21.1.2013

Puolivuotias!

Leo täytti tänään 6kk! :) En voi uskoa että Leo on jo puolivuotias! Jee. <3 Odotan innolla vaan kaikkea tulevaa, enkä haikaile vastasyntynyttä aikaa. Kivaa vaan, kun Leon kanssa voi tehdä kaikenlaista paljon enemmän nyt.

Joskus tosin kaipaan sitä että saatoin mennä päiväunille Leon kanssa mihin aikaan päivästä tahansa, Leo nukahti aina mun rinnan päälle. ;)

Mutta mitään muuta en kyllä kaipaa! Ja kyllä me tänäänkin nukuttiin yhdessä päikkärit aamulla, Leo tosin vieressä eikä rinnan päällä, ei se siinä pysyiskään kovin kauaa enää. :D

6kk neuvolan vuoro on vasta 31. päivä. Huomenna tosin mennään neuvolaan käymään sen verran, että otetaan Leolle influenssarokote. Ja mä kun kuvittelin että selvittäis rokotteetta 1v neuvolaan asti kun silloin on seuraavat perusrokotteet! Mutta ei se mitään. Myös melkeinpä kaikki lähipiiristä on sen nyt ottaneet, Leon vuoksi, koska influenssaa on kuulemma ollut paljon liikkeellä (ainakin Amerikassa). Mä otin itse viime viikolla, ei muuten tuntunut miltään se, odottelin vaan että millon se pistää ja sit se olikin jo ohi. :) Kuume nousi illalla mutta muuten selvisin oireetta, kuume oli korkeahko mutta en edes tajunnut olevani kuumeessa ennen kuin mielenkiinnosta mittasin kun väsytti ja oli vähän kylmä. :D

Tänään käytiin kuitenkin valokuvastudiossa otattamassaa Leosta kuvia 6kk merkkipäivän kunniaksi. Kai se on perinteisempää ottaa 1-vuotiaana, mutta halusin Leosta "kunnon" kuvat nyt kun on vielä vauva. Vaikka ei se miltään vauvalta näyttänyt kun istui lasten rottinkituolissa farkut jalassa! :D Laitan tänne sitten niitä kuvia, kun saan itselleni. Torstaina mennään äidin kanssa katsomaan vedokset ja valitaan parhaat kuvat. :) Kuvaaja oli äitini vanha valokuvaajatuttu joka kävi meillä usein kun olin pieni, mutta en tiedä tunnistiko mua, mulla on sukunimi vaihtunut ja oonhan mä jotain 20 vuotta vanhempikin. ;) Enkä tietenkään mitään maininnu itse kun en koskaan uskallakehtaa tehdä tai sanoa mistään mitään missään. :D

Matkalla kuvattavaksi
Muuten tää päivä onkin sitten ollut aika huono. Leo on ollut ihan kamala känkkäränkkä. Nukkui kolmet hyvin lyhyet päikkärit ja välissä vaan ränäs ja kitisi. Veikkaan edelleen syypääksi niitä yläkulmahampaita, jotka on ihan todellakin viittä vaille ulkona.

Mikään ei tuntunut auttavan, joten annoin lääkettä ennen nukkumaanmenoa. Yleensä en tykkää kamalasti antaa lääkettä "varmuuden vuoksi", mutta merkit on olleet riittävän selkeät että päätin tehdä näin. Mutta se olikin kyllä sitten viimeinen lääke, pitää heti huomenna mennä ostaan lisää varastoon, etenkin jos Leolle tulee rokotuksesta oireita!

Äsken huomasin myös että Leolla on myös jotain ihottumaa suun ympärillä! Otin kuvan havainnollistaakseni asiaa..

Pahoittelut salaman käytöstä, oli niin hämärää huoneessa ;)

Ei mitään vakavan näköistä, mutta ihmetytti vähän, koska Leolla ei oo ikinä ollut minkäänlaista ihottumaa, ei siis edes vaippaihottumaa. Leolla on hirmu hyvä iho, ei kuivu vaikka Leo käy vesikylvyssä joka päivä, ihottumista ei yleensä tietoakaan.

Ensimmäisenä tuli tietysti mieleen allergiaoire, nyt kun Leo syö kiinteitäkin, mutta muistelin viimepäivien ruokailuja ja Leo ei oo kyllä syönyt mitään mitä ei olis ennen syönyt. Monta päivää on saanut nyt samoja ruoka-aineita ilman uusia lisäyksiä. Mutta toisaalta - allergiat ei koskaan ilmene ensimmäisellä maistokerralla, eikä välttämättä toisella tai kolmannellakaan...

Mietin silti kuitenkin, että ehkä se johtuu vaan tämänpäiväisestä kuolaamisesta, jota on tapahtunut hieman normaalia enemmän (toinen syy miksi epäilen hampaita). Leo on myös puklaillut normaalia enemmän, tuntuu että koko ajan on puklu suupielessä. Ehkä se on siitä.

Pitää nyt kuitenkin tarkkailla Leoo yön aikana, ja kysäistä vaikka huomenna neuvolantädiltä. Päästään samalle neuvolantädille jolla meillä on Leon neuvolakäynnit aina. :)

Posken punoitus muuten johtuu siitä, että Leo makoili juuri kuvaa ennen mahallaan oman kätensä päällä. :D Vaipanvaihto on nykyään niin haastavaa, kun Leo kääntyy heti vatsalleen...

Mutta joo. Nyt alan tehdä teidän antamien kysymyksien vastauspostausta! :) Kohtapuoliin tulee siis vastaukset!

6 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leo nukkuu yleensä kahdet päiväunet, kotka kestää 1-2 tuntia :) Mutta Leo nukkuu tosi pitkät yöunet, 18.00-9.00 suunnilleen! Eli 9 tunnin aikana nukkuu kahdet päiväunet. Yleensä pidän Leoo korkeintaan 2 tuntia hereillä, Leo kyllä itse haluais olla pidempäänkin hereillä mutta sillon tulee kiukku. Ainoastaan illalla saatan pitää yli 2 tuntia hereillä, jos Leo on vaikka herännyt klo 15 toisilta päiväunilta (silloin tosin saattaa mennä nukkuun jo 17.30).

      Saako tästä nyt mitään selkoa :D

      Poista
    2. Joo saa, kylläpä teillä nukutaan pitkä yö!! :) Meillä mennään vasta 22.00 nukkumaan.. mutta onneksi nukutaan kans siihen 9-10. :)

      Poista
  2. Danielille ainakin tulee kuolasa suun ympärille punaista näppyä ja jälkeä, varsinkin jos on ollut tutti suussa ja kuolannut sinne väliin. Ne kuolanäpyt on kuitenkin aina sitten lähtenyt pois, että olisiko jotain sellaista? Ainakin tuo Leon alahuulen lähistöllä oleva jälki näyttää vähän samalta.

    Hyvää puolivuotispäivää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, hyvä kuulla! :) Vilkaisin äsken Leon leukaa ja vaikuttaa ainakin että näpyt on haalentuneet, eli ehkä ne oli sitten kuolasta vaan!

      Kiitos! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...