13.1.2013

Ekat kiinteät: Banaani

Pikkuporkkanat oli tosiaan vähän epäonnistunut yritys sen säikeisyyden takia, joten päätin seuraavana päivänä kokeilla kypsää banaania, joka ainakin on varmasti säikeetön ja helppo pureskella. Banaani kelpasi loistavasti, Leo sai hyvin pureskeltua sitä ja banaani tuntui olevan myös maun puolesta tosi paljon Leon mieleen! :)

Banaani on yksi niistä hedelmistä joita vasta aloittelevalle kiinteiden syöjällekään ei tarvitse kypsentää millään tavoin. Muita banaanin hyviä puolia on hyönteismyrkkyjäämien olemattomuus kuoren ansiosta, ja se että samaisen kuoren takia banaani on myös helppo ottaa mukaan reissuun. Makukin on ihanan makea vauvan suuhun. :)

 
 
Kuten ilmeestä näkyy, banaani oli huomattavasti
mieluisampaa ruokaa kuin porkkana :)



Banaani kelpasi erinomaisesti, mutta Leo ei
meinannut saada siitä otetta liukkauden takia.
Sen takia syötin loput lusikalla, kun kerta
maistuikin niin hyvin :)

Toisellakin kertaa meni lusikalla, tällä kertaa syöttäjä on Leon täti!

Onnellinen banaaninsyöjä!

Oli kiva kuulla kommenteissa, että moni kiinnostui itsekin kiinteiden aloittelusta sormiruokailulla! :) Ajattelin etukäteen, että tänne tulee varmaan jotkut anonyymit heti huutelemaan että kauheeta tämmönen oikeen ruuan syöttäminen lapselle :D Mutta onneks niin ei käynyt!

Voisin tässä lähipäivinä vaikka kirjoitella pienen starttipaketin lapsentahtisesta sormiruokailusta kiinnostuneille, siis perusohjeet ja linkkejä sivuihin joista löydät paljon enemmän tietoa (ja joista mäkin tietoni oon saanut pääosin)! Vaikka aina kannattaa silti keskustella neuvolassa ennen sormiruokailun aloittamista, koska kaikki vauvat kehittyy eri tahtiin ja erilaisissa olosuhteissa, :)

4 kommenttia:

  1. Meillä koitettiin tuota sormiruokailua, mutta en oikein uskaltanut antaa omaan käteen kun pelotti että jos ottaakin liian ison palan ja homeltaa väärään kurkkuun.. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä pelottavaa! Mutta vauvat osaa luonnostaan sylkeä pois liian isot palat ja palat joita ei pysty pureskelemaan kunnolla :) Sen takia sormiruokien kanssa onkin hyvä antaa vauvan itse pitää ruokaa kädessä, että vauva voi säädellä kuinka paljon ruokaa menee suuhun!

      Mutta kyllä muakin tänään pelotti kun Leo söi kurkkua ja alko yhtäkkiä riekkumaan kamalasti tuolissa kurkun pala suussa :D Piti vähän rauhotella ja pitää kädestä kiinni että se malttoi pureskella ja niellä sen palasen! Pieni yökkäämisrefleksi tuli, joten ajattelin jättää kurkun vähän myöhemmälle :)

      Poista
  2. Kokeiles seur. kerralla että jätät kuorta banaaniin ja annat sen kuoriosan Leon käteen ja tietysti vahdit että syö vaan banaaniosaa. toiv. ymmärsit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kerran kokeilin niin että jätin kuorta niin että kuorimaton banaani pilkistää sieltä kuoresta, mutta lopulta se kuorittu osa vaan tippui pöydälle ja Leolle jäi käteen kuorimaton osa!! :D Pitää vielä kokeilla jotenkin eri tavalla.. :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...