18.10.2012

Voi tympeys.

Vaunut tuli, ja aloin innolla kasaamaan niitä... Vain löytääkseni niistä yhden vääntyneen putken, joka estää ratasosan jalkatuen lukitsemista vaakatasoon kun vaunuja käytetään vauvalla. :(

Tylsää. Otin viasta kuvat ja lähetin Vauvattareen mistä vaunut tilasin, toivottavasti saan joko alennusta tai uudet vaunut tilalle. Toivottavasti mieluummin alennusta, toi vika nyt on varmaan jollain tongeilla tai vasaralla korjattavissa ja olis kauhee homma alkaa taas pistään vaunut kasaan ja pakettiin ja lähettää takas...

Tästä taas nähdään että vaikka netistä on helppo tilata niin ongelmien tullessa liikkeeseen olis aina helpompi marssia paikan päälle. :)

Mutta ei se mitään. Vaunut on muuten tosi kivan tuntuiset ja odotan innolla, että päästään lenkkeilemään niiden kanssa. Nyt mennään vielä vanhoilla vaunuilla, kunnes selviää mitä Vauvatar tekee vian suhteen.

No niin, tätä kirjoitellessa Vauvatar vastasi jo sähköpostiini ja kyseli onko paketissa jälkiä - on siinä - ja tarjoutui lähettämään uuden rungon tai miten vaan itse haluan! Jee!

Paketti on selvästi ottanut osumaa

En muista miten päin vaunut olivat paketissa, mutta vaikuttaa
kovasti siltä että tuo on juuri siinä kohdassa missä paketin reikäkin

Jalkatukea ei saa lukittua vaakatasoon vääntyneen putken takia

Ja sitten muihin ikäviin asioihin...

Leon flunssa tuntuu pahenevan päivä päivältä. :( Soitin eilen puolen päivän aikaan neuvolaan, ja kerroin miten räkäinen pikkumies on, eikä heillä ollut enempää ideoita miten tilannetta voisi helpottaa. Sanoivat vaan, että tulkaa sitten lääkärille jos yleiskunto huononee tai nousee kuumetta.

No, kolmen aikaan Leo ei ollut yhtään paremman oloinen, ja kotikonstit ei auttaneet. Soitin päivystykseen, josta pyysivät heti näytille.

Istuskeltiin sitten Leon kanssa päivystyksessä reilut pari tuntia. Leolta katsottiin happisaturaatio (100%, onneksi), ja sitten lääkäri kuunteli keuhkot ja sydämen ja tarkisti korvat. Kaikki oli ihan ok, eli siis räkäisyys on tosiaan vain nenässä ja nielussa. Lääkäri sanoi, että niin kauan kun limaa ei ole keuhkoissa niin mitään realistista vaaraa ei ole.

Lääkäri oli kuitenkin tosi kiva ja sanoi että noin pienen kanssa ei tosiaan tarvitse jäädä itse kotiin miettimään ja arvuuttelemaan, vaan oli hyvä että menimme näytille varmuuden vuoksi. Lääkäri sanoi myös, että voidaan mennä heti takas jos tuntuu että Leon vointi huononee. Oli kivaa että päivystyksessä oltiin ystävällisiä, niin ei tullut hölmö olo kun vein Leon sinne näytille.

Kävin kotimatkalla ostamassa Sniffer Junior & Baby -nimistä tuotetta, joka on vähän kuin Vicks VapoRubia vauvoille. Siinä on sellainen rintaan ja selkään laitettava geeli, ja nenän allekin voi laittaa huulirasvan näköisestä puikosta eukalyptuksen tuoksuista voidetta. En uskaltanut käyttää geeliä (internet on montaa mieltä siitä, voiko noin pienelle laittaa tuollaista geeliä, joka sisältää mm. kamferia), mutta nenänalusvoiteessa on vain eukalyptusta, piparminttua ja sitten jotain vahaa joka tekee sen puikon koostumuksen.

Tuosta voiteesta tuntui olevan pieni apu, Leo meni yöunille heti kun päästiin kotiin eli jo kuuden aikaan :) Mutta Leo heräili kyllä sitten pitkin iltaa kovin itkuisena ja tukkoisena, ja jossain vaiheessa huomasin että Leon ääni muuttui ihan käheäksi. Yökin meni aika itkeskellen.

Kuumetta ei onneksi vieläkään ole, mutta tänään Leon yskä on pahentunut ja tuntuu, että hengitys on alkanut rohista. Tuo flunssan keuhkoihin meno pelottaa, kun meillä on lähisuvussa paljon astmaa ja hengitysongelmia, mm. pikkusisko ja veljentyttö on joutuneet kiireisesti ensiapuun flunssan aiheuttamien hengitysongelmien takia. Lisäksi ainakin veljellä, serkulla ja mulla on astma (oma tosin mennyt onneksi melkein kokonaan pois).

