25.10.2012

Uusi koti

En nyt jaksa vielä tarkemmin mennä syihin miksi muutetaan Leon kanssa omillemme. Se on suuri askel kauemmas unelmastani, joka oli olla kotiäiti Japanissa aviomieheni luona. Mutta asiat on miten on ja tällä hetkellä olen kovin innoissani minun ja Leon uudesta asunnosta! :)

Asunto on tosi ihana, asuin ennen Japaniin muuttoa sellaisessa vanhassa talossa tylsässä yksiössä, joka oli suorastaan ihan rotanloukko tähän uuteen asuntoon verrattuna. Paikkakunta on pienempi, mutta se kaupunki jossa ennen asuin on ihan tuossa n. 10 kilometrin päässä, eli pitkä matka ei sinnekään ole. Päätös hakea asuntoa täältä pieneltä paikkakunnalta tuli siitä, että nyt suuri osa sukulaisistani ja perheestäni on ihan lähellä. Äitini, tätini, serkkuni ja pikkuveljeni asuvat ihan kävelymatkojen päässä :)

Muutenkin asunto on hyvällä paikalla, ihan tämän pienen paikkakunnan keskustassa. Leon neuvolaan on ehkä 200 metriä matkaa, mikä on tosi kiva juttu. Samoin päiväkoti on n. 300 metrin päässä, jos päätämme tänne jäädä niin pitkäksi aikaa että siitä tulee ajankohtaista. Kaikkiin kauppoihin on 100-200 metriä.

Asunto on uudessa kerrostalossa, muistaakseni tuo on valmistunut 2010 (en ole vielä allekirjottanut vuokrasopimusta niin en osaa varmaksi sanoa). Asunto on hirmuisen siisti, parveke on valtava ja asunnossa on sauna, mikä on ihanaa. Olen viimeaikoina alkanut taas tykätä saunomisesta, joten on kivaa että uudessa asunnossa pääsee omaan saunaan. Missään erillisessä saunassa ei juuri pääsisi käymään kun on pieni vauva, nyt voin jättää Leon nukkumaan ja ottaa itkuhälyttimen pesuhuoneeseen jotta voin saunoa rauhassa. :)

Asunnossa on vain yksi makuuhuone, mikä ei haittaa, kyllä me sinne Leon kanssa mahdutaan. Leo nukkuu edelleen suurimman osan ajasta vieressäni, mutta asunnolle pitää varmaan hommata pinnasänky kun se alkaa olla kohtapuoliin ajankohtainen. :)

Tässä muutama kuva asunnolta, parempilaatuisia kuvia saatte odottaa hetken, vein meinaan epähuomioissani kameran piuhan asunnolle :D Pidän sitä normaalisti aina tässä koneen vieressä, mutta just eilen vai toissapäivänä satuin laittamaan sen koriin, jonka sitten vein tänään jo asunnolle. Avaimet siis ovat jo minulla, vaikka sopimusta ei ole tehty, haha. Sopimus alkaa marraskuusta, mutta asunto on tyhjä, joten aloimme jo tänään viedä sinne tavaroita. :)

Ihan vasemmassa reunassa näkyy vähän ulko-ovea, kuva
keittiöstä otettu olohuoneen puolelta

Samasta kohdasta otettu kuva olohuoneesta

Sauna!!! ♥♥♥ Ja Leon kylpyamme :D

Makuuhuone johon pääse olohuoneen nurkasta

Makuuhuoneessa on hirmu paljon säilytystilaa :)

Leo oli jo kuin kotonaan vaikka joutuikin nurkkaan täkin päälle :D

Leon kanssa kaksin muuttaminen on pelottavaa, mutta toisaalta on myös ihanaa saada oma rauha pitkästä aikaa. Olen kiitollinen isovanhemmilleni joiden luona ollaan saatu Leon kanssa asustaa kesäkuusta asti (tosin ekan kuukauden Leo oli vielä masussa!), mutta oma rauha on silti aina oma rauha. :)

Odotan innolla asunnon sisustamista, joka äitiyslomalaisen tuloilla pitää toki tehdä pikkuhiljaa, mutta kuitenkin. Sain jo sinne ihanan beigen värisen nukkamaton tädiltäni lahjaksi. Olinkin haaveillut nukkamatosta :) Tarkoitukseni on sisustaa kämppää mitä todennäköisimmin ruskean eri sävyillä ja valkoisella, ja väriä haluan tuoda huonekasveilla (lapsiystävällisistä... ja helpoista!). Maanläheistä ja valkoista. ♥

7 kommenttia:

  1. Oo, miten upean näköinen asunto! Todella siisti ja kaikki tosiaan näyttää ihan uudelta.
    Onnea uuteeen kotiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihana! :) En malta odottaa että pääsen sisustamaan sitä. Kiitos paljon! ♥

      Poista
  2. Oikein on hienon näköinen asunto, onnea uudesta kodista :)

    VastaaPoista
  3. On ky llä hyvännäköinen, ja noin uusikin vielä! Ite oon asunu niin kämäsissä vuokrakömpissä aikoinaan että ois ollu kyllä luksusta saada joskus noin uusi asunto. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...