16.10.2012

Hankinta: Yhdistelmävaunut

Syystä jos toisestakin Leolla ei ole missään vaiheessa ollut kunnon hyviä vaunuja, käytössä on olleet vaan Gracon vanhahkot käytetyt yhdistelmärattaat. Niillä on pärjätty ihan hyvin, mutta ovat aika nuhjuisessa kunnossa, kantokoppa on eri vaunuista, ja renkaat ovat sellaiset muoviset kalisevat heppoiset, joiden voin kuvitella olevan hyvin liukkaat talvella.

Nyt kun kuitenkin vaikuttaa siltä, että ainakin toistaiseksi pysytellään Suomessa, aloin harkita kunnollisten yhdistelmävaunujen hommaamista. Voihan ne sitten ottaa mukaan koneen ruumassa, jos lähdetäänkin Japaniin. Suomessa alkaa talvi lähestyä melko uhkaavasti, ja Leo nukkuu päiväunet aina ulkona vaunuissa, joten siinäkin mielessä hyvät, lämpimät vaunut ovat nyt tärkeät.

Budjettini ei kuitenkaan koostu mistään loppumatomasta kultakaivosta tällä hetkellä, joten olin katsellut käytettyjä vaunuja Huuto.netistä ja muualta internetin syövereistä. Havaitsin kuitenkin melko pian, että oikeastaan kaikista järkevän näköisistä käytetyistäkin vaunuista saa pulittaa kolminumeroisia summia, ja lisäksi kaikki mitä olen katsellut ovat olleet jopa satojen kilometrien päässä ja toimituksena vain nouto. Johan siinä siis menis rahaa ja aikaa pelkästään noutoon, enkä ole valmis vielä Leon kanssa lähtemään niin pitkille autoreissuille ilman pidempää taukoa menon ja paluun välillä.

Siirsin siis huomioni takaisin uusiin vaunuihin, ja lopulta olin löytänyt internetin ihmemaasta kaksi huokeata ja riittävän hyvän oloista yhdistelmävaunuvaihtoehtoa: Carena Free yhdistelmävaunut (225e) tai Haberkorn Comfort XL yhdistelmävaunut (259e).

Pitkällisen googlettamisen tuloksena päädyin sitten loppujen lopuksi tilaamaan nuo hieman kalliimmat (vaunuiksi tosin hirmu edulliset) Haberkornit.

Carena Freet miellyttivät väriltään enemmän

Päädyin kuitenkin ostamaan nämä navyn väriset Haberkornit
Väriltään Carena Freet olisivat olleet kivemmat, ja hintakin niillä on edullisempi, mutta päädyin kuitenkin lopulta noihin Haberkorneihin. Haberkorneista tuntui nimittäin olevan käyttäjillä enemmän positiivista sanottavaa kuin Carenasta. Esimerkiksi niin, että noita Haberkorneja kehuttiin kevyiksi, Carenoita taasen melko painaviksi työnnellä, mikä on kiva kun käydään kuitenkin normaalisti melkein joka päivä 1-2 tunnin vaunulenkeillä. Lisäksi Haberkorneissa on 2 vuoden takuu, Carenoiden kohdalla ei tuolla Vauvattaressa ainakaan ollut mitään mainintaa takuusta.

Ominaisuudet tuntuvat Haberkorneissa muutenkin olevan hieman paremmat, ja tavarakori on ilmeisesti tilavampi kuin Carenan vaunuissa. Mulla on aina aika paljon tavaraa mukana - hoitokassi, oma laukku ja kameralaukku - joten tilava tavarakori on ehdottomasti plussaa :)

Joku pitäis varmaan halpisostoksena ja sitä kautta hölmönä, mutta ei se merkki aina takaa laatua. Emmaljungojen hinnat kulkevat pilvissä mutta silti monella tuntuu olevan niiden kanssa ongelmia (tosin toki olen lukenut paljon hyviäkin kokemuksia).

Laitoin tilauksen menemään tuossa tunti sitten ja maksoinkin vaunut samoin tein. Nyt en malta odottaa, että tulevat! Vaikka siinä mielessä ei kyllä ole kiirettä että oon tosiaan kipeänä eikä tässä kunnossa parane mihinkään vaunulenkeille lähteä.

Toivotaan, että tässä ei taas päädytä siihen, että köyhällä ei vaan olis ollut varaa ostaa halpaa. Eli siis toivon mukaan vaunut pysyvät hyvinä, ja onpahan tosiaan tuo takuu sitten vielä turvana. :)

Minkälaisia vaunuja teillä on käytössä? Oletteko olleet tyytyväisiä hankintoihinne?

2 kommenttia:

  1. Mun blogissa on sulle haaste :)

    VastaaPoista
  2. Hei,
    Itsekin päädyin samoihin vaunuvaihtoehtoihin. Mitä olet pitänyt noista vaunuista? Ehkä eniten mietityttää, onko niissä hyvä jousitus vai ei?
    Tiina

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...