Pitää nyt siis tarkkailla Leoo kovasti, ja toivoa että menis ohi eikä pahenis. Oli tarkoitus eilen lääkärin jälkeen mennä Leon kanssa suihkuhuoneeseen istumaan ja laittaa suihku kuumalle, että suihkuhuoneeseen tulisi höyryä, mutta Leo tosiaan nukkui niin hyvin koko illan etten varta vasten viitsinyt herätellä. Tänään mennään sitten höyryhengittelemään. Ajattelin myös jossain vaiheessa sijoittaa ilmankostuttajaan, kun kerta suvussakin on kaiken maailman keuhko-ongelmia ollut.

Mutta ei tässä taas sen kummempaa :) Kivaa päivää kaikille!

5 kommenttia:

  1. Ikävää, kun pikkuinen on noin kipeä :( Mulle tuli mieleen tuota lukiessani myös joku allergia / astma, mutta eiköhän ne lääkärit sen huomaa jos sellaisesta on kyse.
    Pienten vauvojen nenä on muutenkin sellainen ilmansuodatin, kun eivät osaa hengittää suun kautta, niin kerää kaikki pöpöt ja pölyt nenäänsä :(

    Onneksi vika vaunuissa ei ollut tuon suurempi, uskon että onnistuu vääntää se vain suoraksi ja hyvin toimii :)

    Silloin, kun Kisu oli kuumeessa ja menin sen kanssa käymään päivystyksessä, kun alkoi oksentaa kaikki mitä söi, niin oli kiva huomata, että vauvat todellakin pääsevät heti jonojen ohi vastaanotolle ja asia otetaan todesta. Ei onneksi odotella, vaan vaivat tutkitaan heti. Meillekin sanottiin, että jos huolestuttaa tai tulee jotain muutoksia, niin samantien vain takaisin näytille. Se oli kiva kuulla, koska tuli sellainen olo että ei pidetä tyhmänä, jos on lapsestaan huolissaan.
    Ja kukaan lääkäri tuskin haluaa olla se, jolla ei ole aikaa pienelle vauvalle ja jotain kamalaa voi tapahtua sen takia että ei päässyt lääkäriin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta ois kans kiva, jos täällä meilläpäin toi sairaanhoito toimisi niinkuin muualla. :/ http://www.kotiseutuplus.fi/index.php/922-kirje-kaksn-paivystyspolin-torstai-illan-308-henkilokunnalle-seka-potilaille

      Näin hienosti toimitaan meidän päivystyspolilla!

      Poista
    2. Milla: Joo, pelottaa kyllä kaikki allergiat ja astmat, puhuin blogissa vaan astmasta mutta allergiaa on myös perheessä paljon. :( Astma on multa melkein täysin parantunut mutta allergiaa on vielä. Onneks tosin ei oo ruoka-aineallergioita lainkaan :)

      Sellainen ilmankostutin varmaan auttais vauvan kanssa kun tosiaan hengittävät nenän kautta. Joku ilmanpuhdistinkin ois kiva. Olispa rikas. :D

      Kivaa että teilläkin on palvelu pelannut hyvin päivystyksessä! Olen kahdesti joutunut itse käymään kans päivystyksessä, ja ensimmäisellä kerralla (revennyt kylkilihas) sain hyvää palvelua, toisella kerralla (epäilys tulehtuneesta umpilisäkkeestä) oli aika tympeä vastaanotto. :/

      Toivotaan että jatkossa ei tarvi käydä Leon kanssa päivystyksessä, mutta on se kyllä kiva että jos tosiaan tarvitsee mennä niin ei tarvi pelätä että sieltä nauretaan ulos!


      Jenni: Olipas kamala tarina :( Toivottavasti ei ikinä käy vastaavaa omalle kohdalle!

      Poista
  2. Harmi tuo vaunujuttu, mutta onneksi sait hyvää palvelua ja asia korjataan. Mitkä vaunut muuten ostit? Ehkä olet kertonut sen jossain, mutta en ole vain kiinnittänyt huomiota.

    Leolle paljon paranemisia ja sinulle jaksamista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä :/ Mutta onneks tosiaan olivat nopeita vastamaan ja saadaan uus runko :)

      Hankin Haberkorn Comfort XL -malliset yhdistelmävaunut :) Ovat edullisimmasta päästä vaunuja mutta nyt kun vähän kokeilin niitä niin on tosi kevyet työntää, koppa on sopivan kokoinen ja rattaissakin hyvin tilaa. Niissä on lisäks 2 vuoden takuu, mitä ei taida kaikissa halvimmissa olla ollenkaan. Luin netistä paljon hyviä kokemuksia, minkä takia uskalsin ostaa noin edulliset :)

      Kirjoittelin niistä enemmän täällä: http://kuningasleopold.blogspot.fi/2012/10/hankinta-yhdistelmavaunut.html

      Kiitos! <3

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...