10.1.2013

Hankinta: Syöttötuoli!

Käytiin tänään ostamassa syöttötuoli, ja päädyin siihen Emman Easyyn. Oli alennuksessa kaupassa josta ostin, joten maksoi 69e, + pehmuste 16e. Olihan tolla hintaa kun miettii vaikka että mun omat ruokapöydän tuolit 2kpl maksoi yhteensä 10e (näytekappaleita)... :D Mutta jos pysyy kunnossa niin tuohan menee vuosikausia, eli sitä ajatellen hinta ei ole paha.

Vilkuilin paljon netistä käyttökokemuksia, ja jotkut ovat sanoneet tuota Emman tuolia "rimpulaksi", mutta ei se kyllä mun mielestä yhtään rimpula ole. Tosi vakaan oloinen, ja Leo riekku siinä vaikka kuinka paljon tänään eikä tuoli hievahtanutkaan. :) Toki Leolla ei voimaakaan ole yhtä paljoa kuin jollain taaperolla... Mutta kuitenkin. Hyviä kokemuksia tuntui olevan paljon enemmän kuin huonoja, joten uskalsin ostaa. :)

Tuoli oli osissa, mutta kasaaminenkin oli hirmu helppoa. Jopa minä sain 15 minuutissa kasattua, ihan yksin vielä. Kaikki tarvittava tuli paketissa mukana, eli ei haitannut edes että mulla ei oo mitään työkaluja olemassa.


Näiden kuvien välillä siis hurjat viitisentoista minuuttia. :)


Leo viihtyy tuolissa varsin erinomaisesti. Jalat ei kyllä vielä yllä jalkatuelle, mutta eiköhän sekin asia korjaannu kun herra saa hieman pituutta lisää. Muuten Leo istuu tuolissa erittäin tukevasti, joten syöttämisen luulis olevan suht helppoa sitten kun se aloitetaan. :)

Otin jo heti Leon viereen istumaan kun söin itse lounasta. Syötin Leon ensin normaalisti ihan sohvalla sylissä, mutta sen jälkeen annoin Leon omaan käteen tuttipullon jossa oli vielä hieman maitoa jäljellä, ja otin viereeni istumaan kun söin :) Ei Leo kyllä mitään itse saanut juotua mutta kyllä se osaa jo yhdistää että tuttipullo = ruokaa.

Tarkoitus oliskin nyt nää viimeiset viikot ennen kiinteitä harjotella syöttötuolissa istumista ja sitä, että ruokapöytä on syömistä varten ja siinä istutaan yhdessä ruuan ääressä. Leo täyttää puoli vuotta reilun 1,5 viikon päästä, joten 2-3 viikon päästä viimeistään alkaa kiinteiden maistelu. :)

Joskus kun Leo oli 3-4kk vanha, en olis millään malttanut odottaa että päästään aloittaan kiinteät. Nyt oon kuitenkin tyytyväinen että oon odottanut. Mennään suosituksen mukaisesti, ja Leolla on paremmat valmiudet syödä kiinteitä. En ole viimeaikoina testannut, mutta näihin aikoihin Leolta pitäisi kadota refleksi, joka saa vauvat työntämään soseen suusta ulos. Sen refleksin katoamisen myötä pitäis siis syöttämisen olla helpompaa ja vähemmän sotkuista, kun samaa lusikallista ei tarvitse laittaa suuhun viittä kertaa. Lisäks Leo istuu tukevasti syöttötuolissa pystyasennossa, joten vaara saada ruokaa väärään kurkkuun on huomattavasti pienempi. Ei myöskään tarvi stressata siitä, missä järjestyksessä ruokia antaa, ja Leon vatsan ja suoliston pitäisi olla riittävän kehittyneet käsittelemään kiinteitä ruokia niiden vaatimalla tavalla. :)

Tosiaan, joidenkin perheisin vain sopii aikaisin aloitus, toisilla on huoli vauvan kasvusta ja aloittavat aiemmin, ja niin edelleen. Kaikilla on omat syynsä, ja hyvä niin. Myöhäinen aloitus sopii meille, mutta ei se ole ainoa oikea tapa. :)


Nyt meen leikkimään Leon kanssa lattialle, se heräsi juuri päiväunilta ja kieriskelee ja naureskelee lattialla. Leo kääntyy nyt selältä vatsalleen kuin vanha tekijä, ja pyörii ympäri lattioita, selältä vatsalle, vatsalta selälle, selältä vatsalle.. :D Tänään myös ihka ensimmäistä kertaa kokeili vähän konttausasentoa, mutta pysyi siinä ehkä puoli sekuntia. Kyllä se siitä ;)

4 kommenttia:

  1. Ai, teillä ollaan jo kokeiltu syöttötuolia. Meillä ei vielä istuminen oo tarpeeksi vakaata että uskaltaisin vielä laittaa istumaan, sylissä ollaan istumassa jo pidetty jonku verran.

    Sitterissa kiinteiden syöttäminen on kyllä kovin sottasta puuhaa ku meillä Nooa potkuttelee niin kovasti että lautaset on välillä lennellä minne sattuu.

    Kyllä oon itekki huomannu sen, että Nooa syö paremmin ku syö yhtäaikaa vanhempien kans. Ja jos itse vaan syö, se alkaa maiskutella että hälle kans. :)

    Varmasti lähtee hyvin käyntiin teillä kiinteiden maistelu! Ja tosi hienoa, että te ootte pärjänny maidolla näin pitkälle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! :) Leo osaa jo istua lyhyitä aikoja ilman tukeakin, ja syöttötuolissa istuminen onnistuu oikein mainiosti. :) Sylissä on istunut jo pitkään. Mutta sellaista se on että vauvat kehittyy ihan eri tahtia! :D

      Haha, voi Nooaa :D Onneks tossa syöttötuolissa ei voi potkutella, Leokin varmaan potkis mielellään lautasia ja muita, kun jalat vispaa muutenkin niin kamalasti aina. :D

      Leo kans maiskuttelee kauheesti kun näkee muiden syövän! Varmaan sen oon jo jossain näissä postauksista maininnutkin, mutta välillä tulee ihan huono omatunto kun toinen suunnilleen kuola valuen tuijottaa ja maiskuttaa kun mä syön.... :D

      Leo on kasvanut niin huikeeta vauhtia että neuvolantätikin vaan naureskeli että joo, ei teillä kasvun kanssa ainakaan oo ongelmaa eli sen puolesta ei vielä oo kiirettä aloittaa kiinteitä. :D Mutta korvikkeellahan tässä suurimmaks osaks mennäänkin, mun maidolla ei pärjätty ees kahta viikkoa kun Leolla ei lähtenyt paino nousuun vaan laski vaan ekat 2 viikkoa!

      Poista
  2. No, kohta Leokin saa maiskuteltavaa. ;)

    Niin näyttää istuminen olevanki jo vakaata! Hyvin kehittyny poika. :>
    Ja eihän se mitään haittaa vaikka korvikkeella menee, Leo ehtii kyllä niitä kiinteitä syömään vaikka kuinka! :)

    VastaaPoista
  3. Hei mistä olet ostanut tuon ihanan tähtipehmusteen? Aivan IHANA ja tahtoo kans! :)
    Kiitos ihanasta blogista!

    -S

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...