20.1.2013

Hyppykiikku


Hyppykiikku on taas näitä mielipiteitä jakavia tarvikkeita. Toiset vannoo hyppykiikun nimeen, toiset kauhistelee kun ihmiset pilaa lapsensa moisilla epäergonomisilla vempeleillä.

No, sen enempää ergonomiaan tai muuhun kantaa ottamatta, voin sanoa että tää on kyllä yks parhaista yksinhuoltajan arjen helpottajista. :) Leo rakastaa hyppykiikkua, ja hyppisi siinä vaikka koko päivän... Mutta en tietenkään niin pitkää aikaa anna olla, vaan yleensä esimerkiksi sillä välin kun mä ripustan tai laskostan pyykkiä tässä olohuoneessa. Veikkaan, että korkeintaan päivässä yhteensä korkeintaan puolisen tuntia Leo on tuossa ollut, eikä edes joka päivä. :)

Hyppykiikut ja kävelytuolit ja bumbot ja niin edelleen, näistä kaikista on paljon vääntöä ja kääntöä netin keskustelupalstoilla. En kuitenkaan vielä kertaakaan ole törmännyt pitäviin todisteisiin siitä, että oikein käytettynä (siis lyhyitä aikoja kerrallaan, silloin tällöin) mikään näistä olisi lapselle vaarallinen. Tuskinpa niitä olis myynnissäkään, jos pienetkin ajat olisivat haitallisia. Tai no, mistäs sen tietää.

Onko kenenkään lapselle tullut jotain ongelmia esim. kävelyn tai muun kanssa kävelytuolin, hyppykiikun tai muun vastaavan seurauksena?

Minkälaisia keinoja te käytätte saadaksenne vauvan viihtymään sillä välin kun teette itse jotain muuta?

12 kommenttia:

  1. Meillä Mikael rakastaa kans hyppykiikkua yli kaiken ja pomppis siinä vaikka koko ajan jos antais :) Ihan huippu kapistus!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyl! :D Miten voikin olla niin hauskaa pomppia :D

      Poista
  2. Mäki oon miettiny Lennonille joko hyppykiikkua tai kävelytuolin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävelytuolista ei oo toistaseks kokemusta, mut hyppykiikkua ainakin voin suositella! :D Paitsi että nyt Leo haluaa sylissäkin vaan pomppia koko ajan...!

      Poista
  3. Me on kans mietitty hyppykiikun hankkimista. Uskon et Eelikin ois ihan intona! :)
    Mietityttää vaan se kiinnitys.. Jotenkin en luota sitte yhtään siihen karmisysteemiin, ja vuokrakämppään ei huvittas kattoon alkaa poraan mitään hirveetä reikää.. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en luota karmisysteemiin myöskään! Eikä tässä kämpässä oo edes karmeja kuin yhdessä ovessa, ja se on kylpyhuoneen ovi :D (Makuuhuoneen ovi on liukuovi!)

      Mä pistin surutta reijän kattoon, sen voi sitten peittää kun lähden täältä pois :) Reikä on oviaukossa ja peitettynä sitä ei varmasti huomaa kukaan :)

      Poista
  4. Meillä on myös tuo hyppykiikku ja yleensä jos pyykkään tai tiskejä laitan tai siivoilen Kristiina siinä on. Ja hän rakastaa sitä, niinkuin sanoit, hyppisi siinä varmasti koko päivän jos saisi! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, hyppykiikku tuntuu kyllä olevan aika hittituote suunnilleen tuon ikäisillä vauvoilla! :D Se myös helpottaa arkea kummasti, Leo ainakin on siinä aina onnessaan, vaikka muuten olis miten kiukkunen :)

      Poista
  5. Meillä on pyykit kellarissa, otan pojan monesti manducaan mukaan ripustaan ja laskostaan pyykkiä. Joskus tehdään samaan tapaan ruokaa ja on imuroitukin manducan kanssa mutta imurointijälki ei oo mua tyydyttävöllä tasolla kun ei kunnolla yllä kumarteleen joka nurkkaan :)

    Muistan kun pikkuveli oli vauva, niin hänellä oli ihan tavallinen lastenkeinu kiinnitettynä keittiön oviaukkoon. Siinä istuskeli ja minä reippaana 4-vuotiaana annoin vauhtia ja nauratin. Sai äiti rauhassa touhuta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on myös Manduca, mutta Leo ei oikein viihdy siinä sisätiloissa, niin sitä harvemmin tulee käytettyä kotitöiden apuna! Ulkona Leo viihtyy siinä kyllä ihan hyvin, kun on kaikkea katseltavaa ympärillä :)

      Hahah! Kätevää. :D

      Poista
  6. Meillä olis varmasti myös kiinnostava kapistus tämä hyppykiikku! Nooa ku saa hypyttää koko ajan sylissä!
    En sitä kuitenkaa ajatellu hankkivani, se on niin haaste saada täällä asunnossa minnekkään fiksuun paikkaan ja tukevasti kiinnitettyä.

    Meillä viihdytään lattialla aika hyvin ja omat hommat tuon sinne lattialle mikäli vaan voin. Tykkään touhuta omiaki juttuja Nooan vierellä, ettei sen tarvi leikkiä niin paljon yksikseen lattialla. Nooa myöski tykkää katella lattialta ku laittelen pyykkejä tai tiskejä, mikä on kiva niin ei tarvi miettiä millon saan tehtyä hommia jos vauva on hereillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leon hyppykiikku on katossa sellaisella saparakoukulla, en uskaltanut luottaa siihen karmisysteemiin. Koukku on äidin miehen kiinnittämä ja todella tukevasti katossa (oviaukossa jossa ei oo karmeja), ennen Leon laittamista testailin sitä itse repimällä jne., eikä se hievahtanutkaan :) Lisäks tarkistan joka kerta, ettei koukku heilu tai vaikuta muuten epäilyttävältä. Mutta kaikissa taloissa ei välttämättä tietenkään oo samanlaista materiaalia mihin laittaa kuin täällä!

      Joo, mäkin tykkään puuhailla Leon vieressä lattialla :) Ja nykyään otan Leon aina syöttötuolissa keittiöön seuraks kun kokkaan tai tiskaan tms.! Se viihtyy tosi hyvin siinä mun touhuja katsellen :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...