11.10.2012

Hankinnat: Manduca & leikkimatto

Oon shoppaillut vähän Huuto.netissä viime viikkoina, ja tässä nyt pari ostosta mitkä tulivat eilen ja tänään :)

Manduca-kantoreppu


Huuto.net-myyjä toimitti Manducan alkuperäispakkauksessa,
reppua oli kuulemma käytetty vain kerran kokeillen, ja onkin sen oloinen

Tämän näköinen on meidän Manduca. Olisin
mieluummin halunnut ruskean, mutta ei ollut
sopivia ruskeita Huuto.netissä tarjolla!

Vähän taustatarinaa: Ostin meille Tricot-slen kantoliinan jo ennen kuin Leo syntyi, ja pidin siitä kovasti. Leokin on aina viihtynyt kantoliinassa erittäin hyvin, ja kantoliina on ergonominen sekä Leolle että mulle.

Kantoliina on kuitenkin sellanen monta metriä pitkä ja painava, ja sitä käyttäessä tuli monta kertaa turhauduttua siihen, miten hankala liinaa on vaikka auton parkkipaikalla sitoa. En tietenkään halunnut että liina viistäisi maata pitkin, mutta liinan päät pääsi kyllä melkein aina osumaan maahan kun liina on niin pitkä D: Lisäks käyttömukavuus riippu hirmu paljon sidontakerrasta, joku kerta se oli päällä tosi hyvä ja mukava, ja joku toinen kerta tuntu väärältä kunnes jouduin ottamaan liinan pois ja sitomaan taas uudestaan...

Halusin kovasti tykätä kantoliinasta käyttömukavuuden ja ergonomian takia, mutta käytännöllisyys liinan kohdalla oli valitettavan heikko. Sitomisen hankaluuden takia liina olikin lähinnä kotona käytössä, oon vissiin kaks kertaa ollut sen kanssa ihmisten ilmoilla. Kotona oon käyttänyt sillon kun Leo ei meinaa millään rauhoittua - se hyvä puoli liinassa on että Leo rauhoittui siinä yleensä todella hyvin - mutta vauvan itkiessä harvoin riittää kärsivällisyys alkaa sitoa liinaa.

Sain veljeltäni myös tuollaisen BabyBjörn-kantorepun, joka oli heiltä jäänyt käyttämättä. Käyttämättä jäi muuten täälläkin. Kokeilin sitä tasan kerran, ja asento oli niin luonnoton vauvalle, että en uskaltanut pitää Leoo siinä yhtään!

Olin siis jo pitkään mietiskellyt paremman kantovälineen hommaamista - Leo tykkää kanniskelusta ja sylissä olosta, ja tykkään itsekin pitää Leon lähellä, mutta tuollainen 6,5kg jötkäle on jo aika rankka kanniskella pitkiä aikoja :)

Olin lukenut monesta äitiysblogista tuosta Manducasta, ja olin myös tutkiskellut kantoreppuja googlen avulla, eikä Manducasta löytynyt juuri mistään negatiivistä sanaa. Ainoa mitä muistan kohdanneeni oli jotain tyyliin että "säädöt on liian monimutkaiset", mikä tuntuu hassulta nyt kun olen itse sitä kokeillut... Säädöt on meinaan erittäin hyvät, monipuoliset mutta yksinkertaiset kunhan niitä jaksaa opetella käyttämään. Opetteluun meni n. 5 minuuttia, eli ei mikään haastava homma. :)

Leo oli Manducassa vasta kerran eilen, eikä silloin kovin pitkään kun oli vähän huono hetki ja Leo alkoi itkeä. Toivon kovasti, että itku ei johtunut Manducassa olosta, vaan oli vaan yleistä itkuisuutta mitä oli vähän enemmänkin eilen :) Manduca nimittäin tuntui päällä ihan hirmu hyvältä, vauvan sai siihen tosi hyvään asentoon eikä Leon 6,5 kilon paino tuntunut hartioissa miltään. Manducaa voikin käyttää 20kg painoon asti, eli jos Leo vaan siinä viihtyy niin saadaan siitä pitkäaikainen apuväline.

Kivoin säätö on se, millä vauvan saa vedettyä ihan vatsaan kiinni. Se tosin vaatii ainakin mulla sen että laitan hihnat ristiin selän puolelle, kun sillä toisella kiinnitystavalla hihnat oli sopivat vasta kireimmällä säädöllä, eikä kiristysvaraa siis ollut. Nyt kun laitan ne selän kautta niin saan vähän sitä kiristysvaraakin hihnoihin. (En tiedä onko tässä mitään järkeä jos ei tiedä miten Manduca laitetaan, mutta yritän siis sanoa että on kivaa kun Manduca on säädöiltään monipuolinen mutta helppokäyttöinen. :D)

Pitää jossain vaiheessa koittaa, jos saisin Leon tuohon Manducaan lämpimissä vaatteissa, niin päästäis ulkoilemaankin sen kanssa. Vaunulenkkeillään melkein joka päivä, mutta tois vähän lisää haastetta jos olis 6,5kg lisäpainoa kropan etupuolelle kiinnitettynä! :)

Satuin muuten ostamaan Huuto.netistä Leolle 62cm välikausihaalarin, joka toivottavasti tulee pian postissa. Jos tohon Manducaan menee 20kg lapsikin niin luulis yks kuuskilonen menevän vaikka sitten ohut haalari päällä. :D

Ja sitten se toinen ostos, joka tuli tänään postissa...

Leikkimatto



Siis ihan perus simppeli söpö leikkimatto tuomaan jännitystä masulla hengailuun! :) Leolla ei tähän asti ollut mitään varsinaista leikkimattoa, hyvin on viihtynyt äitiyspakkauksen makuupussin tai tuollaisen sinisen lammaskuvioisen pikkutäkin päällä lattialla. Päätin kuitenkin ostaa ihan asialle vihityn leikkimaton, ja huusin tämän Huuto.netistä hurjaan 5 euron hintaan (postikulut oli päätähuimaavat 1,5e tai jotain sinne päin).

Leikkimaton nukkaisuus yllätti vähän, se oli kauttaaltaan ihan nukan peitossa, mutta heilautin vähän taikasauvaa (eli käytin nukanpoistokonetta, paras keksintö) ja 15 minuutin (!) päästä matto oli suorastaan kuin uusi. Muuten siis erittäin siistissä kunnossa :) Veikkaan, että matto on mennyt pesukoneen kautta kerran jos toisenkin, joka on aiheuttanut nukkaantumista.

Leo pääsikin päivän ensimmäisten päiväunien jälkeen kellimään leikkimatolle ja viihtyi siinä hyvän tovin...

Näin sitä köllitään uudella leikkimatolla

Pääkin nousee hienosti nykyään

Selällään on silti paljon kivempi olla kuin mahallaan :D

:D ♥♥

"hääääääää........

....TSHIUHHHHH!!!"

Takkaa oli kiva katsella


On se söpö vaikka itse sanonkin :D

Kivaa oli!

Vissiin äitin naama on niin naurettava

Pieni sievä kieli :D

Tyytyväinen pikkumies
Sellaisia ostoksia tällä kertaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...