. Niinpä :) Leo on vielä kauhea hotkija muutenkin, ruokakin menee välillä ihan uskomatonta tahtia alas, hädin tuskin ehdin ottaa uutta lusikallista kun Leo jo komentaa että nyt lisää!! :D

      Poista
  3. Mäkään en viel oo kiireilly asian kaa tyttö 1v 3kk ja illalla sekä välillä tahtoo myös aamulla juoda vielä pullosta,en nää pahana vaikka näin onkin edelleen. Ennen 2vuotta ajattelin että pullosta on kuitenkin päästävä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neuvolassa sanoivatkin että mielellään vuoden ikään mennessä mutta ehdottomasti viimeistään kahden vuoden ikään mennessä pitää pullosta luopua :) Eli siinä mielessä tässähän on vielä aikaa. Ei se oksentelukaan varmasti hyväksi ole joten mukit saa nyt toistaiseksi jäädä vähemmälle harjoittelulle!

      Poista
  4. Sellainen nokkamuki josta täytyy imeä, meillä tälläinen on Mam-merkkinen, on osoittautunut hyväksi, juomisen jälkeen ei olla läpimärkänä ja ei mene ilmaa mahaan joten ei tule masuvaivoja, joita välillä on tullut kun olen hörppyyttänyt ihan lasista. Toki sitäkin hyvä harjoitella mutta menköön vielä tästä mainitsemastani nokkamukista tai tuttipullosta. Poika nyt 11kk:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on kaksi erilaista sellaista joista täytyy imeä ja yksi sellainen josta tulee imemättäkin, ja kaikkien kanssa on samaa ongelmaa :( Myös tuosta pillimukista pitää imeä että sieltä tulis jotain. Leo vaan juo niistä jotenkin hassusti!

      Ja mitä tuohon siisteyteen tulee niin Leolla on varsin ärsyttävä tapa sylkeä ne maidot pois suusta, eli nuo joista pitää imeä ei oo juurikaan vaikuttaneet siihen onko Leo läpimärkä vai ei... :D Aina se onnistuu sotkemaan :)

      Mutta onhan tässä tosiaan vielä aikaa harjoitella!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...