4.10.2012

Hankinta: Uusi turvakaukalo

Olin tähän asti käyttänyt Leolla turvakaukaloa, joka oli käytettynä hommattu. Malliltaan vanhahko, mutta myyjän mukaan kolaroimaton, ja oli hyvin siistissä kunnossa eli tuskin kulkenut lapselta lapselle vuosikausia.

Käytetty on kuitenkin aina käytetty, ja mielessä pyöri usein, että mitäpä jos se ei olekaan kolaroimaton? Olishan se todella edesvastuutonta jonkun myydä kolaroitua turvakaukaloa, enkä usko että kukaan niin oikeasti tekisi, mutta kun ei sitä koskaan tiedä ihmisistä. Ja vaikka olisikin kolaroimaton, niin kyllähän turvakaukalotkin aikojen saatossa kuluu kun niitä käytetään.

En oikein koskaan halunnut ottaa Leoo autolla mihinkään kun pelotti että "mitä jos". Varmasti tuo olis suurimmalta osalta kolareista turvannut ja suojannut, mutta entä jos joskus jouduttaisiin tosi pahaan kolariin? Riittäisikö vanhan turvakaukalon suoja?

Syy siihen, etten ollut ennen Leon syntymää ostanut uutta turvakaukaloa, oli yksinkertaisesti se, että en halunnut ostaa mitään "ylimääräistä" minkä kanssa voisi olla vaara että en voikaan ottaa sitä Japaniin mukaan syystä tai toisesta. En edes omista autoa itse ja kuljen Leon kanssa ostosreissuilla yms. aina kävellen, eli turvakaukalolle ei sikäli ole ollut edes kamalasti käyttöä.

Nyt tilanne on kuitenkin se, että en tiedä, milloin menemme Japaniin ja menemmekö ollenkaan, joten olin päättänyt hommata uuden, kunnollisen turvakaukalon, jotta voisin lakata miettimästä "mitä jos" -tilanteita. Eihän mikään turvakaukalo ole 100% varma kaikissa tilanteissa, mutta otan mieluummin vaikka 90% varman kuin 70% varman! (Jep, heitin numerot täysin päästäni.)

Olin katsellut Prismassa yhtä Britaxin turvakaukaloa, jolta löytyi hintaa 124 euroa ja laadultaan vaikutti hyvältä. Autoliiton sivuilla ei muistaakseni ollut juuri sen Britaxin turvakaukalon testituloksia, mutta muut Britaxin 0-13kg turvakaukalot olivat saaneet hyviä arvosteluita, joten ajattelin sen Prismassa myynnissä olleenkin olevan todennäköisesti hyvä. Tarkoitus oli mennä ostamaan se heti, kun saan tässä taas rahaa.

Eilen isovanhempani kuitenkin yllättivät pahemman kerran, ja tulivat kauppareissulta takaisin uuden, hienon turvakaukalon kanssa. :)

Isovanhempieni ostama Graco Logico S HP vaikuttaa vielä paremmalta kuin se Britax mitä olin katsellut, joten en voisi olla tyytyväisempi ja kiitollisempi. Paras lahja, mitä minulle ja Leolle voi antaa.

Telakan ansiosta turvakaukalo on sekä
hyvin turvallinen että helppokäyttöinen

Kaukalon kuomu on kätevä, sillä saa vauvan suorastaan
kokonaan piiloon jos tuntuu että häikäsee :)

Illalla testaillessa Leo viihtyi kaukalossa oikein mainiosti

Leo on kovin pienen näköinen isossa
turvakaukalossa :D

Isokokoinenhan tuo tosiaan on, ja pelkkä turvakaukalo painaa n. 4kg, telakka vielä toiset 4kg päälle, mutta telakkaa nyt ei onneksi tarvitse kuljetella kun sen kerran laittaa autoon kiinni. Itse kaukalon kokokaan ei haittaa mua, onpahan ainakin hyvin turvallisen oloinen.

