11.10.2012

Teehetki

Leolla on ollut nyt muutama päivä taas vähän rankempaa, mistä lie syystä. Välillä on meinannut itselläkin väsymys iskeä, kun mikään ei oo hyvin ja koko ajan pitää etsiä eri juttuja millä sais toisen vähän paremmalle tuulelle. Tänään omaa harmitusta on lisännyt moninkertaisesti se, että imetys on kauhean tappelun ja huudon takana. Äsken ei onnistunut ollenkaan, Leo huoli pelkän pullon. :(

En nyt silti vielä ota siitä liikaa stressiä, ehkä huomenna sujuu taas paremmin.

Nyt Leo on ulkona vaunuissa nukkumassa, ja tein itselleni kupillisen terveellistä ja herkullista matcha-teetä. Mitkään hedelmäteet sun muut tai edes perus musta tee ei ole mun makuuni, vaan pidän vihreästä teestä, etenkin matcha-muodossa, jota opin juomaan Japanissa asuessani. Sushi-ravintoloissa matchaa oli aina tarjolla iso purkillinen josta sitä sai ottaa ihan niin paljon kuin haluaa. Matchaa juodessa alkaakin aina tehdä mieli syödä sushia!

Matchassa on kofeiinia enemmän kuin jopa kahvissa, eli raskaus- ja imetysaikana ei välttämättä kannata kuppikaupalla juoda, mutta matchassa on myös enemmän vitamiinejä ja muita hyödyllisiä ainesosia kuin kahvissa, tavallisessa vihreässä teessä tai mustassa teessä.

Matchasta voit lukea lisää vaikka täältä. Suurin osa japanilaisista muuten juo matcha-teen ihan ilman mitään bambuvispilöitä, eli vaikka tuolla sivulla lukee että se on olennainen osa matcha-teetä, voi matchan kyllä nautiskella ihan ilman mitään erikoisia vispaamisia. ;) Meillä on täällä jossain bambuvispilä mutta eipä ole tullut käytettyä matchaa juodessakaan...

Vaahtoa pinnalleen keräävä matcha voi
näyttää vähän hassulta, mutta maku on
erinomainen ♥
Pitää varmaan katsella, saisko jostain suomalaisesta kaupasta ostettua edullisesti matchaa. Onneksi nyt on vielä Japanista tuotua kaapissa, mutta pitää varmaan ostaa lisää varastoon ennen kuin loppuu! :)

3 kommenttia:

  1. Onks pojan viralliin nimi Leo vai Leopold? Ihana pikkunen on kyllä <3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ihan Leo se on! :) Leopold on vaan hassuttelunimi :D Kiitos! :)

      Poista
    2. No niin mä vähä aattelinki :-D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...