Halusin myös juuri tuollaisen viisipistevyöllä varustetun kaukalon, joten tämä miellyttää kovasti :) Jotkut sanoo, että kolmipistevyöt ja viisipistevyöt on ihan yhtä turvallisia, mutta noh... Viisipistevyö vaikuttaa turvallisemmalta joten se tuo mukavaa mielenrauhaa ;) Tietenkin kannattaa valita se kaukalo, joka on testien mukaan turvallinen törmäystilanteessa, oli siinä sitten kolmipistevyö tai viisipistevyö, mutta tämä kaukalo tosiaan on testeissä hyvin pärjännyt!

Esim. juuri tuolla Autoliiton sivuilla on testitulokset Graco Logico S HP:stä. Tuolta Autoliiton sivuilta katselin muutenkin turvakaukaloita siinä vaiheessa kun mietin, että minkä ostaisi. Kannattaa käydä kurkkimassa jos aikeissa on ostaa turvakaukalo tai turvaistuin lähiaikoina. Noita katselemalla huomaa, että hinta tai merkki ei todellakaan aina takaa turvallisuutta, ja edullisempikin voi olla jopa paljon parempi.

Kaikista turvallisin tapa vauvalle ja lapselle matkustaa on silti tietenkin rauhallisen, liikennesääntöjä noudattavan kuskin kyydissä, oli turvakaukalo sitten huippuhyvät arvostelut saanut kaikilla herkuilla varustettu superkaukalo tai vähän vaatimattomampi malli :)

4 kommenttia:

  1. Oon ehkä aika varmasti ennenkin löytänyt blogisi ja kommentoinut tänne mutta nyt löysin tän sitten taas uudelleen ja ehkä oon kommentoinut juuri näin, mutta oi että toi sun pieni pojusi on suloinen!! Sydäntäsärkevän söötti :)
    Mulla rv 34+2 nyt ja tuntuu ettei se mun vauva ikinä tuu, vaikka kyllä se varmasti tulee sieltä :D ja lopulta aika varmaan hurahtaakin nopee :)

    Mäkin oon muuten katsellut turvakaukaloita ja toi vaikuttaa tosi hyvältä!! Ainakin on hieno! Muusta en viel täs vaihees oikein ymmärrä :D Mut mä opin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! ♥

      Kyllä se sieltä tulee! :D Mutta oli ne viimeiset raskausviikot itelläkin yhtä odottelua. Se auttoi vähän että aloin neuloa peittoa pikkuiselle. Sain sen tosi hyvälle mallille synnytykseen mennessä... Mutta sen jälkeen on ollut niin kiireistä että se ei ole vieläkään valmis!! :D Vitsailin jo sukulaisille, että en saa sitä ikinä valmiiksi, kun joudun neulomaan siitä pidempää ja pidempää sitä mukaa kun vauva kasvaa pituutta.

      Joo toi on tosi kiva :) Monet valittaa että sitä on hankala kantaa kun on iso jne... Mutta meidän edellinen turvakaukalo oli huomattavasti pienikokoisempi ja vähän kevyempi ja sitä oli SILTI ihan yhtä hankala kantaa sillon kun vauva oli siinä! Eli eipä niissä suuria eroja oo, vauva sitä painoo eniten tuo, varsinkin kun Leo on melkein 6,5kg jässikkä jo :)

      Poista
  2. On hyvä turvakaukalo, meillä tämä on ollut kahdella lapsella käytössä. Ainut miinus on tuo kaukalon paino eli kannettavaa on melkoisesti. Näihin kannattaa kuitenkin hankkia Gracon matkarattaat, kaukalo menee niihin näppärästi kiinni ja vauva saa nukkua rauhassa vaikka ostosreissun ajan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että teillä on ollut hyvä :)

      Juuri tuossa edellisessä kommentissa mainitsinkin, että mun mielestä pienempikin kaukalo oli ihan yhtä painava ja hankala kantaa kun vauvan sinne tyrkkäs :D En ookkaan missään vaiheessa tykännyt kanniskella vauvaa kaukalossa eli se ei sikäli oo ongelma että tuo Gracon kaukalo on painava, kun en sitä kanniskele paljoa kuitenkaan! :)

      Meillä onkin jotkut Gracon rattaat mutta niihin ei taida sopia tuo istuin, tänään vähän kokeilin ja en ainakaan saanut sopimaan. Pitää katsella niitä matkarattaita :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...